HZ.ÖMERİ AGLATAN COCUK
Hazret-i Ömer (r.a.) efendimizin, mübarek adetlerinden idi ki, her zaman camiye erken
giderken, bir cocugun kosarak , acele acele camiye gittigini gördü.
Hz. Ömer efendimiz, cocuga:
-Yavrum, ne oldu böyle acele acele camiye kosuyorsun, dedi. Cocuk:
-Namaza gidiyorum efendim, namaz vakti yaklasti.Abdestim yok, ezan okunmadan abdest
alacagim, dedi. Hz. Ömer:
-Yavrum sen dah kücüksün, sana namaz farz olmamistir, buyurdu.Cocuk:
-Efendim, bu isin büyügü, kücügü olur mu? Dün benden kücük bir cocuk vefat etti, dedi.
Hazreti Ömer efendimiz, cocugun bu sözlerinden cok duygulandi, bu sözleri cocuktan isitince
cok agladi. Ya Rabbi! Bu cocuk ne iyi ne akilli cocuk, dedi!
Bu kücük hikaye cok büyük ibret kaynagi olmali... üzerine namaz farz olan bulüg cagina
gelmis müslüman, namazlarini hic ihmal etmemeli! Bugün kilarim, yarin kilarim diye
tembellik etmemeli! Bu kücük hikayeden hissemizi alalim, namazlarimizi birikmiyalim.
Birakilmis namazlarimiz varsa, onlari hemen kaza edelim. Allahu teala cümlemizi gafletten
uyandirsin.
-Yavrum, ne oldu böyle acele acele camiye kosuyorsun, dedi. Cocuk:
-Namaza gidiyorum efendim, namaz vakti yaklasti.Abdestim yok, ezan okunmadan abdest
alacagim, dedi. Hz. Ömer:
-Yavrum sen dah kücüksün, sana namaz farz olmamistir, buyurdu.Cocuk:
-Efendim, bu isin büyügü, kücügü olur mu? Dün benden kücük bir cocuk vefat etti, dedi.
Hazreti Ömer efendimiz, cocugun bu sözlerinden cok duygulandi, bu sözleri cocuktan isitince
cok agladi. Ya Rabbi! Bu cocuk ne iyi ne akilli cocuk, dedi!
Bu kücük hikaye cok büyük ibret kaynagi olmali... üzerine namaz farz olan bulüg cagina
gelmis müslüman, namazlarini hic ihmal etmemeli! Bugün kilarim, yarin kilarim diye
tembellik etmemeli! Bu kücük hikayeden hissemizi alalim, namazlarimizi birikmiyalim.
Birakilmis namazlarimiz varsa, onlari hemen kaza edelim. Allahu teala cümlemizi gafletten
uyandirsin.