Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HZ. FATIMA’NIN ARZUSU (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Birgün Hazret-i Osman Peygamber efendimize ziyafet vermişti. Hazret-i Ali efendimiz ziyafetten sonra kendi evine geldi. Hazret-i Fâtıma-tüz-Zehrâ onu üzüntülü gördü. Sebebini sorunca da şöyle cevap verdi:

-Ey Fâtıma! Bugün Hazreti Osman Resûlullahı yemeğe davet etti. Keşke biz de biraz zengin olup davet etseydik!

Olsun. Biz yine de davet edelim.

Ey Habibullahın kerimesi, ne ikram edeceksin, hangi yemekleri vereceksin?

O Allahın sevgilisidir. Hak teâlâ ona yemek verir.

Bundan sonra Hazret-i Ali, Resûlullahın huzuruna gitti.

Yâ Resûlallah! Kerimeniz sizi yemeğe davet ediyor.

Yalnız beni mi yoksa eshâbımla beraber mi çağırıyor?

Hazret-i Ali, mecbur kalıp şöyle cevap verdi:

Eshâb-ı kirâm da beraber buyursunlar efendim.

Resûlullah, eshâbı ile kalkıp Hazret-i Fâtımanın evini teşrif ettiler. Fâtıma-tüz-Zehrânın (radıyallahü anha) bir tenceresi vardı. Onu ocağa koyup şöyle duâ etti: Yâ Rabbi! Habibin ve eshâbı, bu miskinin evini şereflendirdiler. Onlara ikram edecek birşeyim yok. Sen onlara ikram ve ihsân et, nimetler ver!

Hak teâlâ lütf ederek, tencereyi emsalsiz tatlı yemekle doldurdu. Hazret-i Fâtıma, yemeği Resûlullahın huzuruna getirdi. Eshâbı ile birlikte yedikleri hâlde yemek bitmedi. Buyurdular ki:

Bu yediğimiz yemek Cennet yemeklerindendir.

Hazret-i Fâtıma odasına girip Hak teâlâya secde edip duâ etti: Yâ Rabbi! Şükretmek için kölem yok ki azat edeyim. Bu ümmetin günahkârlarından bir kısmının Cehennemden azat edilmesini diliyorum.

O anda Cebrâil aleyhisselâm Resûlullaha gelip dedi ki:

Yâ Resûlallah! Kızın Fâtıma, ümmetinin günahkârları için duâ etti. Hak teâlâ sana selâm söyledi ve buyurdu ki:

Fâtımanın evine gelen 100 erkek ve 100 kadından herbirinin her adımına Cehennemden bir kişiyi azat ettim.

hayrunissa86

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HZ. FATIMA’NIN ARZUSU

SELAMÜN ALEYKUM EMEGİNİZE SAGLIK YETERKI GÜZEL YARADANIMDAN İSTEMESINI BILELIM :(:(BELKİ FATMIA ANNEMİZ GİBİ DEGILIZ AMA MUTLAKA YÜREKTEN İSTENEN DUALAR KABUL OLUR İNŞALLAH AEO

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun ablacım... bizler ki dua ederken öncelikle kendimizi düşünürken Fatıma anamız kendinden ziyade Sevgili babasının ümmetini düşünüp dua ediyor kendisi için değilde onlar için birşeyler istiyor... Rabbim inşallah bizlerinde canı gönülden samimiyetle yaptığımız dua ve tevbelerimizi kabul buyurur...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm ablam.. maşallah, sübhanallah o mübarek validemizin duasının böyle kabul edilişi üzerine ne denilebilir? gerçekten istemesini bilmek gerekiyor..çok güzel bir paylaşımdı. emeğinize sağlık. Allah razı olsun.. ihlaslı ve Allah'a teslimiyet içinde dua eden ve duası kabul olan kullardan olabilmek duasıyla.

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)Çok güzel...Paylaşımınız için Allah razı olsun...!!!B)B)B)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamün aleyküm ne mubarek kişilikdelermiş yaşantıların her adımı birer örnek teşkil ediyor... Herşeyi gönülden istemek gerekir Rabbim onlardan razı olsun ve Rabbim bizleride onlarla beraber kılsın inşallah selam ve dua ile...

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Birgün Hazret-i Osman Peygamber efendimize ziyafet vermişti. Hazret-i Ali efendimiz ziyafetten sonra kendi evine geldi. Hazret-i Fâtıma-tüz-Zehrâ onu üzüntülü gördü. Sebebini sorunca da şöyle cevap verdi:

-Ey Fâtıma! Bugün Hazreti Osman Resûlullahı yemeğe davet etti. Keşke biz de biraz zengin olup davet etseydik!

Olsun. Biz yine de davet edelim.

Ey Habibullahın kerimesi, ne ikram edeceksin, hangi yemekleri vereceksin?

O Allahın sevgilisidir. Hak teâlâ ona yemek verir.

Bundan sonra Hazret-i Ali, Resûlullahın huzuruna gitti.

Yâ Resûlallah! Kerimeniz sizi yemeğe davet ediyor.

Yalnız beni mi yoksa eshâbımla beraber mi çağırıyor?

Hazret-i Ali, mecbur kalıp şöyle cevap verdi:

Eshâb-ı kirâm da beraber buyursunlar efendim.

Resûlullah, eshâbı ile kalkıp Hazret-i Fâtımanın evini teşrif ettiler. Fâtıma-tüz-Zehrânın (radıyallahü anha) bir tenceresi vardı. Onu ocağa koyup şöyle duâ etti: Yâ Rabbi! Habibin ve eshâbı, bu miskinin evini şereflendirdiler. Onlara ikram edecek birşeyim yok. Sen onlara ikram ve ihsân et, nimetler ver!

Hak teâlâ lütf ederek, tencereyi emsalsiz tatlı yemekle doldurdu. Hazret-i Fâtıma, yemeği Resûlullahın huzuruna getirdi. Eshâbı ile birlikte yedikleri hâlde yemek bitmedi. Buyurdular ki:

Bu yediğimiz yemek Cennet yemeklerindendir.

Hazret-i Fâtıma odasına girip Hak teâlâya secde edip duâ etti: Yâ Rabbi! Şükretmek için kölem yok ki azat edeyim. Bu ümmetin günahkârlarından bir kısmının Cehennemden azat edilmesini diliyorum.

O anda Cebrâil aleyhisselâm Resûlullaha gelip dedi ki:

Yâ Resûlallah! Kızın Fâtıma, ümmetinin günahkârları için duâ etti. Hak teâlâ sana selâm söyledi ve buyurdu ki:

Fâtımanın evine gelen 100 erkek ve 100 kadından herbirinin her adımına Cehennemden bir kişiyi azat ettim.

selamün aleyküm kardeşim çok güzel bi paylaşım...RABBİM razı olsun
selametle kal
A.E.O

theays

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMIN ALEYKÜM

ALLAH RAZI OLSUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt