Kader_sultan
Kayıtlı Kullanıcı
Efendimiz [sas]'in boyu ne cok kisa.ne de cok uzundu; O, orta boyluydu.
Saclari kivircik da degil, uzun düz de degildi. O'nun saclari kivircikla düz arasi idi.
Yüzü yuvarlak, teni duru beyaz, gözleri iri ve siyah, kirpikleri uzundu.
Allah Resulü iri kemikli ve genis omuzluydu.
Gögsünün ortasindan karnina kadar kilyoktu.
Iki avucu ve tabanlari dolgundu. Yürürken sanki yokus iner gibi rahatlikla ilerlerdi.
Saginda veya solundaki´birine baktiginda bütün vücuduyla ona dönerdi.
Iki omuzu arasinda peygamber olusunun nisanesi olan bir mühür vardi.
O, gönül bakimindan insanlarin en cömerrdi, konusmasinda insanlarin en dogru sözlüsüydü. Taniyanlar icin en yumusak huylu ve en arkadas canlisi olan insan oydu.
Allah Resulü'nü ansizin gören O'nun heybeti karsisinda ürperdi; fakat Efendimiz'i taniyarak birlikte olan ise, O'nu her seyden cok severdi. O'nu görüp de anlatan herkes : " Ne O'ndan önce ne de O'ndan sonra Allah Resulü [sas]'nün benzerini görmedim. "derdi
Bu alintidir Zaman gastesinin ailem dergisinde okumustum sizlerlede paylasmak istedim B)
Saclari kivircik da degil, uzun düz de degildi. O'nun saclari kivircikla düz arasi idi.
Yüzü yuvarlak, teni duru beyaz, gözleri iri ve siyah, kirpikleri uzundu.
Allah Resulü iri kemikli ve genis omuzluydu.
Gögsünün ortasindan karnina kadar kilyoktu.
Iki avucu ve tabanlari dolgundu. Yürürken sanki yokus iner gibi rahatlikla ilerlerdi.
Saginda veya solundaki´birine baktiginda bütün vücuduyla ona dönerdi.
Iki omuzu arasinda peygamber olusunun nisanesi olan bir mühür vardi.
O, gönül bakimindan insanlarin en cömerrdi, konusmasinda insanlarin en dogru sözlüsüydü. Taniyanlar icin en yumusak huylu ve en arkadas canlisi olan insan oydu.
Allah Resulü'nü ansizin gören O'nun heybeti karsisinda ürperdi; fakat Efendimiz'i taniyarak birlikte olan ise, O'nu her seyden cok severdi. O'nu görüp de anlatan herkes : " Ne O'ndan önce ne de O'ndan sonra Allah Resulü [sas]'nün benzerini görmedim. "derdi
Bu alintidir Zaman gastesinin ailem dergisinde okumustum sizlerlede paylasmak istedim B)