Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Huriler (1 Kullanıcı)

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
Takıldığım konu başlığı ''Huriler''. Her sitede farklı şeyler yazıyor, heleki dinsizlerin sitelerini söylemek dahi istemiyorum. Huri meselesi dinsizler için alay konusu olmuş. En doğru ve ayrıntılı bilgiyi hangi sitede bulabilirim?

_YUSUF_

Yönetici
Aleyküm Selam
En doğru bilgiyi hayat kaynağımız Kur'an'ı Kerim'de bulabilirsiniz

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Huri konusu neden bu kadar çok kafaya takılıyor?

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Huriler vardır kardeş haktır ve kuran tefsirleri oku özellikle huri ile ilgili ayetlerin tefsirleri

beklenen

Kayıtlı Kullanıcı
Cenneti kafirler Haşa genel ev benzetmesi yaparlar Hurileride kötü kadın.

Bu kadar aşşalıktırlar.

Kedi ulaşamadıgı çigere mındar der aldırma

Huri nimettir

huriler için kuranda şu denir : "ZEVVECNAHUM " = evlendirilmek

İnsanlar evli oldukları hanımları icin kötü yakıştırma yapmaları kafirliklerini arttrır.

beklenen

Kayıtlı Kullanıcı
bukadar aşşalıktırlar.

Huri ortak mal degildir.

Herkezin hurisi kendine özeldir.

o huri cok namusludur. Sadece erkeğinin yüzüne bakarlar Başka cennetliklere bakmazlar.

Hanımın dır.

Diyelim ki 100000000000000000 bu kadar hurin var 1 tanesinden vaz gec de kimse ben hanımımı vermem der.

beklenen

Kayıtlı Kullanıcı
her cennetliğin 72 tane özel esi olacaktır.

70 tanesi dünya kadını + 2 tanesi Rahmanın kudret elinde yarattıgı özel huridir.

özel hurdien haric bir suru cennet halkı vardır

Huri =10 Vildan =100 Gılman = 5

bu orantı sayısına göredirler.

Hz muhammed e verliecek hurilerin sayısını gösteren Rakam a bütün dünya ehli mahşere toplansın herkeze de dünyadaki ömrü kadar vakit verilsin Bırak sayıyı okumayı Sayı üzerinden göz gezdirmeye bile takat getiremezler.

okadar cok sağlam rakamda bir halk Muhammed aleyhisselama verilecektir.

Diyelim ki Vildan geldi yanına

Vildan 5-7 yaşlarında cocuk gibidir. Ergen olmamış cokcuklardır.

Kız yada erkek olabilirler.

Vildanın(kız) dudagını öpersen huriye dönüşür.

Vildanın(erkek) yanagını öpersen gılmana dönüşür.

beklenen

Kayıtlı Kullanıcı
huri bir onla bir bünla yatan Dünya fahişegi gibi degildir.

Sadece erkeği kimse ona yanaşır Eşidir o kişi kisi esi ile ne yapabilirse hursiyle onu yapabilir.

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
huri bir onla bir bünla yatan Dünya fahişegi gibi degildir.

Sadece erkeği kimse ona yanaşır Eşidir o kişi kisi esi ile ne yapabilirse hursiyle onu yapabilir.

Güzelde asıl soru kadınlara niye birşey yok? Ateistlerin laflarının yetişemediği her konuda, konuyu cinsellikle bağdaştırıyorlar.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Kadına zaten kocası yetecektir. Kocası da eğer isterse sadece kendi eşiyle birlikde olabilir. Cennet de her istek yerine gelicek. Şimdi problem şu iz bu dünyadaki düşüncelerle düşünüyoruz niye kadına yok kıskanmıycak mı onada verilsin hakeza. Kaldıki cennetde bu tür hiçbir duygu olmayacağı için problem olmuycak. Beklenen kardeş 72 tane özel eşi olucak diyen hadis yada EHli SÜnnet alimin görüşü hangisidir?

beklenen

Kayıtlı Kullanıcı
kadına kocası var!!! erkeği var onun ! eger ben dünya erkeği istemem derse ona da GILMAN = erkek huri var.

beklenen

Kayıtlı Kullanıcı
ben dünya erkeklerinden birine cennette eş olmak istemem diyen kadın belki cıkar ama

Bence yoktur!

çünkü

Resul u ekrem i düşün ona birisi eş oldurulsa resulullah ın tüm malı da onun olmuş olur.

bu yönden düşününce her kadın mahşerde dünyalık eş lerden birini talep eder.

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeş Eyvallah tamamda ben bu yukarıdaki cümeleyi sormuştum. Kaynağı var mı diye.

Selamun Aleykum

Muhterem El-Endulusi kardeşim sizin gibi bende kaynağı merak etmekteyim.Ancak Allah c.c Kur'an'ı Âzimî Şân'da böyle bir huri sayısından bahsetmemektedir,nasıl oluyorda Rabbimiz'in söylemediği sayıları biliyorlar hayret doğrusu ,sizin gibi bende bu soruyu soracaktım ama bir tartışma konusu olmasın diye sustuk yalnız şunu kesinlikle bilmekteyim ki Rabbimiz bir kişiye kaç tane huri kaç tane dünya kadını sayısı bildirmemektedir.

Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem El-Endulusi kardeşim sizin gibi bende kaynağı merak etmekteyim..

Aleykum selam abi, kaynak ali rıza demircan. Ben biraz araştırdım ondan başkası vermemiş gibi görünüyor. ali rıza demircan hani (islamın ilk yıllarını kastedip) cariye ile nikah şart, cariye ile nikah olmadan yapılan birleşim zinadir diyerek başda Peygamber efendimiz s.a.v olmak birçok sahabeye zina iftirası atan adam.

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam abi, kaynak ali rıza demircan. Ben biraz araştırdım ondan başkası vermemiş gibi görünüyor. ali rıza demircan hani (islamın ilk yıllarını kastedip) cariye ile nikah şart, cariye ile nikah olmadan yapılan birleşim zinadir diyerek başda Peygamber efendimiz s.a.v olmak birçok sahabeye zina iftirası atan adam.

Selamun Aleykum

Muhterem kardeşim size çok teşekkür ederim.Sizin bu araştırmacı tutumunuzu çok taktir ediyorum bir uydurma yakalıyınca kesinlikle işin peşini bırakmadan takip edişiniz ve doğruları açığa çıkartmanız dinimize büyük bir hizmetdir.Allah c.c Yüce dinimize hizmetkârlığınızı daim eylesin ve sizi müstakim yolda başarılı kılsın.İyiki sizin gibi gençler var.

Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
Takıldığım konu başlığı ''Huriler''. Her sitede farklı şeyler yazıyor, heleki dinsizlerin sitelerini söylemek dahi istemiyorum. Huri meselesi dinsizler için alay konusu olmuş. En doğru ve ayrıntılı bilgiyi hangi sitede bulabilirim?

Kardeşin onlar ın amacı islamı kötülemek
belki sen doğru bilgiyi öğrenip onlara anlatmak için istiyorsun sanırım hiç uğraşma ha bir arkadaşın olur ailen akraban v.s olur o ayrı ama bu netteki kişilerin kendi siteleri bile var oraya giripte kafan karışmadan çıkman için iyi bir bilgiye gerek var sanırım :) ve malesef çoğumuzun, önce benim büyük eksiklerimiz var :) yani ALLAH ı inkar ettiremezler onu sanmamda hadis lerden soğutabilirler. . ALLAH fırsat vermesin ...

Yanlış söylüyorsam düzeltin lütfen :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt