An-sızın başlıyor hüzün-sızım!
Apan-sız bir zaman'da aman-sız bir hastalık gibi...
Zaten garip-lerdenim ey hüzün:birde sen derdime dert katma...
Katma -feryadını,,atma-birde hüznün garipliğini;tiryaksız yaralarıma...
ama sonra SONRASINDA ise...hüzne mübtela ben;
....hüznümü kendime yoldaş eylemişim.....
ab- hayatım-dır deyip amenna demişim...
''Sızım'A manam'SIN,!--Manam-sız kalmamışım esrarımda...mukabilinde ise;
BİLDİRİYOR bana hüzün;hem son baharı hemde içimdeki son-Bahar'ları....
Hazırlıksız yakalanıyorken hüzne;birde ardından getiriyor sıra sıra yaşları gözlerime...
-''bu son-baharın diyor;-son güldüğündür bu güne''-işde ozaman...
muhabbetim Adavete dönüşüyor gönlümde-mütebessim simam;hüsran ile kayboluyor hüzne...
Ummanında unutturuyor kendini;Çekiyor birer birer- renk renk alemleri:alemime...
-''bak diyor Dikkatle bak:her zerre çoşkun birer mana var!Kabil ise yapma..
Bir- öpmekde~bir-bakmakda~bir-sevmekde~bir GÜLMEKDE batma~::.......İLMELYAKİN!!:
B!r ikincisi bildiriyorki bana hüzün;gündüzün gecesinde,gecenin şu saatinde,leylin neharında..
-''Her vuslatın firakı sana-Her günün iftirakı sana-Her anın verilmesi sana..
Dününbugüne-gündüzüngeceye:kalbolması kat-iyetinde;hesaba dönüşecektir''...-O an:
sururum:Mesrurlarıma;hakikat zannettiklerim sırlarım;mesturlara ;gizleniyor..acizliğim an be an ;
Fıtratımda OLUYOR ayine...takat getiremiyor..çünkü:şu kalbim nihayetsiz nahife...
Böylece bir damla hüzün;deryalar oluyor:derdlerime..hissettiriyor lahza lahza-uçsuk bucaksız latifelere;
manidarane:mana aleminden benliğime:Öteleri-berisini-geri gelmeyenleri...
-''Senden ayrılıp,sana ait olmayan şeylerle ~manasız uğraşma-geçiçi işlere bağlanıp boğulma..
herzekarane fuzuli bir suretde karıştırma~::........AYNELYAKİN!!!:
B!r üçüncüsünde ise::an-sızın hüzün Bir garipleşiyor! benide Pir garipleştiriyor! herşeyi Pür garipleştiriyor!...
bana ÖYLE geliyorki:gülün rengi soluyor-herşeyin hükmü bitiyor-we maşuk mahbubundan:azapsız AYRILIYOR....
Bir daha yaşamak tesellisi olmadan-ardına BAKMADAN....
şöylece bir daim dem hüzünişmanlık ile dedirtiyor insanın kendisine;
-''Eyavah aldandık-su hayatı sabit zannetdik..o ZAN sebebiyle''işte tam BU SIRADA iki çare...
o ZAN ya:bütün bütün zayi etmeye çare...yada
oZAN:manaları bilip almaya-nukuşunu bırakıp gitmeye çare!..
EY garip hüznüm ey garipliğime hüzün..ol derdime çare....!!!!
-''bırak biçare FERYAD-ı beladan gel tevekkül kıl...hüznüm ile''la uhubbil afilin beni ağlattırdı....
BİR MAKSUDKİ;fenada mahvoluyor;o maksudu istemem...Bir mabudki zevalde defnoluyor.....
acizim:aciz olanı istemem ...- istemem arzu etmem...-takat getiremem müfarakati!....neyleyeyim....
hüznüm-gariliğim bana ÇARE:::::
-''YAlnız biri İSTE!,BAŞKALARI istenmeye değmiyor''....ozaman..
Can ipi yanıyor sevdiğinin yolunda son olana dek hüznü ile....!!
nasıl dönüyorsa mum'un etrafında perwane\we perwane oluyorsa sevdiğinin uğrunda...;
yanıyorsa NARINDA...can oluyorsa canana...tiryaksız yaralara....benimkiside öyle işde....
''HÜZNÜM ALLAH(c.c.)'a PERVANE!!!.............HAKKALYAKİN!!!...ile.....
_NURSEYMA_
Apan-sız bir zaman'da aman-sız bir hastalık gibi...
Zaten garip-lerdenim ey hüzün:birde sen derdime dert katma...
Katma -feryadını,,atma-birde hüznün garipliğini;tiryaksız yaralarıma...
ama sonra SONRASINDA ise...hüzne mübtela ben;
....hüznümü kendime yoldaş eylemişim.....
ab- hayatım-dır deyip amenna demişim...
''Sızım'A manam'SIN,!--Manam-sız kalmamışım esrarımda...mukabilinde ise;
BİLDİRİYOR bana hüzün;hem son baharı hemde içimdeki son-Bahar'ları....
Hazırlıksız yakalanıyorken hüzne;birde ardından getiriyor sıra sıra yaşları gözlerime...
-''bu son-baharın diyor;-son güldüğündür bu güne''-işde ozaman...
muhabbetim Adavete dönüşüyor gönlümde-mütebessim simam;hüsran ile kayboluyor hüzne...
Ummanında unutturuyor kendini;Çekiyor birer birer- renk renk alemleri:alemime...
-''bak diyor Dikkatle bak:her zerre çoşkun birer mana var!Kabil ise yapma..
Bir- öpmekde~bir-bakmakda~bir-sevmekde~bir GÜLMEKDE batma~::.......İLMELYAKİN!!:
B!r ikincisi bildiriyorki bana hüzün;gündüzün gecesinde,gecenin şu saatinde,leylin neharında..
-''Her vuslatın firakı sana-Her günün iftirakı sana-Her anın verilmesi sana..
Dününbugüne-gündüzüngeceye:kalbolması kat-iyetinde;hesaba dönüşecektir''...-O an:
sururum:Mesrurlarıma;hakikat zannettiklerim sırlarım;mesturlara ;gizleniyor..acizliğim an be an ;
Fıtratımda OLUYOR ayine...takat getiremiyor..çünkü:şu kalbim nihayetsiz nahife...
Böylece bir damla hüzün;deryalar oluyor:derdlerime..hissettiriyor lahza lahza-uçsuk bucaksız latifelere;
manidarane:mana aleminden benliğime:Öteleri-berisini-geri gelmeyenleri...
-''Senden ayrılıp,sana ait olmayan şeylerle ~manasız uğraşma-geçiçi işlere bağlanıp boğulma..
herzekarane fuzuli bir suretde karıştırma~::........AYNELYAKİN!!!:
B!r üçüncüsünde ise::an-sızın hüzün Bir garipleşiyor! benide Pir garipleştiriyor! herşeyi Pür garipleştiriyor!...
bana ÖYLE geliyorki:gülün rengi soluyor-herşeyin hükmü bitiyor-we maşuk mahbubundan:azapsız AYRILIYOR....
Bir daha yaşamak tesellisi olmadan-ardına BAKMADAN....
şöylece bir daim dem hüzünişmanlık ile dedirtiyor insanın kendisine;
-''Eyavah aldandık-su hayatı sabit zannetdik..o ZAN sebebiyle''işte tam BU SIRADA iki çare...
o ZAN ya:bütün bütün zayi etmeye çare...yada
oZAN:manaları bilip almaya-nukuşunu bırakıp gitmeye çare!..
EY garip hüznüm ey garipliğime hüzün..ol derdime çare....!!!!
-''bırak biçare FERYAD-ı beladan gel tevekkül kıl...hüznüm ile''la uhubbil afilin beni ağlattırdı....
BİR MAKSUDKİ;fenada mahvoluyor;o maksudu istemem...Bir mabudki zevalde defnoluyor.....
acizim:aciz olanı istemem ...- istemem arzu etmem...-takat getiremem müfarakati!....neyleyeyim....
hüznüm-gariliğim bana ÇARE:::::
-''YAlnız biri İSTE!,BAŞKALARI istenmeye değmiyor''....ozaman..
Can ipi yanıyor sevdiğinin yolunda son olana dek hüznü ile....!!
nasıl dönüyorsa mum'un etrafında perwane\we perwane oluyorsa sevdiğinin uğrunda...;
yanıyorsa NARINDA...can oluyorsa canana...tiryaksız yaralara....benimkiside öyle işde....
''HÜZNÜM ALLAH(c.c.)'a PERVANE!!!.............HAKKALYAKİN!!!...ile.....
_NURSEYMA_