Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hz.Ali (ra) Kainatin iftihar Tablosu (s.a.v)'i bize su sekilde tanitir: (1 Kullanıcı)

Kader_sultan

Kayıtlı Kullanıcı
Efendimiz [sas]'in boyu ne cok kisa.ne de cok uzundu; O, orta boyluydu.
Saclari kivircik da degil, uzun düz de degildi. O'nun saclari kivircikla düz arasi idi.
Yüzü yuvarlak, teni duru beyaz, gözleri iri ve siyah, kirpikleri uzundu.
Allah Resulü iri kemikli ve genis omuzluydu.
Gögsünün ortasindan karnina kadar kilyoktu.
Iki avucu ve tabanlari dolgundu. Yürürken sanki yokus iner gibi rahatlikla ilerlerdi.
Saginda veya solundaki´birine baktiginda bütün vücuduyla ona dönerdi.
Iki omuzu arasinda peygamber olusunun nisanesi olan bir mühür vardi.
O, gönül bakimindan insanlarin en cömerrdi, konusmasinda insanlarin en dogru sözlüsüydü. Taniyanlar icin en yumusak huylu ve en arkadas canlisi olan insan oydu.
Allah Resulü'nü ansizin gören O'nun heybeti karsisinda ürperdi; fakat Efendimiz'i taniyarak birlikte olan ise, O'nu her seyden cok severdi. O'nu görüp de anlatan herkes : " Ne O'ndan önce ne de O'ndan sonra Allah Resulü [sas]'nün benzerini görmedim. "derdi

Bu alintidir Zaman gastesinin ailem dergisinde okumustum sizlerlede paylasmak istedim B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: Hz.Ali (ra) Kainatin iftihar Tablosu (s.a.v)'i bize su sekilde tanitir:

Allah razı olsun paylaştığınız için, yüce peygamberimizi hayallerimizde de olsa canlandırabildik. Rabbim ona layık ümmet eylesin bizleri inşallah.emeğinize sağlık.. selamün aleyküm

Kader_sultan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Hz.Ali (ra) Kainatin iftihar Tablosu (s.a.v)'i bize su sekilde tanitir:

a.s amin ins rabbim bizleri ona layik ümmet eylerB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt