Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hz. Mehdi Geldi mi Gelecek mi? (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Semadan bir ses onu ismiyle çağıracak ve doğuda, batıda, hatta uykuda olan bile bu sesi duyacak ve uyanacaktır."1 "Bu ses bütün yeryüzüne yayılacak ve her kavim kendi dilince duyacaktır."2

Bu ifadeleri radyo ve televizyonun sıradan cihazlar haline geldiği günümüzde anlamak zor olmasa gerek. Hz. Mehdînin, faaliyetleri ve eserleri sadece çıktığı ülkenin değil, bütün dünyanın ilgisini çektiği için bütün dünya dillerince yayınlanacak, herkes onu duyacaktır. Deccalın çıkışı da böyledir:

"Rivayette var ki: 'Deccal çıktığı gün bütün dünya işitir.'
"Allahu a'lem, bu rivayetler tamamen sahih olmak şartıyla tevilleri şudur. Bu rivayetler mu'cizâne haber verir ki: 'Deccal zamanında vasıta-i muhabere (haberleşme araçları) o derece terakkì edecek ki, bir hadise bir günde umum dünyada işitilecek. Radyo ile bağırır, şark-garb işitir ve umum ceridelerinde [gazetelerinde> okunacak' diye zuhurundan on asır evvel telgraf, telefon, radyodan mu'cizâne haber verir."3

Deccala karşı mücadele veren Mehdî için de durum aynıdır. Birinin menfîye kullandığı bu araçları diğeri müsbete kullanacaktır.

Ne zaman çıkacak?

Baskıya dayalı bir saltanat, bir baskı rejiminden sonra raşid halifeliğin geri döneceği konusunda sahih bir nas bulunmaktadır.4

Bir rivayet de şöyledir: "Mehdî, dünyada ismi geçecek bir halife kalmayıncaya kadar çıkmayacaktır."5 Yani Mehdî gelince, İslâm ümmetinin başında herhangi bir halife bulunmayacaktır.

Diğer bir hadis-i şerifte bildirildiğine göre de nübüvvet (hilafet), şiddetli meliklik, zorba idare, sonra da nübüvvet yolu üzere bir hilafet gelecektir.6

Nübüvvet yolu demek, Sahabe mesleğinde olduğu gibi doğrudan doğruya Resûlullaha vâris olma demektir. Velâyet-i kübrâda tarikat berzahına uğramadan direkt hakikate geçilir, nübüvvet sırrı inkişaf eder. Nurunu doğrudan doğruya Resûlullahtan alan Sahabe mesleğini esas alan Hz. Mehdî, koyu bir baskı döneminde vazifeye başlar ve hilafete dayalı nübüvvet yolunu yeniden tesis eder.

---------------------------
1. el-Kavlü'l-Muhtasar, s. 56.
2. Kitabü'l-Bürhan, s. 51.
3. Nursî, Şuâlar, s. 496.
4. Said Havva, el-Esas fi's-Sünne, 9:324.
5. el-Kavlü'l-Muhtasar, s. 54.
6. Râmûzü'l-Ehadis, 1:257.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Hz. Mehdi Geldi mi Gelecek mi?

S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABİ..EVET HERŞEY GÜN GİBİ ORTADA..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN,HAYIRLI AKŞAMLAR..DUA EDİN İNŞALLAH..

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Hz. Mehdi Geldi mi Gelecek mi?

sa dabbetül arz ve yecüc ve mecücle ilgili yazılarda yazarsanız sevinirim...

gerçi ben yayınlıyacaktım ama bunların olacağından tam manasıyla bilmediğim için yapmadım...

gerçi insan öldümü kıyameti kopmuş demektir....

aeolun

yusuf er

Kayıtlı Kullanıcı
bütün ümmeti muhammet eselam

bütün ümmeti muhammet eselam

Semadan bir ses onu ismiyle çağıracak ve doğuda, batıda, hatta uykuda olan bile bu sesi duyacak ve uyanacaktır."1 "Bu ses bütün yeryüzüne yayılacak ve her kavim kendi dilince duyacaktır."2

Bu ifadeleri radyo ve televizyonun sıradan cihazlar haline geldiği günümüzde anlamak zor olmasa gerek. Hz. Mehdînin, faaliyetleri ve eserleri sadece çıktığı ülkenin değil, bütün dünyanın ilgisini çektiği için bütün dünya dillerince yayınlanacak, herkes onu duyacaktır. Deccalın çıkışı da böyledir:

"Rivayette var ki: 'Deccal çıktığı gün bütün dünya işitir.'
"Allahu a'lem, bu rivayetler tamamen sahih olmak şartıyla tevilleri şudur. Bu rivayetler mu'cizâne haber verir ki: 'Deccal zamanında vasıta-i muhabere (haberleşme araçları) o derece terakkì edecek ki, bir hadise bir günde umum dünyada işitilecek. Radyo ile bağırır, şark-garb işitir ve umum ceridelerinde [gazetelerinde> okunacak' diye zuhurundan on asır evvel telgraf, telefon, radyodan mu'cizâne haber verir."3

Deccala karşı mücadele veren Mehdî için de durum aynıdır. Birinin menfîye kullandığı bu araçları diğeri müsbete kullanacaktır.

Ne zaman çıkacak?

Baskıya dayalı bir saltanat, bir baskı rejiminden sonra raşid halifeliğin geri döneceği konusunda sahih bir nas bulunmaktadır.4

Bir rivayet de şöyledir: "Mehdî, dünyada ismi geçecek bir halife kalmayıncaya kadar çıkmayacaktır."5 Yani Mehdî gelince, İslâm ümmetinin başında herhangi bir halife bulunmayacaktır.

Diğer bir hadis-i şerifte bildirildiğine göre de nübüvvet (hilafet), şiddetli meliklik, zorba idare, sonra da nübüvvet yolu üzere bir hilafet gelecektir.6

Nübüvvet yolu demek, Sahabe mesleğinde olduğu gibi doğrudan doğruya Resûlullaha vâris olma demektir. Velâyet-i kübrâda tarikat berzahına uğramadan direkt hakikate geçilir, nübüvvet sırrı inkişaf eder. Nurunu doğrudan doğruya Resûlullahtan alan Sahabe mesleğini esas alan Hz. Mehdî, koyu bir baskı döneminde vazifeye başlar ve hilafete dayalı nübüvvet yolunu yeniden tesis eder.

---------------------------
1. el-Kavlü'l-Muhtasar, s. 56.
2. Kitabü'l-Bürhan, s. 51.
3. Nursî, Şuâlar, s. 496.
4. Said Havva, el-Esas fi's-Sünne, 9:324.
5. el-Kavlü'l-Muhtasar, s. 54.
6. Râmûzü'l-Ehadis, 1:257.

sevgili arkadaşımaslında birileriyle paylaşmam gereken bir sorunum var ben gördüğüm bir rüyadan dolayı kaygılıyım sorun şurada ben bu rüyayı bir çok defa dır görüyorum deli olduğumu düşüneceklerinden kimseyede anlatamıyorumilk defa yaklaşık üç ay önce gördüm rüyamda gördüğüm kişiler yedi sekiz kişilerdi ve diğer yedi kişi sanki birinin yardımcısı idi ve bu kişinin mehdi olduğunu söylüyorlardı inanın o kişinin siması bile hala aklımda siyah hafif dalgalı ve yaklaşık omuz hizasına gelecek kadar saçı vardı yüzü beyaza yakın ve parlak ve temizdi burun üst kemik yapısı aşağı doğru düz ve pürüzsüzdü boyu orta yani uzun veya kısa değildi göz yapısı sanki tebessüm ediyor gibi görünüyordu ve ben bu yüzü rüyamda bir çok kez gördüm ve ondan sonra bu konuya ilgi vermeye başladım bir çok siteyi araştırdım ve bu daha çok çekinmeme sebep oldu insanlar kendinimi tarif ediyorsun demesin diye kimseyede söyleyemedim inanın size yemin ederimki bu anlattığım sima benim simama hiç bir şekilde uymuyor ben 180 boyunda ve kiloluyum ve saçım dökük ve hiç bir şekilde bu anlattığım simaya uymuyorum sadece kafama takılansa bana sorduğu soru hazırmısınız demesi ama neye işte bunu bilmiyorumumarım siz deli olduğumu düşünmezsinizçünkü aslında hayatım ilk defa bir rüyayı bu kadar üst üste görüyorumeğer rüya yorumlarından anlıyorsanız bana yardımcı olurmusunuz birde bu rüyalardan önce bu konular üzerinde merakım veya takıntım yoktu allah aemanet olun birde eğer benzeri olaylarla karşılaşan arkadaşlar varsa onların düşüncelerini merak ediyorum

yusuf er

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili arkadaşımaslında birileriyle paylaşmam gereken bir sorunum var ben gördüğüm bir rüyadan dolayı kaygılıyım sorun şurada ben bu rüyayı bir çok defa dır görüyorum deli olduğumu düşüneceklerinden kimseyede anlatamıyorumilk defa yaklaşık üç ay önce gördüm rüyamda gördüğüm kişiler yedi sekiz kişilerdi ve diğer yedi kişi sanki birinin yardımcısı idi ve bu kişinin mehdi olduğunu söylüyorlardı inanın o kişinin siması bile hala aklımda siyah hafif dalgalı ve yaklaşık omuz hizasına gelecek kadar saçı vardı yüzü beyaza yakın ve parlak ve temizdi burun üst kemik yapısı aşağı doğru düz ve pürüzsüzdü boyu orta yani uzun veya kısa değildi göz yapısı sanki tebessüm ediyor gibi görünüyordu ve ben bu yüzü rüyamda bir çok kez gördüm ve ondan sonra bu konuya ilgi vermeye başladım bir çok siteyi araştırdım ve bu daha çok çekinmeme sebep oldu insanlar kendinimi tarif ediyorsun demesin diye kimseyede söyleyemedim inanın size yemin ederimki bu anlattığım sima benim simama hiç bir şekilde uymuyor ben 180 boyunda ve kiloluyum ve saçım dökük ve hiç bir şekilde bu anlattığım simaya uymuyorum sadece kafama takılansa bana sorduğu soru hazırmısınız demesi ama neye işte bunu bilmiyorumumarım siz deli olduğumu düşünmezsinizçünkü aslında hayatım ilk defa bir rüyayı bu kadar üst üste görüyorumeğer rüya yorumlarından anlıyorsanız bana yardımcı olurmusunuz birde bu rüyalardan önce bu konular üzerinde merakım veya takıntım yoktu allah aemanet olun birde eğer benzeri olaylarla karşılaşan arkadaşlar varsa onların düşüncelerini merak ediyorum

hidayetçi

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mihr.com
Sevgili kardeşlerim Eğer Mehdi As a ulaşmak isterseniz bana maille ulaşın sizi Ona ulaştırabilirim inşaallah Allah razı olsun.

dede5353

Kayıtlı Kullanıcı
ruya gordum
1 ruyada ehlibeyt goç ruyası gordum
2 dayıma efendi dıyorlardı ölmüş
3 mehdi ruyası gördum ne
gariptirki bunu tanıyorum
gerçekten ruyadan anlayan kişi varsa yazsın
ruyaya bakarsan bizda ehlibeyteniz
mehdi gordugum insan sade bir insandir yalanı sevmez
orta boylu babasının ismi Abdullah ismi Muhammed kuçuklukten beri namaz kılar
insanlara yardıma sebeplenir bildiğim ozellikleri
adresini verim rize gölgeli köyü Muhammed mahmud merak ediyorsanız
gıdın bakın okadar basıt insanlar cogu yalancı ruya daha sağlam
arastırın işte ruyadırda geçmayın ibrahim aliyhi selam ruyası
uzerine oğlunu kurban ediyordu ona gore dikkat

oktay27

Kayıtlı Kullanıcı
ben yusuf kardeşimin gördğü rüyaya deyinmek istiyorum ne mutluki ona çok güzel bi rüya görmüş her insana nasip vüyesser olmaz şimdi yusuf kardeşim hz. mehdi rüyanda sana hazımısın derken şunu demek istiyor benim zuhurum yakın benim manevi ordum s,zde hazır olun diyor ve ne mutluki seni seçmiş bence ordusuna çünkü hz. mehdi içimizde zatewn bütün elametleri çıkmış durumda kendiside işallah yakın bi zamanda zuhur edecek tabi bu sene sürebilir bende senin yaşadıklarının daha fazlasını yaşadım ve kendisi içimizde hatta size yerde söyleye bilirim şam da kendisi çünkü bizleri o güzel insana yakınlaşdıran allah dır işallah onun yolunda şehit oluruz çünkü hz. mehdi çıkdığında onun yanında 302 kişiden oluşan bir insan topluluğu olcak bunlar seçilmiş insanlar bu söylediklerim hadislerde var araştırı sanız zeten kendisi atın üzerinde istanbulda zuhur edecekdir üç sefer tekmil getirerek işde kardeşim böyle işallah hz. mehdi zuhur ettiğinde sende yanımızda olursun kendisi 40 yaşındadır aynen söylediğin gibi saçlar siyah omuzlarında sakalıda çok uzundur yüzü güneş gibi parlar kaşlar kavisli ince burunlu ve peygamber efendimize çok benzer kendisi işallah görürsünüz bu zaten her insana nasip olmayacak bişeydir allaha emanet olun mehdinin zuhuru yakındır işallah

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
"MEHDİ (AS) BENİM SOYUMDANDIR; İSMİ BENİM İSMİM VE KÜNYESİ BENİM KÜNYEM, ŞEKLİ BENİM ŞEKLİM, SÜNNET VE TAVRI BENİM SÜNNET VE TAVRIMDIR, halkı benim dinime teşvik ve Rabbimin kitabına (Kuran'a) davet eder. Ona (Mehdi'ye) itaat eden bana itaat etmiştir ve ona (Mehdi'ye) muhalefet eden bana muhalefet etmiştir, onun gaybetini inkâr eden beni inkâr etmiştir."
(İ'lam'ul-Vera, s.425)
Sayıları Bedir Ashabı (313) kadardır. Evvelkiler onları geçmediği gibi, sonrakiler de onlara yetişemezler. Onların sayıları Talud ile nehri geçenler kadardır. (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-i Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 57)

Bedir savaşındaki askerler gibi 313 kişinin kumandasını elinde tutarak etrafa meydan okuyacak. Çünkü bu 313 kişi gece abid (çok ibadet eden kimse) gündüz kahraman niteliğini taşımaktadırlar. (Kıyamet Alametleri, s. 169)

Aralarında kadınların da bulunduğu 314 kişilik bir grup oluştururlar. Onlar her zalime galip gelirler. Onların kalpleri demir gibidir ve onlar gündüz arslan, gece de abiddirler. Ne evvelkiler, ne de sonrakiler fedakarlıkta onlara yetişemez. (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 57-68)

Hz. Mehdi'ye aralarında kadınların da bulunduğu 314 kişi biat edecektir. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 25)

Şüphesiz ki Kaim (Hz. Mehdi) zamanında BİR MÜMİN DOĞUDA OLSA BATIDA OLAN KARDEŞİ KENDİSİNİ GÖRÜR. Hakeza, BATIDA OLSA DOĞUDA OLAN KARDEŞİNİ GÖRÜR. (Bihar'ul-Envar, c.52, s.391)
O'na Mehdi denmesinin sebebi şudur. O, Yahudilerin hac yaptığı Şam dağlarından bir dağın içindeki Tevrat'a dair kitapları çıkarır ve Yahudilerden bir cemaat O'nun eliyle Müslüman olur. (Ahir zaman Mehdisinin alametleri, Celaleddin Suyuti, sf. 77)
"... Eleneceksiniz, tıpkı altının elendiği gibi. Ve tıpkı altın gibi ayıklanıp saf olacaksınız."
(Şeyh Muhammed b.İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 236
‘...Dünyanın ömründen sadece bir gün kalsa bile, Allah benim Ehl-i Beytim’den bir şahıs gönderecektir. O dünyayı (daha önce) zulümle olduğu gibi adaletle dolduracaktır.’
(Sünen Ebu Davud, Cilt 14, s. 402)
Said b. el Müseyyeb’den, Peygamberimiz (sav) şöyle buyurdu: “Mehdi, kızım Fatıma’nın neslindendir.” (Sünen-i İbn Mace, 10/348)
Mehdi ile müjdelenin. O Kureyş’ten ve Ehl-i Beytimden bir kişidir. (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 13)

“Mehdi, benim çocuklarımdan biridir. Yüzü gökyüzünde parlayan yıldız gibidir.’’
(Ali b. Sultan Muhammed el-Kari el-Hanefi’nin “Risaletül Meşreb elverdi fi mezhebil Mehdi”)

Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:

“Benim neslimden olan 40 yaşındaki Mehdi’dir. Yüzü gökyüzünde parlayan yıldız gibidir. (Ali b. Sultan Muhammed el-Kari el-Hanefi “Risaletül Meşreb Elverdi fi Mezhebil Mehdi”)
O (Mehdi) güzel bir delikanlıdır, güzel yüzlüdür. Yüzünün nuru başına ve saçlarının siyahına kadar yükselir.
(Mehdilik ve İmamiye, s. 153/ İkdüd Dürer’den
Uylukları uzundur, rengi Arap rengidir. (Kıyamet Alametleri, Berzenci, s. 162-163)

Mehdi, gür sakallı, ön dişleri parlak, yüzü benli, açık alınlıdır. (Mer’iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi’si “Feraidu Fevaidi’l Fikr Fi’l İmam El-Mehdi El-Muntazar”)

Mehdi’nin omuzunda Peygamber Efendimiz (sav)'deki nübüvvet mührü bulunacaktır. (El-Kavlu’l Muhtasarr Fi Alamatil Mehdiyy- il Muntazar, s. 41)
O genç bir adamdır. Orta boyludur. Güzel yüzlüdür. Saçları, omuzlarının üzerine doğru sarkar. Yüzünün nurları ona azamet verir. Siyah saçlıdır. Siyah sakallıdır.”
(Mer’iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi’si “Feraidu Fevaidi’l Fikr Fi’l İmam El-Mehdi El-Muntazar”)
Mehdi Doğu tarafından çıkacak. Karşısına dağlar bile dikilse onları ezip geçecek, o dağlarda kendisine yol bulacaktır. (El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 39)
"Bazı keşif sahipleri Hazret-i İmam Mehdi radiyallahu anh'ın 1400 hicri yılında zuhur edeceğini tahmin etmişlerdir... Bazıları ise 1422 yılını göstermiştir."

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
Onun çıkacağı yıl, insanlar hacca, başlarında bir emir bulunmadan gidecekler. Hep birlikte Beyt-i Şerif'i tavaf edecekler, sonra Mina'ya indiklerinde, köpekler gibi birbirine saldıracak, hacılar soyulacak, kanlar Akabe Cemresinin üzerine akacak. (Kıyamet Alametleri, s. 169)

BU OLAY 21 KASIM 1979 YILINDA GERÇEKLEŞMİŞTİR..BURADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU VARDIR "onun çıkacağı yıl" HAC SIRASINDA BELİRTİLEN BU OLAYIN GERÇEKLEŞMESİ ONUN ÇIKAÇAĞI YILIN DA GERÇEKLEŞECEĞİNE BİR DELİL OLACAKTIR(EN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR)

21 KASIM 1979 BU TARİHE 1 YIL GERİ VE BİR YIL İLERİ OLMAK ÜZERE EKLEME YAPACAĞIM Kİ ONUN ÇIKACAĞI YILLI İÇİNE ALAN BİR TARİH YANİ HZ MEHDİ AS IN DOĞUM TARİHİNE İŞARET 21 KASIM 1978 VE 21 KASIM 1980 YILLARI ARASINDA HZ MEHDİ AS IN DOĞDUĞUNU BİZE BİLDİRMEKTEDİLER...

yusuf er kardesim cok guzel bir ruya gormussunuz... ve gordugunuz seyler aynen tariflerdeki gibi... arkadaslar galiba yazilara gore mehdi yasiyor gunumuzde..

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
ben yusuf kardeşimin gördğü rüyaya deyinmek istiyorum ne mutluki ona çok güzel bi rüya görmüş her insana nasip vüyesser olmaz şimdi yusuf kardeşim hz. mehdi rüyanda sana hazımısın derken şunu demek istiyor benim zuhurum yakın benim manevi ordum s,zde hazır olun diyor ve ne mutluki seni seçmiş bence ordusuna çünkü hz. mehdi içimizde zatewn bütün elametleri çıkmış durumda kendiside işallah yakın bi zamanda zuhur edecek tabi bu sene sürebilir bende senin yaşadıklarının daha fazlasını yaşadım ve kendisi içimizde hatta size yerde söyleye bilirim şam da kendisi çünkü bizleri o güzel insana yakınlaşdıran allah dır işallah onun yolunda şehit oluruz çünkü hz. mehdi çıkdığında onun yanında 302 kişiden oluşan bir insan topluluğu olcak bunlar seçilmiş insanlar bu söylediklerim hadislerde var araştırı sanız zeten kendisi atın üzerinde istanbulda zuhur edecekdir üç sefer tekmil getirerek işde kardeşim böyle işallah hz. mehdi zuhur ettiğinde sende yanımızda olursun kendisi 40 yaşındadır aynen söylediğin gibi saçlar siyah omuzlarında sakalıda çok uzundur yüzü güneş gibi parlar kaşlar kavisli ince burunlu ve peygamber efendimize çok benzer kendisi işallah görürsünüz bu zaten her insana nasip olmayacak bişeydir allaha emanet olun yusuf kardeşim bana ulaşmak istersen yusyf kardeşim tlfn. numaram 0537 672 85 03 allaha emanet olun

kardesim bazi seyleri yazmissinizda.. istanbulda zuhur edecegini nerden biliyorsunuz? Samda yasadigini nerden biliyorsunuz? ltf bize yasadiklarinizi anlatirmisiniz.. cunki her bir agizdan konuyla alakali birseyler cikiyo.. + bir de zuhur ettiginde yanimizda olursunuz yazmissiniz... bu cok buyuk bi iddia .. sanki kendiniz hakkinda garantilemissiniz gibi duyuluyo..ltfen daha iyi aciklarmisiniz yasadiklarinizi...

Black-Leon

Kayıtlı Kullanıcı
HZ MEHDİ(ar)NERDE VE NASIL ZUHUR EDER
DÜNYA VAROLDUĞUNDAN İTİBAREN ALLAH(C.C)İNSANLARA DOĞRU YOLU GÖSTERMEK İÇİN PEYGAMBERLER , ELÇİLER GÖNDERMİŞTİR..HZ MUHAMMET (SAS)İN EN SON PEYGAMBER OLDUĞU KURAN I KERİMDE BİLDİRİLMİŞTİR.ALLAH (CC)ALİ İMRAN 81.Cİ AYETTE BÜTÜN PEYGAMBERLERİ BİR ARAYA TOPLAYARAK SİZE KİTAP VE HİKMETİ VERDİKTEN SONRA DÜNYA ÜZERİNDE 1 KİŞİNİN DAHA CEBRAİL LE KARŞILAŞACAĞINI ŞÖYLE BİLDİRMİŞTİR.

Hani Allah peygamberlerden 'kesin bir söz (misak)' almıştı: "Andolsun size kitap ve hikmetten verip sonra size beraberinizdekini doğrulayan bir elçi geldiğinde, ona kesin olarak iman edecek ve ona yardımda bulunacaksınız." Demişti ki: "Bunu ikrar ettiniz ve bu ağır yükümü aldınız mı?" Onlar: "İkrar ettik" demişlerdi de "Öyleyse şahid olun, Ben de sizinle birlikte şahid olanlardanım" demişti.
ALİ İMRAN 81

HZ MUHAMMET (SAS)İN HADİSLERİNDE BU KİŞİYE HZ MEHDİ (AS)DENİLMİŞTİR.. MEHDİ HİDAYETE ERMİŞ DOĞRU YOLA GÖTÜREN ANLAMINA GELMEKTEDİR.BU KİŞİ PEYGAMBER DEĞİLDİR YANLIZ CA ALLAH (CC)IN SON ELÇİSİDİR. DOLAYISI İLE HZ MUHAMMET(SAS)DEN SONRA KENDİLERİNİ PEYGAMBER İLAN EDENLER ÇOK YANLIŞ BİR DÜŞÜNCE İÇİNDEDİRLER.

GÜNÜMÜZDE İNSANLAR BU KİŞİ HAKKINDA BİR ÇOK DÜŞÜNCEYE SAHİPTİRLER.

1: 255 YILINDA DOĞUP KAYBOLDUĞUNA İNANILMAKTA

2: 1400 LÜ YILLARDA GÖREVE BAŞLAYACAĞINA İNANILMAKTA

3: HZ MEHDİ'NİN BİR ŞAHSI MANEVİ OLDUĞUNA İNANILMAKTA

4: BÖYLE BİRİNİN GELMEYECEĞİNE İNANILMAKTA

5: BU TARİHLERDE DOĞDUĞUNA İNANILMAKTA

255 YILINDA DOĞUP KAYBOLDUĞUNA İNANILMAKTA

12. İMAM MEHDİ 255 YILINDA 5-6 YAŞLARINDAYKEN ORTADAN KAYBOLMUŞ VE AHİR ZAMANDA ORTAYA ÇIKACAĞINA İNANILMAKTADIR.BU GİBİ DURUMLAR DAHA ÖNCEDEN ALLAH CC İZNİ İLE YAŞANMIŞ OLAYLARDIR.BÖYLE BİR OLAY ALLAH CC İÇİN İMKANSIZ BİR DURUM DEĞİLDİR.ZİRA BU KONULAR HAKKINDA HADİSLER ÇOK ZAYIP DERECEDEDİR.AYRICA BU KONU HZ MUHAMMET SAS İN HADİSLERİYLE ÇELİŞMEKTEDİR..

1400 LÜ YILLARDA GÖREVE BAŞLAYACAĞINA İNANILMAKTA

HZ MEHDİ AS IN 1400 LÜ YILLARDA (1980) GÖREVE BAŞLAYACAĞINI DÜŞÜNEN İNSANLAR DA GÜNÜMÜZDE OLDUKÇA FAZLADIR OYSA BU TARİHTEN 1980 DEN GÜNÜMÜZE KADAR 25 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN BÖYLE BİR KİŞİ GELMEMİŞTİR.HER NE NE KADAR BEN MEHDİ'YİN DİYEN KİMSELER OLMUŞ İSE DE BU DURUM SÖZDEN İBARET İLERİ GİDEMEMİŞ VE BU KİMSELER HİÇ BİR ŞEKİLDE MEHDİ OLDUKLARINA DAİR BİR DELİL GÖSTEREMEMİŞLERDİR.HİÇ BİR ZAMAN ALLAH CC BİR ELÇİSİNE GÖREV VERİPTE 25 YIL ONU SAKLAMAMIŞTIR.ALLAH CC IN ELÇİLERİ ÖLÜM PAHASINA DAİR OLSALAR EN ZALİM YÖNETİCİLERE EN ZALİM FİRAVUNLARA KARŞI AÇIK BİR DELİL İLE HİÇ KORKMADAN GELMİŞLERDİR..

HZ MEHDİ'NİN BİR ŞAHSI MANEVİ OLDUĞUNA İNANILMAKTA

ALLAH(CC)IN PEYGAMBERLERİ VE ELÇİLERİ DÜNYA KURULDUĞUNDAN BU YANA DAİMA BİRER ŞAHIS OLARAK KAVİMLERİNİN BAŞLARINDA BULUNMUŞLARDIR.DOLAYI SI İLE HZ MEHDİ AS DA BİR ŞAHIS OLARAK İNSANLARIN BAŞLARINDA BULUNACAKTIR.

BÖYLE BİRİNİN GELMEYECEĞİNE İNANILMAKTA

ALLAH CC HER YÜZ SENEDE DİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN BİR KİŞİYİ SEÇİP ONU DİNİ YAYMAK VE AYAKTA TUTMAK İÇİN GÖNDERMEKTE,ARADAN HER BİN SENE GEÇTİKTEN SONRA ALLAH CC MUTLAKA ULUAZAM BİR KİŞİ Yİ GÖREVLENDİRMEKTEDİR .BU ALLAH CC IN KANUNUDUR.HZ MUHAMMET SAS DEN YAKLAŞIK OLARAK 1426 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN HALA BÖYLE BİR KİŞİ GELMEMİŞTİR.GEÇMİŞTE GELMEYİŞİ BÖYLE BİR KİŞİNİN GELMEYECEĞİ ANLAMINA GELMEZ...HADİSLERDE DÜNYA'NIN ÖMRÜNÜN 1000 YILI GECECEĞİ AMA 1500 YILI AŞMAYACAĞI BİLDİRİLMEKTEDİR.AYRICA KIYAMET ALAMETLERİ DE BUNU DOĞRULAR DECEDE GERÇEKLEŞMEKTEDİR.BİZLER ŞU AN 1426 YILINDAYIZ VE HZ MEHDİ AS IN GELMESİNİN ÖNÜMÜZDEKİ 100 YIL İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞMESİ GEREKLİDİR.BUNLAR ESKİLERİN HİKAYELERİDİR DİYEN ÇOK KİŞİ ARAMIZDA MEVCUTTUR TIPKI ESKİDEN YAŞAMIŞ İNSANLAR GİBİ..

BU TARİHLERDE DOĞDUĞUNA İNANILMAKTA

BU DÜŞÜNCELER İÇİNDE EN MANTIKLISI HZ MEHDİ AS IN 1400 LÜ YILLARDA YANİ 1980 Lİ YILLARDA DOĞMUŞ OLMA İHTİMALİDİR.YAŞANAN OLAYLAR VE HADİSLERDE BUNLARI DOĞRULAR DERECEDEDİR.13.ASRIN BÜYÜK MÜCEDDİDİ BEDDÜZAMAN DA HZ MEHDİ AS IN KENDİSİNDEN 1 ASIR SONRA GELECEKTİR DİYE YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMALAR DA BUNU DOĞRULAR NİTELİKTEDİR..BEDDÜZAMAN 1878 YILINDA DOĞMUŞ KENDİSİNDEN BİR ASIR SONRA YANİ 1978 DE BU KİŞİNİN BU TARİHLERDE GELECEĞİNİ İNSANLARA BİLDİRMİŞTİR. (EN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR)

HZ MEHDİ AS EĞER BU TARİHLERDE DOĞMUŞ İSE ŞU AN YAKLAŞIK 25 YAŞLARINDA OLMASI GEREKLİDİR.HADİSLERDE KENDİSİNİN MEHDİ OLUP OLMADIĞINI GÖREV ONA VERİLENE DEK BİLEMEYECEKTİR DENMİŞTİR.(EN DOĞRUSUNU ALLAH CC BİLİR)

ŞİMDİ KENDİSİNİ MEHDİLİK VERİLECEK YAŞI HADİSLERDEN BAKALIM

Yaşı 30 ile 40 arasında olduğu halde gönderilecektir... Mehdi benim evlatlarımdandır. 40 yaşlarındadır. (El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 41)

’O genç bir adamdır.’ (Mer’iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi’si ’Feraidu Fevaidi’l Fikr Fi’l İmam El-Mehdi El-Muntazar’)

HADİSLERDE MEHDİ (AS) A GÖREVİN 30 İLA 40 YAŞLARINDA VERİLECEĞİ BELİRTİLİR.BAZI HADİSLERDE İSE GENÇ BİR İNSAN OLDUĞU BİLDİRİLMEKTEDİR.. HZ ALİ'NİN BİR RİVAYETİNDE İSE ŞÖYLE DENİR..

Herkes hz mehdi as ı yaşlı biri olarak bekler fakat o çok genç biridir..

DENİLMİŞTİR. GÜNÜMÜZDE YAŞANAN OLAYLAR ZULUM BASKI,AHLAKSIZLIK, YOKSULLUK, ANARŞİ,TERÖR, FUHUŞ,DİNSİZLİK VS GİBİ OLAYLAR VE HZ MEHDİ AS DAN ÇOKÇA SÖZ EDİLMESİ HZ MEHDİ AS IN ZUHUR EDECEĞİNE EN BÜYÜK DELİLLERDENDİR(EN DOĞRUSUNU ALLAH CC BİLİR)

HZ MEHDİ (AS) NİN NERDEN ZUHUR EDECEĞİ

YARDIMCILARI

VE KENDİSİ İSTEMEDİĞİ HALDE BİAT EDİLMESİ

HADİSLERDE BU BİDAT IN MEKKE DE VEYA MEDİNE DE OLACAĞI BİLDİRİLMEKTEDİR .OYSA BİR DİĞER HADİS İSE HZ MEHDİ AS IN VE ONUN YARDIMCILARININ ARAP OLAMAYACAĞI KONUSUNDADIR DOLAYISI İLE BURADA BİR ÇELİŞKİ VARDIR.MADEM HZ MEHDİ AS MEKKE DE VEYA MEDİNE DEN ZUHUR EDECEKTİR PEKİ NASIL OLURDA MEHDİ VE YARDIMCILARI ARAP OLMAZ...

ANADOLU YA GENEL OLARAK BAKTIĞIMIZ ZAMAN HER YÜZ SENEDE GÖNDERİLEN MÜCEDDİDLER ÖZELLİKLEDE BU SON ZAMANLAR YANİ HZ MEVLANA VE ONDAN SONRA GÖNDERİLEN BEDDÜZAMAN DA ANADOLUDA YETİŞMİŞ İNSANLARDIR.BUNDAN TAM 1426 YIL ÖNCE İSLAM MEDİNE VE MEKKEDE BAŞLAMIŞTIR SONRA GELEN ALİMLER BU HADİSLERİ İSLAM'IN DOĞDUĞU YERLERE YORUMLAYARAK HZ MEHDİ AS IN BURALARDAN ÇIKACAĞINI DÜŞÜNMÜŞLERDİR AYRICA HZ MUHAMMET SAS İN SANCAĞI BAYRAĞI VE GÖMLEĞİNİN DE TOPKAPI SARAYINDA OLMASI HZ MEHDİ AS VE ONUN YARDIMCILARININ ANADOLU DA YETİŞMESİ VE BURADAN ZUHUR ETMESİ İHTİMALİNİ OLDUKÇA GÜÇLENDİRMEKTEDİR.

HZ MEHDİ(AS)IN TÜRKİYE'DEN ZUHUR EDECEĞİNİ DESTEKLEYEN DİĞER ALAMETLERDE ŞUNLARDIR.

1: TÜRKİYE DEN BU SON ZAMANLARDA BEN MEHDİYİM DİYENLER GİDEREK ARTMASI
2: SON MÜCEDDİDLER İN MEVLANA VE BEDDÜZAMANIN TÜRKİYEDE YAŞAMIŞ OLMASI
3: HZ MEHDİ VE YARDIMCILARININ ARAP OLMAYIŞLARI
4: HZ MUHAMMET SAS İN KUTSAL EMANETLERİNİN TÜRKİYE DE OLMASI
5: HZ MUSA AS IN TABUTU SEKİNESİ ANTAKYA MAĞARALARINDA OLMASI
6: BU KONULARLA İLGİLİ SON ZAMANLARDA TÜRKİYE DE OLDUKÇA ÇOK KONUNUN GÜNDEME GELMESİ

HER DEVİRDE PEYGAMBERLERLE VE ELÇİLERLE BİRLİKTE ÇOK AZ KİŞİNİN İMAN ETTİĞİ KURAN I KERİMDE BİLDİRİLMEKTEDİR.HER GELEN PEYGAMBERİN VE ELÇİNİN YANLARINDA ONLARA YARDIM EDEN ÇOK NADİR İNSANLAR OLMUŞLARDIR .BU DURUM HZ MEHDİ (AS) DEDE AYNI ŞEKİLDE OLACAKTIR.KENDİSİNE BEDİR ASHABI KADAR KİMSENİN YANİ 300 KADAR KİŞİNİN BİDAT EDECEĞİ HADİSLERDE BİLDİRİLMİŞTİR.

Nerede olsanız, Allah sizi bir araya getirir. Bakara /148

• Taberi Sagir: Ebu Besir rivayet ediyor. İmam Cafer Sadık buyurdu:

“Bunu Allah’ın Resulü müminlerin emirine imla etmiştir ve Mehdi’nin ashabının sayılarını ve isimlerini belirleyerek kendisine emanet etmiştir.

… Bedir ehli (savaşçıları)nin sayısı kadar; üçyüz on üç kişidirler. Allah onları bir cuma gecesi Mekke’ye toplayacak. O cumanın sabahı hepsi Mescid’ül-Haram’da bir araya geleceklerdir. İşte (söz konusu) ayetin yorumu budur… Onlar necip kişilerden, hakimlerden, yöneticilerden ve din bilginlerinden oluşur…”

• Fazl b. Şazan: Abdullah b. Sinan rivayet ediyor, İmam Cafer Sadık buyurdu:

“Yataklarından (evlerinden) kaybolanlar üçyüzonüç kişidir, Bedir ehlinin (Bedir savaşına katılan müslümanların) sayısı kadardır; Mekke’de sabahlarlar. Allah’ın şu (yukarıdaki) ayeti buna işarettir, onlar Kaim Mehdi’nin sahabeleridirler.”

• Ayyaşi: Cabir b. Yezid Cü’fi, İmam Cafer Sadık’ın şu buyruğunu rivayet etmiştir:

“Allah’a andolsun ki; aralarında ellisi kadın olan üçyüzon küsür kişi daha önce aralarında sözleşmeden, son bahar bulutu gibi bir araya toplanırlar… İşte Allah’ın: “…Nerede olsanız, sizi bir araya toplar…” buyruğu buna işarettir.

• Ayyaşi: Mufazzel b. Ömer rivayet ediyor, İmam Cafer Sadık buyurdu:

“İmam Mehdi’ye izin verildiğinde Allah’a İbranice’deki büyük adıyla (İbarince isim A’zam ile) seslenir, kendisine üçyüzonüç kişilik sahabe gönderilir, son bahar bulutu gibi bir araya toplanırlar. Onlar velayet ehlidirler. İçlerinden kimi bir gece yatağından kaybolur Mekke’de sabahlar… Onlar kaybolmuşlardır ve şu ayet onların hakkında nazil olmuştur: … nerede olsanız Allah sizi bir araya getirir…”

HZ MEHDİ YE İNSANLAR FİTNELERİN ÇOĞALDIĞI ZULMÜN ARTTIĞI BİR ZAMANDA ONA GELİP VE SEN DE ŞU ŞU ALAMETLER VAR VER ELİNİ SANA BİDAT EDELİM DEMELERİNE RAĞMEN O İSE MEHDİLİK GÖREVİNİ KABUL ETMEYECEKTİR,BUDA GÖSTERMEKTEDİR Kİ MEHDİ KENDİNİ MEHDİ OLARAK İLAN ETMEYECEK,BÖYLE BİR İDDA DA BULUNMAYACAKTIR.

Ümmü Seleme (r.a.)den rivayet edildiğine göre Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur.
Halifenin ölümü anında ihtilaf olur. Medine halkından bir kişi koşarak Mekke’ye çıkar. Mekke halkından bir grup onu, istememesine rağmen (bulunduğu yerden) çıkarırlar. Hacer-i Esved’le Makamı İbrahim arasında ona biat ederler.
Sünen-i Ebu Davud, 5/94
El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, 20

Naim b. Hammad, İbni Mesud’dan tahric etdi:
Ticaret ve yolların kesildiği ve fitnelerin çoğaldığı zaman, muhtelif beldelerden yedi alim her birinin beraberinde üçyüz on küsur kişi olduğu halde, birbirlerinden habersiz bir şekilde Mekke’de bir araya gelirler. Biri diğerine “Burada ne arıyorsun?” diye sorar. Ona şöyle derler: “Biz O şahsı aramak için geldik ki, fitneler Onun eliyle sönebilir. Konstantiniyye O’nunla fethedilir. Biz O’nun Mekke’de olduğunu da biliyoruz. “Bu yedi alim bu konuda birleşirler. O’nu ararlar ve Mekke’de bulurlar. Ve kendisine “Sen falan oğlu falansın” derler. O ise “Ben sadece Ensar’dan birisiyim” der. Onların elinden kurtulur. O’nu tanıyan ve bilenlere anlatırlar, bunun üzerine “aradığınız sahibiniz O’dur ve Medine’ye gitmiştir” denilir. Bu defa O’nu ararlar, halbuki O tekrar Mekke’ye dönmüştür. O’nu tekrar Mekke’de bularak yine, “Sen falan oğlu falansın, annen de filan kızı filanedir, sende şu şu alametler vardır, birinci defa bizden kurtuldun uzat elini sana biat edelim” derler. Bunun üzerine O “Ben aradığınız değilim” der ve tekrar Medine’ye gider . Medine’de yine aranınca tekrar Mekke’ye döner. Mekke’de kendisini Rükün da bularak şöyle derler: “Eğer biatlarımızı kabul etmezsen, bizi aramakta olan ve başında Haddam’dan birisinin bulunduğunu Süfyani ordusuna karşı korumazsan, günahlarımız Senin üzerine ve kanlarımız da boynuna olsun” derler. Bunun üzerine Mehdi, Rükun ile Makam arasına oturur ve elini uzatarak biatları kabul eder.

ONUN BU GÖREVİ KABUL ETMEMESİNİN NEDENİ ŞUDUR,

BİR İNSANDA BU ALAMETLERİN HEPSİ OLSA DAHİ ALLAH CC IN İZNİ OLMADAN BU GÖREVİ HİÇ KİMSENİN BAŞARAMAYACAĞIDIR,BUDA DEMEKTİR Kİ HZ MEHDİ (AS) A ALLAH (CC) TARAFINDAN MEHDİLİK GÖREVİ SON ANA KADAR VERİLMEYECEKTİR DOLAYISI İLE MEHDİ (AS) DA ALLAH (CC) KARŞI YALAN SÖYLEMEKTEN YANİ BEN MEHDİYİM DEMEKTEN KAÇINACAKTIR.YOKSA ONUN BU GÖREVİ KABUL ETMEMESİ GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR..

HZ YUNUS KISASINDA OLDUĞU GİBİ,O DA ELÇİLİK GÖREVİNDEN VAZGEÇMİŞ VE KAVMİNİ BIRAKIP GİTMİŞTİ.SAFFAT SÜRESİNDE KISASI ŞÖYLE ANLATILIR..

139- Şüphesiz Yunus da gönderilmiş (elçi)lerdendi.

140- Hani o, dolu bir gemiye kaçmıştı.

141- Böylece kur’aya katılmıştı da, kaybedenlerden olmuştu.

142- Derken onu balık yutmuştu, oysa o kınanmıştı.

143- Eğer (Allah’ı çokça) tesbih edenlerden olmasaydı,

144- Onun karnında (insanların) dirilip-kaldırılacakları güne kadar kalakalmıştı.

145- Sonunda o hasta bir durumdayken çıplak bir yere (sahile) attık.

146- Ve üzerine, sık-geniş yaprakla (kabağa benzer) türden bir ağaç bitirdik.

147- Onu yüzbin veya (sayısı) daha da artan (bir topluluk)a (peygamber olarak) gönderdik.

148- Sonunda ona iman ettiler, Biz de onları bir süreye kadar yararlandırdık.

BUDA DEMEK OLUYOR Kİ HİÇ KİMSE BÖYLE BİR GÖREVDEN ALLAH (CC)IN İZNİ OLMADAN UZAKLAŞAMAZ VEYA HİÇ KİMSE KENDİSİNİ BU GÖREVE GETİREMEZ.ODA BU KURALI ÇOK İYİ BİLDİĞİ İÇİN YANLIZCA ALLAH (CC)IN RIZASINI BEKLEYECEKTİR...

KENDİSİNE BİDAT EDEN BU İNSANLARLA BERABER TOPKAPI SARAYINDA BULUNAN HZ MUHAMMET SAS E AİT KUTSAL EMANETLERE DOĞRU ÖNLERİNDE SİYAH BAYRAKLARLA BİRLİKTE YÜRÜRLER FAKAT BUNLARIN ÖNLERİ KESİLİR VE İŞTE BURADA TÜM DÜNYA'NIN HZ MEHDİ AS I İNKAR EDEMEYECEKLERİ OLAY GERÇEKLEŞİR SEMADAN UZANAN BİR EL 3 DEFA EMİR MEHDİ DEDİR DİYE BİR SES DUYULUR HERKES ONA BAKAR VE ONU GÖRÜR.

GÜNÜMÜZ ARAŞTIRMACILARI ,HERKES ONA BAKACAK VE GÖRECEKTİR HADİSİNİ TELEVİZYONDAN VE RADYOLARDAN YAYINLANAN YAYINLAR OLARAK AÇIKLAMAKTADIRLAR EVET BU DOĞRUDUR AMA ATLADIKLARI BİR GERÇEK VARDIR.BURADA BİR MUCİZE OLACAĞINDAN BASEDİLMEKTEDİR HERKES ONA BAKACAK VE GÖRECEKTİR.BURADA BİR BENZETME YOKTUR.İNSANLAR SEMADAN UZANAN BİR EL VE SESİ GÖRECEKLER VE BU OLAYI TÜM DÜNYA'YA TELEVİZYON VE RADYOLARDAN DUYURACAKLARDIR.ÇÜNKÜ BİR KİŞİ BEN MEHDİ YİM DEYİPTE BUNUN BÜTÜN DÜNYAYA DUYURULMASI İMKANSIZDIR.DUYURULSA BİLE YANLIZCA BELLİ BİR BÖLGEDE KALACAKTIR.HELE GÜNÜMÜZDE BU KADAR SAHTE MEHDİ VARKEN..

“İstesek onların üzerine gökten bir mucize indiririz de boyunları ona eğilir.” (Şuara Suresi,4)

• El-Mukaddesi es-Silmi: Ebu İshak Salebi, ebu Hamza Sümali’nin bu ayet hakkında şöyle dediğini rivayet etmektedir:

“...Allah daha iyisini bilir ya bize ulaşana göre: O (Mucize) Ramazan ayının ortasında gökten duyulacak bir sestir, o ses duyulduğunda “ense yerinden çıkar”. (bu tabir, insanın duyacağı korkunun şiddetine dair bir kinayedir)

DAHA SONRA HZ MEHDİ AS IN ÖNÜ AÇILIR VE KUTSAL EMANETLERİ BULUNDUĞU YERDEN ALIR..YATSI VAKTİNDE TÜM DÜNYA'YA ŞÖYLE SELENİR..

ÖNCELİKLE ŞUNU BİLMENİZİ İSTERİM BEN

TEVRAT I HZ MUSA'YA ,ZEBUR'U HZ DAVUT'A ,İNCİL'İ HZ İSA YA VE SON OLARAKTA KUR'AN I KERİM'İ HZ MUHAMMET(S.A.S)E İNDİREN ALEMLERİN RABBİNDEN TÜM İNSANLIĞA GÖNDERİLEN GÜVENİLİR BİR ELÇİYİM.DÜNYA KURULDUĞUNDAN BU YANA GELEN PEYGAMBERLER VE ELÇİLER SİZE ALLAH (CC)IN KANUNLARINI İLETTİLER İYİLİĞİ EMREDİP KÖTÜLÜĞÜ MEN ETTİLER,ALLAH(C.C)SİZE 5 VAKİT NAMAZI FARZ KILDI, KADINLARIN ÖRTÜLERİNİ SIKICA ÖRTMELERİNİ EMRETTİ OYSA BU KANUNLARI SANKİ BU PEYGAMBERLER VE ELÇİLER KOYMUŞCASINA ONLARA HER DEVİRDE İSYAN ETTİLER,OYSA BU KANUNLAR ALLAH(CC)IN KANUNLARIDIR VE ONUN KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK BULAMAZSINIZ,ARTIK ALLAH(CC)A KARŞI BANA KARŞI VE TÜM İNSANLARA KARŞI BÜYÜKLÜK GÖSTERMEYİN ZİRA ALLAH (C.C)IN KANUNLARINA KARŞI ÖNÜMDE DURAN 1 KİŞİ DAHİ OLSA,1 MİLYAR KİŞİ DAHİ OLSA VE HATTA TÜM DÜNYA DAHİ OLSA ALLAH(C.C)IN İZNİ İLE KARŞIMDA GÜÇ YETİREMEZLER..ZİRA DÜNYA'NIN SONU PEK YAKLAŞMIŞTIR..

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
ruya gordum
1 ruyada ehlibeyt goç ruyası gordum
2 dayıma efendi dıyorlardı ölmüş
3 mehdi ruyası gördum ne
gariptirki bunu tanıyorum
gerçekten ruyadan anlayan kişi varsa yazsın
ruyaya bakarsan bizda ehlibeyteniz
mehdi gordugum insan sade bir insandir yalanı sevmez
orta boylu babasının ismi Abdullah ismi Muhammed kuçuklukten beri namaz kılar
insanlara yardıma sebeplenir bildiğim ozellikleri
adresini verim rize gölgeli köyü Muhammed mahmud merak ediyorsanız
gıdın bakın okadar basıt insanlar cogu yalancı ruya daha sağlam
arastırın işte ruyadırda geçmayın ibrahim aliyhi selam ruyası
uzerine oğlunu kurban ediyordu ona gore dikkat

http://forum.islamiyet.gen.tr/bize-ayiracak-5-bes-dakikaniz-var-mi/64763-ruya-ve-tabir.html

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
İbni Hacer-i Mekki, (Alamat-i Mehdi), imam-ı Süyuti, (El-bürhan) ve imam-ı Şarani (Muhtasar-ı Tezkire-i Kurtubi) kitabında iki yüze yakın, Hazret-i Mehdi’nin alameti bildirilmektedir. Hazret-i Mehdi için hurafe demek, ilme ihanettir, kıyamet alametidir. Bu konudaki hadis-i şeriflerden birkaçı şöyledir:

(Kıyamet kopmadan önce, Allahü teâlâ, benim evladımdan birini yaratır ki, ismi benim ismim gibi, babasının ismi, benim babamın ismi gibi olur. Ondan önce dünya zulümle dolu iken, onun zamanında adaletle dolar.) [Tirmizi, İ.Asakir]

(Mehdi’nin başı hizasında bir bulut olacak, buluttan bir melek, “Bu Mehdidir, sözünü dinleyin” diyecektir.) [Ebu Nuaym]

(Ehl-i beytimden bir zat yeryüzüne hâkim olmadıkça kıyamet kopmaz. Onun alnı açıktır, kemer burunludur. Yeryüzü zulümle dolu iken, o, dünyayı adaletle doldurur. İdaresi yedi yıl sürer.) [Müslim]

(Eshab-ı Kehf, Mehdi’nin yardımcıları olacak ve İsa bunun zamanında gökten inecek ve Deccal ile harb ederken, Mehdi, onunla beraber olacaktır.) [İ.Süyuti]

(Yeryüzüne dört kişi malik oldu. İkisi mümin Zülkarneyn ile Süleyman idi. İkisi kâfir, Nemrud ile Buhtunnasar idi. Beşinci olarak, benim evladımdan biri yeryüzüne malik olacaktır.) [İ.Süyuti]

(Horasan tarafından gelen siyah sancaklılara katılın. Onların içinde Allah'ın halifesi Mehdi vardır.) [Hakim, İ.Ahmed, Deylemi]

(Nasıl helak olur bir ümmet ki, başında ben, sonunda Meryem oğlu İsa ve ortasında da ehl-i beytimden Mehdi vardır.) [Hâkim, İ.Asakir]

(Şarktan çıkan bir grup, Mehdi’ye yardım ederler.) [İbni Mace, Taberani]

(Mehdi çıkınca, Allahü teâlâ ona rahmetini indirir.) [İ.Ahmed, Hakim]

(Mehdi bendendir, yeryüzünü hak ve adaletle doldurur.) [Ebu Davud]

(Dünyayı küfür kaplamadıkça Mehdi gelmez.) [Mekt.Rabbani 2/68]

(Mehdi gelince, bir bereket olacak, ümmetim rahat edecektir.) [İbni Ebi Şeybe]

(Mehdi bizdendir. Allahü teâlâ onu bir gecede olgunlaştırır.) [İbni Mace, İ.Ahmed]

(Deccal’ın veya Mehdi’nin geleceğine inanmayan kâfir olur.) [Favaid-il Ehbar - Şerh’is-Siyer]

(Mehdi, Kureyşten ve ehl-i beytimdendir.) [İ.Ahmed, Baverdi]

(Mehdi benim soyumdandır.) [İbni Mace]

(Mehdi evladı Fatıma’dandır.) [Ebu Davud, Hakim]

(Mehdi, amcam Abbas’ın soyundandır.) [İ.Asakir, Dare Kutni]

(Ya Abbas, senin soyundan bir genç dünyayı adaletle doldurur, İsa ile namaz kılar.) [Hatib, İbni Asakir, Dare Kutni]

[Burada tenakuz [çelişki] yoktur. Abdülkadir-i Geylani hazretleri anne tarafından seyyid, baba tarafından şerif idi. Hazret-i Mehdi de, Hazret-i Fatıma’nın soyundan bir genç, Hazret-i Abbas’ın soyundan biri ile evlenince, her iki soydan da gelmiş olur.]

Hazret-i Ali, oğlu Hasanı gösterip, "Bu oğlumun neslinden biri çıkacak, dünyayı adaletle dolduracaktır" buyurdu. (Ebu Davud)

Kütüb-i sitteden Buhari, Müslim, Ebu Davud, İbni Mace, Tirmizi ve diğer hadis âlimlerinin bildirdikleri bu hadis-i şerifleri ve Ehl-i sünnet âlimlerinin açıklamalarını akıl ve iman sahibi hiç kimse inkâr edemez. Tevil etmek de dinimize aykırıdır. Herkes dinin hükümlerini tevil etmeye kalkarsa ortada din diye bir şey kalmaz.

İmam-ı a’zam hazretleri buyuruyor ki:
(Yecüc ve Mecüc'ün ortaya çıkması, güneşin batıdan doğması, Hazret-i İsa'nın gökten inmesi, Deccal’ın ve diğer kıyamet alametlerinin hepsi aynen hadis-i şerifte bildirildiği gibi, [tevilsiz olarak] zamanı gelince gerçekleşeceğine inanırız.) [Fıkhı ekber]

oktay27

Kayıtlı Kullanıcı
şimdi sevgili kardeşlerim hz. mehdiye bizi yakın kılan cenabı allahdır şam basra kudüs diye söylemiş alimler ama peygamber efendimiz sallalahüalivesellem kostandine yani istanbul diye belitmiş bikerde bunu tartışmaya gerekyok harun yahya diye bi insan var msl onu hz.mehdiye çok benzetiyolar halbuki o insan hz.mehdinin komutasında büyük bi komutan ve öncüsüdür dawrimi bitirdi o evden yönetir diyor cenabı allah hz. mehdiye ve topkapı sarayında açılmamış sancak duruyo bunu kim aççacak hz.mehdi kılıç orda burdan anlamanız gerek zuhurun nerde olacağını ve bizde allahın yarattığı kul olarak allah bizi hz. mehdiye beğlamış kendim için söylüyorum bunu o insan şu anda şamda bunuda idda ediyorum manevi ordusuyla beraber siyah sarıklı ve kırmızı bantlada sarılı giyisileri ben bunları yaşadım gördüğüm için sizinle paylaşıyorum gidin bi araba mehdi deyin çoğu bilmez ama bizde güngeçdikce yayıllıyo mehdi ismi buda allahın türkmilletine verdiği bi güzellikdir tabi anlayana anlamayanda zamanla anlıycak bunu kardeşlerim söylüyeceklerim bukadar allahın rahmeti herkesin üzerinde olsun essalamın aleyküm

tlpbaba

Kayıtlı Kullanıcı
Hz.Mehdi

Hz.Mehdi

Eğer Risale-i Nur külliyatının 5.Şua'sını okursanız çok iyi anlarsınız.Hz. Mehdi denilyor ki;aslında said-i Nursi (R.A)'nın olduğu söyleniyor.deccal ise Hz.Mehdi ile aynı dönemde geleceğini söylüyor ve deccal öldüğü zaman büyük bir ses olduğunu açıklıyor ama deccal geldiği zaman o kişi deccal olduğunu bilmeyeceğini söyleniyor inanmıyorsanız Risale-i Nur külliyatının 5.Şua'sını okuyunuz o zaman çok iyi anlarsınız ve aklı gayet düzgün olanlar deccal'in kim olduğunu bilirler ve bu deccal'in çok kişinin tanıdığını da unutmayınız ve ben kasten deccalin kim olduğunu biliyorum ama söylemiyeceğim siz kendiniz bulun haydi şimdiden kolay gelsin.Selam-ün Aleyküm

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
ıtri

Sana söyleyeceğim yanlız şudur

Ki çocuksun yolunda çok korkuludur.

İbni Hacer-i Mekki, (Alamat-i Mehdi), imam-ı Süyuti, (El-bürhan) ve imam-ı Şarani (Muhtasar-ı Tezkire-i Kurtubi) kitabında iki yüze yakın, Hazret-i Mehdi’nin alameti bildirilmektedir. Hazret-i Mehdi için hurafe demek, ilme ihanettir, kıyamet alametidir. Bu konudaki hadis-i şeriflerden birkaçı şöyledir:

(Kıyamet kopmadan önce, Allahü teâlâ, benim evladımdan birini yaratır ki, ismi benim ismim gibi, babasının ismi, benim babamın ismi gibi olur. Ondan önce dünya zulümle dolu iken, onun zamanında adaletle dolar.) [Tirmizi, İ.Asakir]

(Mehdi’nin başı hizasında bir bulut olacak, buluttan bir melek, “Bu Mehdidir, sözünü dinleyin” diyecektir.) [Ebu Nuaym]

(Ehl-i beytimden bir zat yeryüzüne hâkim olmadıkça kıyamet kopmaz. Onun alnı açıktır, kemer burunludur. Yeryüzü zulümle dolu iken, o, dünyayı adaletle doldurur. İdaresi yedi yıl sürer.) [Müslim]

(Eshab-ı Kehf, Mehdi’nin yardımcıları olacak ve İsa bunun zamanında gökten inecek ve Deccal ile harb ederken, Mehdi, onunla beraber olacaktır.) [İ.Süyuti]

(Yeryüzüne dört kişi malik oldu. İkisi mümin Zülkarneyn ile Süleyman idi. İkisi kâfir, Nemrud ile Buhtunnasar idi. Beşinci olarak, benim evladımdan biri yeryüzüne malik olacaktır.) [İ.Süyuti]

(Horasan tarafından gelen siyah sancaklılara katılın. Onların içinde Allah'ın halifesi Mehdi vardır.) [Hakim, İ.Ahmed, Deylemi]

(Nasıl helak olur bir ümmet ki, başında ben, sonunda Meryem oğlu İsa ve ortasında da ehl-i beytimden Mehdi vardır.) [Hâkim, İ.Asakir]

(Şarktan çıkan bir grup, Mehdi’ye yardım ederler.) [İbni Mace, Taberani]

(Mehdi çıkınca, Allahü teâlâ ona rahmetini indirir.) [İ.Ahmed, Hakim]

(Mehdi bendendir, yeryüzünü hak ve adaletle doldurur.) [Ebu Davud]

(Dünyayı küfür kaplamadıkça Mehdi gelmez.) [Mekt.Rabbani 2/68]

(Mehdi gelince, bir bereket olacak, ümmetim rahat edecektir.) [İbni Ebi Şeybe]

(Mehdi bizdendir. Allahü teâlâ onu bir gecede olgunlaştırır.) [İbni Mace, İ.Ahmed]

(Deccal’ın veya Mehdi’nin geleceğine inanmayan kâfir olur.) [Favaid-il Ehbar - Şerh’is-Siyer]

(Mehdi, Kureyşten ve ehl-i beytimdendir.) [İ.Ahmed, Baverdi]

(Mehdi benim soyumdandır.) [İbni Mace]

(Mehdi evladı Fatıma’dandır.) [Ebu Davud, Hakim]

(Mehdi, amcam Abbas’ın soyundandır.) [İ.Asakir, Dare Kutni]

(Ya Abbas, senin soyundan bir genç dünyayı adaletle doldurur, İsa ile namaz kılar.) [Hatib, İbni Asakir, Dare Kutni]

[Burada tenakuz [çelişki] yoktur. Abdülkadir-i Geylani hazretleri anne tarafından seyyid, baba tarafından şerif idi. Hazret-i Mehdi de, Hazret-i Fatıma’nın soyundan bir genç, Hazret-i Abbas’ın soyundan biri ile evlenince, her iki soydan da gelmiş olur.]

Hazret-i Ali, oğlu Hasanı gösterip, "Bu oğlumun neslinden biri çıkacak, dünyayı adaletle dolduracaktır" buyurdu. (Ebu Davud)

Kütüb-i sitteden Buhari, Müslim, Ebu Davud, İbni Mace, Tirmizi ve diğer hadis âlimlerinin bildirdikleri bu hadis-i şerifleri ve Ehl-i sünnet âlimlerinin açıklamalarını akıl ve iman sahibi hiç kimse inkâr edemez. Tevil etmek de dinimize aykırıdır. Herkes dinin hükümlerini tevil etmeye kalkarsa ortada din diye bir şey kalmaz.

İmam-ı a’zam hazretleri buyuruyor ki:
(Yecüc ve Mecüc'ün ortaya çıkması, güneşin batıdan doğması, Hazret-i İsa'nın gökten inmesi, Deccal’ın ve diğer kıyamet alametlerinin hepsi aynen hadis-i şerifte bildirildiği gibi, [tevilsiz olarak] zamanı gelince gerçekleşeceğine inanırız.) [Fıkhı ekber]

davaislam

Kayıtlı Kullanıcı
ben de rüyada gördüm hatta Hz.Mehdi'den görev dahi aldım.Rüyamın doğruluğuna şehadet rüyada Peygamberimiz(sav)in olmasıydı.Çünkü sadece Hz.Mehdi'yi görsem inanmazdım şeytan bana hile kurdu derdim.Rüyamı İnş ilgili bölüme yazacağım çünkü merak ettiğim ifadeler var.Aldığım görev konusunda da şüphem yok.şunu biliyorum ki Hz.Mehdi içimizde altın çağ çok yakın vesselam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt