Malzemeler:
250 gr kavurma( hazırda kavurma olduğu için kulladım evde yoksa eğer 250 gr et yağda kavrulur suyu çekinceye kadar pişirilir en son tuz konur baştan konursa etler sert olur)
4 adet patlıcan
1 soğan
1 biber
2 domates
1 tatlı kaşığı salça veya toz biber
beşamel sos için:
1,5 bardak süt
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Patlıcanları ocak üstüne közlemek için koydum.
bi tencereye önce sıvıyağı koydum. soğanı kavurdum sonra biberi domatesi ekledim sırasıyla kavurdum. kavurmayı ( eti) ekledim. biraz su tuz ve karabiber koydum kapağı kapattım. bunlar pişerken
közlenen patlıcanları suya tutup soydum.
Başka bir tencerede unla yağı kavurdum, sütü ekledim.Daha sonra patlıcanları ekleyip karıştırdım. kaşar peynirini, tuzunu ve karabiberini ekledim. ocağın altını kapattım.
tabağın en altına patlıcanlı karışımı yaydım. üstünede etli karışımı yaydım. sıcak servis yapılır soğursa donar. bu durumda ısıtmak için mikrodalgada ya da fırında bir iki dk bekletebiliriz.
250 gr kavurma( hazırda kavurma olduğu için kulladım evde yoksa eğer 250 gr et yağda kavrulur suyu çekinceye kadar pişirilir en son tuz konur baştan konursa etler sert olur)
4 adet patlıcan
1 soğan
1 biber
2 domates
1 tatlı kaşığı salça veya toz biber
beşamel sos için:
1,5 bardak süt
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Patlıcanları ocak üstüne közlemek için koydum.
bi tencereye önce sıvıyağı koydum. soğanı kavurdum sonra biberi domatesi ekledim sırasıyla kavurdum. kavurmayı ( eti) ekledim. biraz su tuz ve karabiber koydum kapağı kapattım. bunlar pişerken
közlenen patlıcanları suya tutup soydum.
Başka bir tencerede unla yağı kavurdum, sütü ekledim.Daha sonra patlıcanları ekleyip karıştırdım. kaşar peynirini, tuzunu ve karabiberini ekledim. ocağın altını kapattım.
tabağın en altına patlıcanlı karışımı yaydım. üstünede etli karışımı yaydım. sıcak servis yapılır soğursa donar. bu durumda ısıtmak için mikrodalgada ya da fırında bir iki dk bekletebiliriz.