Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hz.Meryem Validemiz...; (1 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlar acizane olarak bu forum satırlarını Hz.Meryem Validemize ayırmak istedim...
Hz.Meryem Validemiz , Allah C.C. nun lütfu ve biz insanlara anlayın artık buyurusunun bir örneğidir...

Hakkı olana hak ettiği değeri vermek biz aciz Kullara bir vazifedir diye düşünüyorum...;

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ...;

33,34. Şüphesiz Allah, Âdem’i, Nûh’u, İbrahim ailesini (soyunu) ve İmran ailesini (soyunu) birbirinden gelmiş
birer nesil olarak seçip âlemlere üstün kıldı.
Allah, her şeyi hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
35. Hani, İmran’ın karısı, “Rabbim! Karnımdaki çocuğu sırf sana hizmet etmek üzere adadım. Benden
kabul et. Şüphesiz sen hakkıyla işitensin, hakkıyla bilensin” demişti.
36. Onu doğurunca, “Rabbim!” dedi, “Onu kız doğurdum.” “Erkek, kız gibi değildir. Ona Meryem adını verdim. Onu ve soyunu kovulmuş şeytandan senin korumana bırakıyorum.”

Hz. Meryem Validemiz Allah C.C. nun seçtiği üstün bir nesilden bize aktarılan bir kız çocuğu olarak dünyaya gelmiştir...
Allah C.C. na adanmış bir kız çocuğudur...

Allah C.C. da Hz.Meryemi kabul ettiğini ve güzel bir şekilde yetiştirdiğini aşağıda yazılı ayetle bizlere aktarmıştır...

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ...;

37. Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir şekilde kabul buyurdu ve onu güzel bir şekilde yetiştirdi.
Zekeriya’yı da onun bakımıyla görevlendirdi. Zekeriya, onun bulunduğu bölmeye her girişinde
yanında bir yiyecek bulurdu. “Meryem! Bu sana nereden geldi?” derdi. O da “Bu, Allah katından” diye
cevap verirdi.
Zira Allah, dilediğine hesapsız rızık verir.

Hz Meryem Validemizi bizzat Allah C.C. kendi katından gıda ile rızıklandırmıştır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ...;

42. Hani melekler, “Ey Meryem! Allah, seni seçti. Seni tertemiz yaptı ve seni dünya kadınlarına üstün
kıldı
.”

43. “Ey Meryem! Rabbine divan dur. Secde et ve (O’nun huzurunda) rükû edenlerle beraber rükû et”
demişlerdi.

44. (Ey Muhammed!) Bunlar sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. Meryem’i kim himayesine alıp
koruyacak diye kalemlerini (kur’a için) atarlarken sen yanlarında değildin. (Bu konuda) tartışırlarken
de yanlarında değildin.

45. Hani melekler şöyle demişti: “Ey Meryem! Allah, seni kendi tarafından bir kelime ile müjdeliyor ki, adı
Meryem oğlu İsa Mesih’tir.
Dünyada da, ahirette de itibarlı ve Allah’a çok yakın olanlardandır.”

46. “O, beşikte de, yetişkin çağında da insanlarla konuşacak, salihlerden olacaktır.”9

47. (Meryem), “Ey Rabbim! Bana bir beşer dokunmamışken benim nasıl çocuğum olur?” dedi. Allah,
“Öyle ama, Allah dilediğini yaratır. O, bir şeyin olmasını dilediğinde ona sadece “ol” der, o da hemen
oluverir”
dedi.

Konu DEM ile geliştirilecektir... Ayetler açık olduğu için yazı eklemek gereği hissetmedik...
Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ...;

59. Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa’nın durumu, Âdem’in durumu gibidir: Onu
topraktan yarattı. Sonra ona “ol” dedi. O da hemen oluverdi. 11
60. Hak Rabbindendir. O hâlde, sakın şüphe edenlerden olma.

Saygı ve sevgiler...

Konu devam edecektir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
NUH Suresi...;

17. ‘Allah, sizi (babanız Âdem’i) yerden (bitki bitirir gibi) bitirdi (yarattı.)’

Allah C.c. buyuruyor sizi yerden bitirdik yani açık ortamda gökyüzünden yağdırılan gönderilen su ile suladık ve o şekilde yarattık...Ol dedik oldu...

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ...;

59. Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa’nın durumu, Âdem’in durumu gibidir: Onu
topraktan yarattı. Sonra ona “ol” dedi. O da hemen oluverdi. 11
60. Hak Rabbindendir. O hâlde, sakın şüphe edenlerden olma.

İsa A.S.'ıda... Sadece açık değil kapalı ortamda... Kapalı ortamda yine yağmur gibi su yağdırmakla ol diyerek oldurmuştur...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Müjdeyi iletti Cebrail A.S. '... O tertemiz insana ancak o titredi...Heyecandan...
Endişe dolu gözlerle baktı...Cebrail A.S. 'a...
Bana herhangi bir EL değmemişken mi ?...
Evet buyurdu Cebrail A.S. ; Allah C.C. öyle diledi...

Ol ile teslim etti Meryem Validemize...İsa A.S. 'ı...

Endişe yok ...Meryem Validemiz gene tertemiz hali ile kaldı...
İsa A.S. gözlerini açtı dünyaya ve hemen itiraf etti kendini...
Açıkca...

Meryem Validemiz sır dolu bir müjde ve hediyedir dünyaya...
Tıpkı İsa A.S. gibi...

Tertemiz haliyle devam etti yaşamı...
Selam olsun Meryem Annemize...validemize...

Allah C.C. Eş ve çocuk edindi diyenler tabi ki hata etti...yanlış etti...

Çünkü...;
Meryem Validemiz tertemiz bir NUR gibi yaşama devam etti...

Müjdeledi İsa A.S.... Ahmed 'i A.S. ; anlamayanlar gene hata etti...

İnsan ; nasıl idrak sız olur...?
Zor çok zor anlamak onları...

Tereddüd yok... Lütuftur...Meryem Validemiz...
Lütuftur...İsa A.S. ..
Lütuftur...Muhammed Mustafa A.S.....Ahmet Muhammed Mustafa A.S....

Selamlar...

Time_off

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirramanirrahim;

O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O’nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar.

Sadakallahülaziym.
bakara suresi 255.ayet seçilmiş bölüm.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Al-i İmran Suresi..

45. Hani melekler şöyle demişti: “Ey Meryem! Allah, seni kendi tarafından bir kelime ile müjdeliyor ki, adı
Meryem oğlu İsa Mesih’tir. Dünyada da, ahirette de itibarlı ve Allah’a çok yakın olanlardandır.”

46. “O, beşikte de, yetişkin çağında da insanlarla konuşacak, salihlerden olacaktır.”9

47. (Meryem), “Ey Rabbim! Bana bir beşer dokunmamışken benim nasıl çocuğum olur?” dedi. Allah,
“Öyle ama, Allah dilediğini yaratır. O, bir şeyin olmasını dilediğinde ona sadece “ol” der, o da hemen
oluverir” dedi.

Amenna ...Rabbim C.C. buyruğuna inancımız tam ve şüpheden uzaktır...Hatalı düşüncelerden sana sığınırız...
Meryem Validemize iftira inanın Cehennem ehli olmanıza davetiyedir...
Sakın desiselere kanmayın...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Al-i İmran Suresi...;

42. Hani melekler, “Ey Meryem! Allah, seni seçti. Seni tertemiz yaptı ve seni dünya kadınlarına üstün
kıldı.”

43. “Ey Meryem! Rabbine divan dur. Secde et ve (O’nun huzurunda) rükû edenlerle beraber rükû et”
demişlerdi.

44. (Ey Muhammed!) Bunlar sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. Meryem’i kim himayesine alıp
koruyacak diye kalemlerini (kur’a için) atarlarken sen yanlarında değildin. (Bu konuda) tartışırlarken
de yanlarında değildin.

Meryem oğlu İsa Mesih’tir. Dünyada da, ahirette de itibarlı ve Allah’a çok yakın olanlardandır.”

oluverir”
dedi.

Yalan iftira atanlar ...Allah C.C. nun ayetlerini benimsemiyenler ,tabi ki ;Cehennem ehlidirler...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Nisa Suresi...;

156,157. Bir de inkârlarından ve Meryem’e büyük bir iftira atmalarından ve “Biz Allah’ın peygamberi Meryem
oğlu İsa Mesih’i öldürdük” demelerinden dolayı kalplerini mühürledik. Oysa onu öldürmediler ve
asmadılar. Fakat onlara öyle gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, bu konuda kesin
bir şüphe içindedirler. O hususta hiçbir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesin olarak
öldürmediler.

158. Fakat Allah onu kendisine yükseltmiştir. Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlarım....;
Maalesef...; bazı İnsanlar yanlış yorum peşinde...sanki , doğru gibi sanıp... kendi yalanlarını savunmaktalar...

And olsun ki....;
Meryem Validemiz tertemiz bir Anne olarak ; Cennet -i Ala 'daki en güzel yerde...Allah C.C. nun lütuflarına mazhar olmaktadırlar...

Kur'an-ı Kerimi yanlış yorumlayanlar..
Bu hatalı ...
İftira dolu yorumlarının karşılığını göreceklerdir...
Mutlaka Cehennem sakini olacaklar ve cezaya tabi tutulacaklardır...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlarım....;
Maalesef...; bazı İnsanlar yanlış yorum peşinde...sanki , doğru gibi sanıp... kendi yalanlarını savunmaktalar...

And olsun ki....;
Meryem Validemiz tertemiz bir Anne olarak ; Cennet -i Ala 'daki en güzel yerde...Allah C.C. nun lütuflarına mazhar olmaktadırlar...

Kur'an-ı Kerimi yanlış yorumlayanlar..
Bu hatalı ...
İftira dolu yorumlarının karşılığını göreceklerdir...
Mutlaka Cehennem sakini olacaklar ve cezaya tabi tutulacaklardır...

Selamun Aleykum

Muhterem Üstadım Hz.Meryem elbetteki iffetli bir hanımefendi dir Yüce Kitabımızda Adına Meryem suresi inmiştir.Kimin haddinedir ki tersini söylemek Allah c.c Meryem anneyi yüce kitabımızda Methetmektedir,ayrıca İsa Peygamberinde Muhterem valideleridir.Alemler içersinde selâm olsun Meryem anneye ve İsa Peygambere..........Selâm olsun Ahmed'i Mahmud'i Muhammet Mustafa Sallallahu aleyhi vesellem efendimiz e.

Selam ve saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Aleykum Selam ...;
Amin ...
Maalesef kendini bilgili olduğunu sanan bazı insanlarımız, kendi hatalı bilgilerine güvenip...; Allah C.C. 'nun Kudretinden şüpheye düşerek , sebeplerden hareket etmekte...Hatalı ön kararla ...;Allah C.C. her şeyi kurallara bağlamıştır...Dolayısı ile İsa A.S. 'ın da babası vardır ...falan kişidir gibi , kendi iftiralarına kendileri çözüm bulmaktalar...
Ayeti Kerimeyi görmemekteler ve Allah C.C. öyle buyurmuş ama.... demekteler...
Dün bir sohbet esnasında bu durumla karşılaştık...İzah etseniz dahi ısrarla kendi hatalarını savunmaktalar... Bu yüzden bu konuya değinmenin mutlaka şart olduğunu düşündük...
Şeytan Lain boş durmamakta vesvese ile aldatmaktadır...

Ki aynı iftirayı...Aişe Validemize de yapmaya kalkmışlar ...Allah C.C. nun ayeti ile doğru ortaya çıkmıştı...

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ...;

kıldı.”

demişlerdi.

de yanlarında değildin.

oluverir”
dedi.

Gelelim bizim haykırma sebebimize...;

NUR Suresi...;

11. O ağır iftirayı uyduranlar, sizin içinizden bir güruhtur. Bu iftirayı kendiniz için kötü bir şey sanmayın.
Aksine o sizin için bir hayırdır. Onlardan her biri için, işledikleri günahın cezası vardır. İçlerinden
(elebaşılık ederek) o günahın büyüğünü üstlenen için ise ağır bir azap vardır.1
12. Bu iftirayı işittiğiniz zaman, iman eden erkek ve kadınlar, kendi (din kardeş)leri hakkında iyi zan
besleyip de, “Bu, apaçık bir iftiradır” deselerdi ya!

13. Onlar (iftiracılar) bu iddialarına dair dört şahit getirselerdi ya! Mademki şahit getirmediler; işte onlar
Allah yanında yalancıların ta kendileridir.
14. Eğer size dünya ve ahirette Allah’ın lütfu ve rahmeti olmasaydı, içine daldığınız bu iftiradan dolayı
size mutlaka büyük bir azap dokunurdu!
15. Hani o iftirayı dilden dile dolaştırıyor; hakkında hiçbir bilginiz olmayan şeyleri ağzınıza alıp söylüyor ve
bunu önemsiz bir iş sanıyordunuz. Hâlbuki bu, Allah katında büyük bir günahtır.

16. Bu iftirayı işittiğiniz vakit, “Böyle sözleri ağzımıza almamız bize yaraşmaz. Seni eksikliklerden uzak tutarız Allah’ım! Bu, çok büyük bir iftiradır” deseydiniz ya!
17. Eğer inanıyorsanız, bu gibi şeylere bir daha ebediyyen dönmemeniz için Allah size öğüt veriyor.
18. Allah, size âyetleri açıklıyor. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
19. İnananlar arasında hayâsızlığın yayılmasını arzu eden kimseler var ya; onlar için dünya ve ahirette
elem dolu bir azap vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

Netice olarak...;

Allah C.C. 'nun selamı...
Hz. Havva Validemizin...
Hz.Meryem Annemizin ,Hz. Hacer ,Sara Validelerimizin... Hz.Amine Annemizin ,Hatice ,Aişe ,Fatma ,Zeynep ve tüm güzel ANNELERİMİZİN üzerine olsun...

Selam ve sevgilerimizi sunarım...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun...
İffetli inananlar hakkında iyi zanda bulunmamız gerekiyor anladığım

19. İnananlar arasında hayâsızlığın yayılmasını arzu eden kimseler var ya; onlar için dünya ve ahirette

Evet , inananların hayasız olmasını arzu ederler (Rabbim sen bizi koru)
Ayetler o kadar etkili ki ... o kadar bugun olmuş gibi ki elimde değil dayanamıyorum
Bazıları şu an bana gelmiş gibi etkili ...Rabbim yardım et , inananları koru

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum Selam ...;
Amin ...
Maalesef kendini bilgili olduğunu sanan bazı insanlarımız, kendi hatalı bilgilerine güvenip...; Allah C.C. 'nun Kudretinden şüpheye düşerek , sebeplerden hareket etmekte...Hatalı ön kararla ...;Allah C.C. her şeyi kurallara bağlamıştır...Dolayısı ile İsa A.S. 'ın da babası vardır ...falan kişidir gibi , kendi iftiralarına kendileri çözüm bulmaktalar...
Ayeti Kerimeyi görmemekteler ve Allah C.C. öyle buyurmuş ama.... demekteler...
Dün bir sohbet esnasında bu durumla karşılaştık...İzah etseniz dahi ısrarla kendi hatalarını savunmaktalar... Bu yüzden bu konuya değinmenin mutlaka şart olduğunu düşündük...
Şeytan Lain boş durmamakta vesvese ile aldatmaktadır...

Ki aynı iftirayı...Aişe Validemize de yapmaya kalkmışlar ...Allah C.C. nun ayeti ile doğru ortaya çıkmıştı...

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ...;

kıldı.”

demişlerdi.

de yanlarında değildin.

oluverir”
dedi.

Gelelim bizim haykırma sebebimize...;

NUR Suresi...;

11. O ağır iftirayı uyduranlar, sizin içinizden bir güruhtur. Bu iftirayı kendiniz için kötü bir şey sanmayın.
Aksine o sizin için bir hayırdır. Onlardan her biri için, işledikleri günahın cezası vardır. İçlerinden
(elebaşılık ederek) o günahın büyüğünü üstlenen için ise ağır bir azap vardır.1
12. Bu iftirayı işittiğiniz zaman, iman eden erkek ve kadınlar, kendi (din kardeş)leri hakkında iyi zan
besleyip de, “Bu, apaçık bir iftiradır” deselerdi ya!

13. Onlar (iftiracılar) bu iddialarına dair dört şahit getirselerdi ya! Mademki şahit getirmediler; işte onlar
Allah yanında yalancıların ta kendileridir.
14. Eğer size dünya ve ahirette Allah’ın lütfu ve rahmeti olmasaydı, içine daldığınız bu iftiradan dolayı
size mutlaka büyük bir azap dokunurdu!
15. Hani o iftirayı dilden dile dolaştırıyor; hakkında hiçbir bilginiz olmayan şeyleri ağzınıza alıp söylüyor ve
bunu önemsiz bir iş sanıyordunuz. Hâlbuki bu, Allah katında büyük bir günahtır.

16. Bu iftirayı işittiğiniz vakit, “Böyle sözleri ağzımıza almamız bize yaraşmaz. Seni eksikliklerden uzak tutarız Allah’ım! Bu, çok büyük bir iftiradır” deseydiniz ya!
17. Eğer inanıyorsanız, bu gibi şeylere bir daha ebediyyen dönmemeniz için Allah size öğüt veriyor.
18. Allah, size âyetleri açıklıyor. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Netice olarak...;

Allah C.C. 'nun selamı...
Hz. Havva Validemizin...
Hz.Meryem Annemizin ,Hz. Hacer ,Sara Validelerimizin... Hz.Amine Annemizin ,Hatice ,Aişe ,Fatma ,Zeynep ve tüm güzel ANNELERİMİZİN üzerine olsun...

Selam ve sevgilerimizi sunarım...

Selamun Aleykum

Muhterem Üstadım Yüce kitabımızda Hz.İsa İle Hz.Ademin yaratılışları aynıdır diye ayet varken daha itiraz da neyin nesi oluyorki
Yâ Sîn suresi ayet 82 İnnemâ emrühû izâ erâde şey'en en yekule lehu kun feyekun.....O bir şeyin olmasını irade buyurursa ona yalnız ca ol der ve o kendiliğinden derhal olur.İşte Rabbimiz için olay bu kadar basit yalnızca ol demesi kafi okadar olay biter ve derhal olmuştur.Ama bazıları Allah'ın c.c kudretini insan aklıyla düşünmeye kalkıyorlar sınırsız hudutsuz bir kudreti akılları almıyor,neyse onlarda görecek siz kendinizi üzmeyiniz .yüce kitabımzda Rabbimiz Peygamberimize Yâ Resul'üm sana inanmıyorlar diye üzüntünden nerdeyse kendini helâk edeceksin...... diye devam eden bir ayet indirmiştir.Bu ayet Peygamberimizin s.a.v yüce şahsında sizin gibi ilim ehli kişileride kapsar ...Bırakın üstadım üzülmeyiniz hesap görücü olarak Allah c.c yetermi elbetteki yeter .
Hz.Aişe validemize atılan iftira ise hepimizin kalbinde bir hicran yarasıdır,Şükürler olsun'ki Rabbimiz olaya müdahale etmiştir.Yine Rabbimiz c.c o dedikoduyu yapanları 'da tevbe etmeleri sonucunda affetmiştir yoksa hepsi helâk olucaklardı .Ne yüce bir merhamet ne yüce bir hoş görü ne mutlu bizlere ki sonsuz merhametli bir Rabbimz var ve yine ne mutlu bizlereki O Rabbi Rahim'in kullarıyız.

Selâm ve saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Aleykum Selam... Şükranlarımı sunuyorum...Efendim.

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Estağfirullah biz size şukranlarımızı sunuyoruz muhterem üstadım.

Selam ve selametle kalınız.Sonsuz saygılarımla.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt