Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hz. Ömer ve hanımı doğum evinde (1 Kullanıcı)

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı
Islam ahlakinin 1güne$ gibi parladigi dönemlerde yoksullara, hastalara, hatta dogum yapan ailelere devletin yardim yapmasinin 1görev oldugu dü$ünülmü$tür.
Halife Hz.Ömer, geceleri $ehri kontrole cikar, özellikle Medine’nin kenar mahallelerinde nelerin olup bittigini incelemeye alirdi. 1yatsi namazindan sonra yine adeti oldugu üzere kenar mahalleleri incelerken 1cadirin önünde yaktigi ate$in ba$inda tek ba$ina bekleyen 1adam gördü. Merakla yakla$ip:

- Selamün aleyküm ey Allah’in kulu, dedi.

-Ve aleyküm’üs’selam! diyerek selami alan adam, acele ile ate$e 1-2 odun daha atarak karanlikta gelen bu ziyaretciyi incelemeye aldi. Ziyaretci ise, gecenin bu saatinde bu adam tek ba$ina burada ne yapiyor? diye zaten kendisini inceliyordu. Taraflar 1birlerini böyle tecessüsle tetkik ederken arkadaki cadirdan sevinc sesleri gelmeye ba$ladi.

-Müjde, müjde! 1oglan cocugun dünyaya geldi müjde!.. diyordu gelen sesler.

Meger yoksul adamin hanimi dogum yapiyormu$, kom$u kadinlari cagirmi$, kendisi de bu yüzden cadirin önünde yaktigi ate$in aydinliginda sonucu bekliyormu$.

Durumu böylece ögrenen Halife, oradan sessizce ayrilarak evinin yolunu tutar. Ko$ar adimlarla geldigi evinde hanimina ilk teklifi $u olur:

- Resulullah’ın aziz torunu Ümmü Gülsüm! Yoksul 1adamın yeni dogum yapan hanimina nelerin lazim oldugunu sen bilirsin, onlari sen tedarik et, ben de 1cuval un hazirlayayim. Dogruca $ehrin ciki$indaki 1cadirda dogum yapan yoksul 1anneye zamaninda yardimimizi ula$tiralim, üzerimize dü$en görevimizi yapmi$ olmanin huzurunu ya$ayalim.

Hz. Fatima’nin kizi, Halife’nin de hanimi olan Ümmü Gülsüm, dogum yapilacak eve lazim olan acil ihtiyaclari hazirlar. (Hz. Fatıima’nin; Hasan, Hüseyin, Muhsin adinda 3oglu ile Ümmü Gülsum ve Zeyneb adinda 2kizi oldu. Muhsin kücük ya$ta vefat etti. Ümmü Gülsum, Hz. Ömer ile evlendi.) Halife de 1cuval unu sirtlayarak 1likte gecenin karanliginda kenar mahalledeki yoksul adamin evinin yolunu tutarlar. Az sonra ate$in ba$inda bekleyen adamin arkasindaki cadirin önüne gelirler. Ümmü Gülsüm, elindeki malzemelerle cadira girerken Halife de, sirtindaki un cuvalini adamin yanina birakarak oturup dinlenmeye ba$lar. Yoksul adam, hangi hayir sahibinin gecenin bu saatinde kendisine böyle 1cuval unla yardima geldigini merak ederken, cadirdan gelen yeni 1ses ziyaretcisinin kimligi hakkinda ipucu verir. Gelen ses der ki:

-Ey müminlerin emiri! Getirdigimiz malzemeler ihtiyaci tam kar$iladi. Cocuk da anasi da cok iyiler, merak edecek 1$ey yok!

Bu sesten sonra, müminlerin emiri Halife Hz. Ömer’le kar$i kar$iya oldugunu anlayan adam, heyecanlanarak hemen ayaga kalkmak isterse de Halife: Hic ayaga kalkmaya gerek yoktur, der ve ilave eder: “Islam’da yöneticinin görevi, ihtiyac sahiplerini tespit edip yardimina ko$maktir. Ben görevimi yapmaya cali$tim, gec kalmi$sam Rabb’im beni affetsin, der ve ayrilirken de yoksul babaya devlet adina teklifte bulunmayi da ihmal etmez.”

-Yarin erkenden gel, cocuk yardimini al, masum yavruyu ve annesini bakimsiz birakma. Sözlerine $u cümleyi de ekler: „Bu bizim ikramimiz degil devletin yardimidir!...

Imam-i $ibli’nin (Sadr-i Islam Hz.Ömer) de kaydettigi bu tarihi olaydan da anliyoruz ki, Islam’in ba$inda yoksullara, hatta dogum yapan ailelere devletin yardim yapma görevi tespit edilmekle kalinmami$, bu yardim fiilen yapilarak sonra gelenlere örnek verilmi$tir. Anla$ilan, bugün ula$maya cali$tigimiz sosyal hedefe Islam daha ba$inda iken varmi$, hatta yoksulluk yardimi, tespit edildigi anda yapilmi$, cocuk yardimi da ertesi günü ödenmek suretiyle fiilen uygulamaya konulmu$tur. Deve devrinden füze cagina Islam’in verdigi muhte$em örneklerden 1i de i$te bu sosyal yardim örnegi olsa gerektir...

Ahmed $ahin

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Hz. Ömer ve hanımı doğum evinde

mustafa11 yazdı:
sağol güzel bir yardımlaşma konusu ellerine sağlıkB)

şimdiki yöneticileri gördükçe aklıma hep Hz. Ömer ve onun nasıl bir devlet adamı olduğu aklıma geliyor... aralarında nekadar da aşılması zor bir farklılık var...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com

evet çok haklısın nerde güzel günler o adaletli insanlar rabbim inşallah bizlere yine onlar gibi adaletli kişiler gönderir

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa11 yazdı:
evet çok haklısın nerde güzel günler o adaletli insanlar rabbim inşallah bizlere yine onlar gibi adaletli kişiler gönderir

AMİN... inşaAllah...B)B)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun ..selametle..

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
allah razı olsun ..selametle..

Amin...ecmain... inşallah Rabbim cümlemizden razı olsun...

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ABLACIM...PAYLAŞIM İÇİN...
DUA İLE...

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

nigdeli yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN ABLACIM...PAYLAŞIM İÇİN...
DUA İLE...

Allah cümlemizden razı olsun güzel kardeşim...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Güzel bir yazıydı ama şimdilerde yardım şöyle dursun bebekler hastanede rehin kalıyor Allahım herkezin yardımcısı olsun S.A B)B)

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Güzel bir yazıydı ama şimdilerde yardım şöyle dursun bebekler hastanede rehin kalıyor Allahım herkezin yardımcısı olsun S.A B)B)

Amin... Rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt