Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

**HÜVALLAHÜLLEZİ** (1 Kullanıcı)

gulen

Kayıtlı Kullanıcı
HÜVALLAHÜLLEZİ, haşr süresinin son üç ayetidir.

Hadisi şerifte:

Kim sabahladığında üç kere " EÜZÜ BİLLAHİS-SEMİİL ALİMİ MİNEŞ-ŞEYTANİRRACİM " (ALLAH'ın rahmetinden kovulmuş şeytandan, işiten ve bilen ALLAH'a sığınırım) diyerek haşr süresinin son üç ayetini okursa, ALLAH ona akşama kadar YETMİŞ BİN MELEĞİ - salevat getirmek, istigfar etmek üzere -müvekkel kılar.
O gün kişi ölürse ŞEHİTLİK sevabına yakın bir sevap kazanır.

Akşam okunup yatıldığında sabaha kadar, sabah okunduğunda akşama kadar aynı sevap verilir.

HÜVALLAHÜLLEZİ

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

HÜVALLAHÜLLEZİ LA İLAHE İLLA HÜ, ALİMÜLĞAYBİ VEŞŞEHADEH, HÜVERRAHMANÜRRAHİM.

HÜVALLAHÜLLEZİ LA İLAHE İLLA HÜ, ELMELİKÜL KUDDÜSÜSSELAMÜL MÜMİNÜL MÜHEYMİNÜL AZİZÜL CEBBARÜL MÜTEKEBBİR, SÜBHANALLAHİ AMMA YÜŞRİKÜN.
HÜVALLAHÜL HALİKÜL BARİÜL MUSAVVİRU LEHÜL ESMAÜLHÜSNA, YÜSEBBİHÜ LEHÜ MA FİSSEMAVATİ VEL ARD. VE HÜVEL AZİZÜL-HAKİM.

ANLAMI:

O, ÖYLE BİR ALLAH'TIR Kİ, ONDAN BAŞKA İLAH YOKTUR. GÖRÜLMEYENİ VE GÖRÜLENİ BİLENDİR. O, RAHMAN VE RAHİMDİR. O. ÖYLE BİR ALLAH' TIR Kİ, KENDİSİNDEN BAŞKA HİÇ BİR İLAH YOKTUR. O, MALİK VE SAHİPTİR, MÜNEZZEHTİR, SELAMET VERENDİR, EMNİYETE KAVUŞTURANDIR, GÖZETİP KORUYANDIR, ÜSTÜNDÜR, İSTEDİĞİNİ ZORLA YAPTIRAN, BÜYÜKLÜKTE EŞİ OLMAYANDIR. ALLAH MÜŞRİKLERİN ORTAK KOŞTUKLARI ŞEYDEN MÜNEZZEHTİR. O, YARATAN, VAR EDEN, VARLIKLARA ŞEKİL VEREN ALLAH'TIR. EN GÜZEL İSİMLER ONUNDUR. GÖKLERDE VE YERDE OLANLAR ONU TESBİH ETMEKTE VE ŞANINI YÜCELTMEKTEDİRLER. O, GALİP OLAN, HERŞEYİ HİKMETİ UYARINCA YAPANDIR.

Rabbim dualarınızı kabul etsin...

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı
RE: **HÜVALLAHÜLLEZİ**

merhaba ,sanırım burda sabahlamanın nedeni de önem li değil mi ??

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun Ablam.Her sabah ve Akşam Namazlarından sonra okuyorum.Rabbim kabul etsin inşAllah.Bundan sonra anlamını bilerek okuyacağım sayenizde ablacım B)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

HÜVALLAHÜLLEZİ

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

HÜVALLAHÜLLEZİ LA İLAHE İLLA HÜ, ELMELİKÜL KUDDÜSÜSSELAMÜL MÜMİNÜL MÜHEYMİNÜL AZİZÜL CEBBARÜL MÜTEKEBBİR, SÜBHANALLAHİ AMMA YÜŞRİKÜN.
HÜVALLAHÜL HALİKÜL BARİÜL MUSAVVİRU LEHÜL ESMAÜLHÜSNA, YÜSEBBİHÜ LEHÜ MA FİSSEMAVATİ VEL ARD. VE HÜVEL AZİZÜL-HAKİM.

Selamünaleyküm;

Allah razı olsun Teşekkür ederim..emeğine sağlık

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm emin kardeşim ben sorunuzu net olarak anlayamadım biraz açıklarsanız sorunuza daha sağlıklı bir açıklama yapabilirim, selametle..

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

Birnur yazdı:
Allah razı olsun Ablam.Her sabah ve Akşam Namazlarından sonra okuyorum.Rabbim kabul etsin inşAllah.Bundan sonra anlamını bilerek okuyacağım sayenizde ablacım B)

ESTAGFULLAH KARDEŞİM ALLAH SİZDEN DE RAZI OLSUN, SELAMETLE...

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

ASKA MECNUN KARDEŞİM ALLAH SİZDEN DE RAZI OLSUN

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

gulen yazdı:

Hadisi şerifte:

Kim sabahladığında üç kere " EÜZÜ BİLLAHİS-SEMİİL ALİMİ MİNEŞ-ŞEYTANİRRACİM " (ALLAH'ın rahmetinden kovulmuş şeytandan, işiten ve bilen ALLAH'a sığınırım) diyerek haşr süresinin son üç ayetini okursa, ALLAH ona akşama kadar YETMİŞ BİN MELEĞİ - salevat getirmek, istigfar etmek üzere -müvekkel kılar.

Akşam okunup yatıldığında sabaha kadar, sabah okunduğunda akşama kadar aynı sevap verilir.

Bu yazmış olduğunuz yazıda bahsettiğiniz "kim sabahlarsa ...." derken ,burada kasttettiğiniz sabahlamanın amacının önemli olup olmadığını sormuştum;Yani ibadetlerle meşkul olmak için sabahlandığında mı sadece bu yapılırsa yazıda bahsettiğiniz sevaba ulaşılır ,yoksa ders çalışmak,sınavlar..vb bir nedenle sabahlayan bir kişi de aynı şeyi yaparsa bu sevaba ulaşır mı ?

selamlar !

HÜVALLAHÜLLEZİ

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

ANLAMI:

O, ÖYLE BİR ALLAH'TIR Kİ, ONDAN BAŞKA İLAH YOKTUR. GÖRÜLMEYENİ VE GÖRÜLENİ BİLENDİR. O, RAHMAN VE RAHİMDİR. O. ÖYLE BİR ALLAH' TIR Kİ, KENDİSİNDEN BAŞKA HİÇ BİR İLAH YOKTUR. O, MALİK VE SAHİPTİR, MÜNEZZEHTİR, SELAMET VERENDİR, EMNİYETE KAVUŞTURANDIR, GÖZETİP KORUYANDIR, ÜSTÜNDÜR, İSTEDİĞİNİ ZORLA YAPTIRAN, BÜYÜKLÜKTE EŞİ OLMAYANDIR. ALLAH MÜŞRİKLERİN ORTAK KOŞTUKLARI ŞEYDEN MÜNEZZEHTİR. O, YARATAN, VAR EDEN, VARLIKLARA ŞEKİL VEREN ALLAH'TIR. EN GÜZEL İSİMLER ONUNDUR. GÖKLERDE VE YERDE OLANLAR ONU TESBİH ETMEKTE VE ŞANINI YÜCELTMEKTEDİRLER. O, GALİP OLAN, HERŞEYİ HİKMETİ UYARINCA YAPANDIR.

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

Kusura bakmayın ,metni yazarken yaptığım bir yanlışlıkltan dolayı yazım sizin yazmış olduğunuz metne karışmış bu nedenle özür diliyor ve yazımı burada tekrar yazıyorum ...

Bu yazmış olduğunuz yazıda bahsettiğiniz "kim sabahlarsa ...." derken ,burada kasttettiğiniz sabahlamanın amacının önemli olup olmadığını sormuştum;Yani ibadetlerle meşkul olmak için sabahlandığında mı sadece bu yapılırsa yazıda bahsettiğiniz sevaba ulaşılır ,yoksa ders çalışmak,sınavlar..vb bir nedenle sabahlayan bir kişi de aynı şeyi yaparsa bu sevaba ulaşır mı ?

selamlar !

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

MERHABA EMİN KARDEŞİM DÜN GECE SAAT 01:00 KADAR SİZE CEVAP VERMEK İÇİN BEKLEDİM. OFFLİNE DURUMUNDAYDINIZ.YARDIMCI OLAMADIM KUSURA BAKMAYIN.

HADİSTE BAHSEDİLEN DURUM;

BELİRTİLEN ŞEKİLDE 3 KERE AKŞAM NAMAZINDAN SONRA OKUNMASI VE UYANDIKTAN SONRA

DA SABAH NAMAZININ ARKASINDAN AYNI ŞEKİLDE 3 KERE OKUNMASIDIR.

HERHANGİ BİR ŞART BELİRTİLMEMİŞTİR.

SADECE YAZILAN BESMELE İLE 3 KERE OKUNMASI TAVSİYE EDİLMİŞTİR.

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli Gulen kardeş ;

Gösterdiğiniz duyarlılık ve verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkür ederim ...
Allah razı olsun !

Selamlar !

faruktel

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı ramazanlar dua için saolun ama bişey diyecem akşam namazı okunurken ondan önce bişey okunuyor biraz daha önce onu bilen türkçe meğalini yapabilir mi?

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm
Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık.

tatarforum

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ezberlemeyi bana ve tüm mümin kardeşlerime nasip etsin

tatarforum

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim ben senin yazından alıntı yaparak rapidshare e bu güzel duayı uplaoad ettim

tatarforum

Kayıtlı Kullanıcı
yazılarınla beraber duayı indirebileceğiz inş

güldünya

Kayıtlı Kullanıcı
ben yeni üye oldum allah razı olsun sizden kuran okumayı yeni ögrendim sitenin çok yardımı oldu bilmediklerimi ögreniyorum şimdi hüvallahüleziyi ögreniyorum allah razı olsun sizden

tuareg

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun,
Yüce Allah'ın (C.C) sonsuz kudretini bu sure ile teyyit etmiş oluyoruz.Bu sure dedemin, eşim ve bana öğrenmemiz konusunda israr ettiği duadır.
Allah'ın görevlendirdiği yetmiş bin Meleğin, aynı zamanda okuyan insanları birçok kaza ve felaketten koruduğunu gösteren bu olayı sizinle paylaşmak isterim.
Dedem her sabah bu sureyi namazdan sonra okuduğunu vurguladı ve şu olayı anlattı.
Dedem bahçesindeki ağacı budamak için merdivenle ağaca çıktığını ve ağaçta ayağının altındaki dalın kırıldığını söylüyor.Tam ağacın tepesinden düşerken, ayaklarının altında bir güç hissetmiş.Bu güç dedemi yavaş bir şekilde yere indirmiş.
Okuduğumuz her surenin ve her duanın bir hikmeti var.

Allah ( C.C )hepimizden razı olsun

berat05

Yönetici

Hadisi şerifte:

HÜVALLAHÜLLEZİ

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

ANLAMI:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt