Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hz. Adem'i Hz. Havva'mı baştan çıkarttı? (2 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Adem'i Hz. Havva'mı baştan çıkarttı?

İslam, daha önceki din adamlarının kadına yapıştırdıkları lanetlik durumunu tamamen bertaraf etti. Adem peygamberin cennetten çıkarılmasına neden olan suçu yalnız kadına yüklemedi. Her ikisini de sorumlu gösterdi.
İslamda kadın kötülüklerin ve şeytani iğvaların kaynağı olarak görülmez. İslam'da Hz. adem'i kadının baştan çıkarttığına inanılmaz. İslam bu bâtıl düşünceleri tamamen yıkmıştır. İslam'da Hristiyanlıkta kabul edildiği gibi ne ilk günah ne de insanın yaradılışında günah işleme temayülü diye bilinen asli günah iddialarına yer yoktur.
Cenab-ı Hak buyuruyor:
2_36.gif

"Derken şeytan onların ayağını oradan kaydırdı. İçinde bulundukları cennetten çıkardı."
(Bakara,36)

"Kur'an-ı Kerim Adem ve Havva'dan bahsederken derki.

7_20.gif

"Şeytan, kendilerinden 'örtülüp gizlenen çirkin yerlerini' açığa çıkarmak için onlara vesvese verdi ve dedi ki: 'Rabbinizin size bu ağacı yasaklaması, yalnızca, sizin iki melek olmamanız veya ebedi yaşayanlardan kılınmamanız içindir.'"
(Araf,20)

Kur'an tevbeleri hakkında da şöyle der:
7_23.gif

"Dediler ki: "Rabbimiz, biz nefislerimize zulmettik, eğer bizi bağışlamazsan ve esirgemezsen, gerçekten hüsrana uğrayanlardan olacağız.""

(Araf,23)

Hatta Kur'an bazı ayetlerinde olayın sorumluluğunu Hz.Adem'e yükler:
20_120_121.gif

"Sonunda şeytan ona vesvese verdi; dedi ki: "Sana sonsuzluk ağacını ve yok olmayacak bir mülkü haber vereyim mi? Böylece ikisi ondan yediler, hemen ardından ayıp yerleri kendilerine açılıverdi, üzerlerini cennet yapraklarından yamayıp-örtmeye başladılar. Adem, Rabbine karşı gelmiş oldu da şaşırıp-kaldı."
(Taha,120-21)
Kur'an, yasaklanmış ağaçtan tatma suçunu Havva anamıza yükleyen, kadınları hor ve hakir gören cahili anlayışı kökünden nehyeder.
Kaynaklar:
1) Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeş,
Allah c.c. razı olsun senden güzel ama çok güzel bi paylaşımdı Bayan olmak bu dünyada çok zor ama iyiki dinim İslam elhamdürüllah
Alllah' a c.c. Emanet Ol Selametle Kal :H

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeş,
Allah c.c. razı olsun senden güzel ama çok güzel bi paylaşımdı Bayan olmak bu dünyada çok zor ama iyiki dinim İslam elhamdürüllah
Alllah' a c.c. Emanet Ol Selametle Kal :H

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...Sizde Allah(c.c)'ya emanet olun..Allah(c.c) bizlere yardım etsin amin..

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Es-Selamun aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu.
Bende konuyu okudum ve çok şaşırdım.Birinci şaşırdığım şey "ademle havanın beraberliğinden kırk yıl gectikten sonra havadan 72 cocuk " bu en ufak bir örneğidir ki yazım tarzımız.Hz. Adem ve Hz. Havva! Sokaktaki bir arkadaşımızdan bahsetmiyoruz.Ikincisi bir bilgi verirken kendi düşüncelerinizi değil Tamamen kaynaklardan aldığınız bilgileri veriniz ki; ben bunun herhangi bir kaynaktan olduğuna inanmıyorum.Sürekli tekrarlıyorum sanırım bunu hepimiz anlayana kadar tekrarlayacağım.Islam dini nakil dinidir.Ve "bence,sence,sizce" diye terimler yer almıyor.Eğer paylaşım olacaksa bunu lütfen kaynaklardan yapalım ki kullandığımız kaynaklarıda gerektiğinde gösterebilelim.Duayla kalınız.!

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel kardeşim anlamadın sanırım sen.!İlk önce Kuran’ı kaynak olarak temel almalısın ki hiçbir Müslüman’ın ihtilafa düşmesin.. Ki “Kuran genel hükümleri bildirir, hadisler bu hükümleri açıklar.” şeklinde özetlenecek gibi bir yöntem izlemelisin.Bana hadislerden göster senin yazdıklarını doğrulayacak..Benim senden istediğim kaynak bunevi.Fikir yazıları şiirler vaazlar değil.Yineliyorum bak:Islam dini nakil dinidir..Duayla kalınız.

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Ehl-i Sünnet

Ehl-i Sünnet

Hz. Peygamber (s.a.s.)'in sünnetine ve ashâbının (r.a) yoluna bağlı olan ve onların izlediği dini yol ve metodu benimseyenler. Kitap ve Sünnet üzerinde ittifak etmiş, ihtilâf ve tefrikadan sakınmış, dinde münakaşaya sebep olan hususlarda aklı değil, Kitap ve Sünneti kaynak alan, nasları esas kabul eden topluluk. Hz. Peygamber (s.a.s.)'in sünnetine tâbı olanlara ehl-i sünnet; onun sahâbîlerini âdil kabul ederek onların din hususundaki metodunu takip edenlere de ehl-i cemaat ikisine birlikte "ehl-i sünnet ve'l-cemaat" denilmiştir.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm...Açmış olduğum konu gayet güzel bir konuydu...Yanlız Kuran-ı kerim var hadis-i şerifler var Sizin yazmış olduğunuz şeyleri ilk defa sizden duyuyorum...

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm...Açmış olduğum konu gayet güzel bir konuydu...Yanlız Kuran-ı kerim var hadis-i şerifler var Sizin yazmış olduğunuz şeyleri ilk defa sizden duyuyorum...

Ve aleyna aleyküm selam....Müminin senden alacağı üç nasibi olursa o zaman Muhsinlerden olursun. Şöyle ki:

1) ona faydan dokunmuyorsa zararında dokunmasın.

2) Onu sevindirmen mümkün değilse bari onu üzmeyesin.

3) Onu övmen mümkün değilse hiç olmazsa kötülemeyesin.

Bazı alimler şu üç tavsiyede bulundular:

- Üç şeyi yapamazsan bari şu üç şeyi yap:

1) hayır işleyemezsen kendini şerden al.

2) İnsanlara faydalı olamazsan onlara zararlı da olma.

3) Oruç tutamıyorsan bari insan eti yeme(gıybet etme)

Yahya bin Muaz radıyallahü anh Tembih-ül Ğâfilîn Ebu-l Leys Semerkandî s.183
............................................................................................................................

Kardeşimize göstermeye çalıştım.Ama sanırım ona gösteren olmuş....Hadiste belirtildiği üzere faydam dokunmuyacak anlaşılan..Zararımda dokunmasın..Duayla kalınız.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm..Hayırlı akşamlar..Allah(c.c)'ya emanet olun..

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Allah Razi Olsun Resul_acer Kardeşim . Konu Hakkinda Kuran-i Kerim Işiğinda Bizi Aydinlatmişsin.
Ama üzücü şey Odurki Hiç Hoş Olmayan , Kayniği Belirsiz Yazilarinda
Yazilmiş Olmasi. Islam Hakkinda Az çok Bişey Bilmeyen Biri Okusa Doğru Olduğuna Inanabilir.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Allah Razi Olsun Resul_acer Kardeşim . Konu Hakkinda Kuran-i Kerim Işiğinda Bizi Aydinlatmişsin.
Ama üzücü şey Odurki Hiç Hoş Olmayan , Kayniği Belirsiz Yazilarinda
Yazilmiş Olmasi. Islam Hakkinda Az çok Bişey Bilmeyen Biri Okusa Doğru Olduğuna Inanabilir.

Ve aleykümselam..Allah(cC) razı olsun inşallah...Allah(c.c) ıslah etsin...Allah(c.c)'ya emanet olun..

turkpars

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeş bunu da ögrenmiş olduk işin rast gelsin insallah

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm...Matbaayla falan alakası yok..sevgili büyüğüm böyle yazıları nekadar yazarsanız yazın...Ben sizin dediklerinize inanmıyorum..Allah(c.c) sizi ıslah etsin..Burda size ne dersek bir şey buluyorsunuz matbaa falan filan...

Bunca yıldır Kuran-ı kerim haşa yanlışmı matbaa falan diyosunuz..

Allah(c.c) sizi ıslah etsin.. Amin.....

sevgi sevgi

Kayıtlı Kullanıcı
ben hafız olmak istıyorum. nasıl olabilirim bana yardımcı olun cd lerı varmıdır neredn bulabılırım ev hanımıyım çok istıyorum ezberrım iyidir

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
ben hafız olmak istıyorum. nasıl olabilirim bana yardımcı olun cd lerı varmıdır neredn bulabılırım ev hanımıyım çok istıyorum ezberrım iyidir
s.a...
google'dan gir cd ku'an-ı kerim yaz....
yada yayın evlerine gir onlar cd çıkarıyordur....
olmazsa yuobeten bakabilrsin kardeş....
olmazsa ben sana araştırıp yayın evi umarasını veririm sen
bilgi edinir alırsın....

haktas

Kayıtlı Kullanıcı
sevgi sevgi´isimli üyeden Alıntı

Sevgi Sevgi Kardeş,

Allah bu güzel dileğinizi gerçekleştirebilmeyi nasip etsin inşallah.

CD'den kendi başınıza çalışmanız durumunda hatalı ezber yapabilirsiniz. Ezberinizi dinleyen kontrol eden bir hoca olmalı. En yakın caminizin imamı ile görüştünüz mü veya müftülüğe danıştınız mı ? Müftülükler sizi hafızlık eğitimi verilen yerlere yönlendirerek yardımcı olabilirler. Böylelikle, daha hızlı ve sağlıklı hıfz edersiniz kanaatindeyim.

Allah kolaylaştırsın, zorlaştırmasın, hayırla tamamlasın inşallah.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Maşallah negüzel...Gidebileceğiniz kurs yokmu bayanlara özel..? ama bizim burda hazırlananlar var ..Bayağı yoğunlar çıkmıyolar kurslardan..Galiba siz evde çalışmanız lazım.Ama bir bayan hoca başınızda olabilir..Allah(c.c) yardımcınız olsun...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Maşallah...İnşallah olursunuz ...Cdleri var..Merak etmeyin..Ya satılan yerler şöyle...istanbuldaysanız heryerde var
büyüklerimin dedikleri gibi googledan bulabilirsiniz yerleri..Allah(c.c) size kolaylık versin inşallah..Amin..Allah(c.c)'ya emanet olun...

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
çok sevindim..

çok sevindim..

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
forum fevkalade temizlenmiş..:T
ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİLALEMİN..

BU ARADA BENİM YORUMLARDA GİTMİŞ..HERALDE TEMİZLENMESİ GEREKEN YORUMLARIN ARASINDAYDI..OLSUN..
ARAMIZDAKİ BULANDIRICI , İSLAMİYETİ SARSMAYA ÇALIŞAN ARTIK GÖRÜNMÜYOR YA;İŞTE BU NEDENLE ÇOK SEVİNDİM..
ALLAH(CC);SİTEMİZİ YÖNETENLERDEN,DUYARLI ÜYE ABİLERİMDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH..
selam ve dualarımla..:H

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Adem'i Hz. Havva'mı baştan çıkarttı?

İslam, daha önceki din adamlarının kadına yapıştırdıkları lanetlik durumunu tamamen bertaraf etti. Adem peygamberin cennetten çıkarılmasına neden olan suçu yalnız kadına yüklemedi. Her ikisini de sorumlu gösterdi.
İslamda kadın kötülüklerin ve şeytani iğvaların kaynağı olarak görülmez. İslam'da Hz. adem'i kadının baştan çıkarttığına inanılmaz. İslam bu bâtıl düşünceleri tamamen yıkmıştır. İslam'da Hristiyanlıkta kabul edildiği gibi ne ilk günah ne de insanın yaradılışında günah işleme temayülü diye bilinen asli günah iddialarına yer yoktur.
Cenab-ı Hak buyuruyor:
2_36.gif

"Derken şeytan onların ayağını oradan kaydırdı. İçinde bulundukları cennetten çıkardı."
(Bakara,36)

"Kur'an-ı Kerim Adem ve Havva'dan bahsederken derki.

7_20.gif

"Şeytan, kendilerinden 'örtülüp gizlenen çirkin yerlerini' açığa çıkarmak için onlara vesvese verdi ve dedi ki: 'Rabbinizin size bu ağacı yasaklaması, yalnızca, sizin iki melek olmamanız veya ebedi yaşayanlardan kılınmamanız içindir.'"
(Araf,20)

Kur'an tevbeleri hakkında da şöyle der:
7_23.gif

"Dediler ki: "Rabbimiz, biz nefislerimize zulmettik, eğer bizi bağışlamazsan ve esirgemezsen, gerçekten hüsrana uğrayanlardan olacağız.""

(Araf,23)

Hatta Kur'an bazı ayetlerinde olayın sorumluluğunu Hz.Adem'e yükler:
20_120_121.gif

"Sonunda şeytan ona vesvese verdi; dedi ki: "Sana sonsuzluk ağacını ve yok olmayacak bir mülkü haber vereyim mi? Böylece ikisi ondan yediler, hemen ardından ayıp yerleri kendilerine açılıverdi, üzerlerini cennet yapraklarından yamayıp-örtmeye başladılar. Adem, Rabbine karşı gelmiş oldu da şaşırıp-kaldı."
(Taha,120-21)
Kur'an, yasaklanmış ağaçtan tatma suçunu Havva anamıza yükleyen, kadınları hor ve hakir gören cahili anlayışı kökünden nehyeder.
Kaynaklar:
1) Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN

paylaşım için Rabbim razı olsun inşallah..
örtülü,islamiyeti yaşamaya çalışan,çoğunluğu erkek olan ortamlarda namusuyla evine aş götürme mecburiyetinde olan bayanlara, küçümseyerek bakan erkeklere mükemmel bi cevap..
bu forumla bilmeyenleri bilgilendirdiğiniz,bilgimizi tazelediğiniz için teşekkürler selam ve dualarımla..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt