Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

hu çekmek... (1 Kullanıcı)

NESLİHAN_OEM

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bu tarikatçiler hu çekiyorlar bunun ne anlama geldiğini bana açıklar mısınız.hu kelimesi allah isimlerinden bir tanesi imiş.hatta allah isminden de önce geliyormuş.ne derece doğru bilmiyorum.beni bu konuda aydınlatırmısınız.şimdiden sonsuz teşekkürler.

_YUSUF_

Yönetici
Nerde gördünüz tarikatların ''hu'' çektiğini yada ''hu''mu çekiyorlar yada başka birşeymi.Yada sizmi öyle anladınız?
Daha açıklayıcı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışalım
Selam ve dua ile

NESLİHAN_OEM

Kayıtlı Kullanıcı
Nerde gördünüz tarikatların ''hu'' çektiğini yada ''hu''mu çekiyorlar yada başka birşeymi.Yada sizmi öyle anladınız?
Daha açıklayıcı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışalım
Selam ve dua ile

ablam bu yaz evlendi kaynanası tarikate mensup.önce kuran okudular sonra herkes beyazlar giyip ortaya da beyaz kocaman bir örtü serip başladılar hu çekmeye ama bu biraz da işkence boyutuna kadar varıyodu.kadının biri dizlerini öyle bir dövdüki aramızda şaka bile yaptıkki bu gece ağrısından uyuyamaz diye.sonra bu tarikatlerin başı vardı kocaman kocaman neneler gidip elinden öpüyolardı.acayip bir hürmet vardı.tuhafıma giden se yaşlı bir kadın topallaya topallaya yanına gitti.sonra kadına hocam okuda geçsin dedi.ama şifayı allahtan değil kadından istiyolardı.valla tuhafıma giden çok şey vardı.mesela biz öğretmen arkadaşlarda hep bir araya geliyoruz.peygamber efendimizin hayatından bahsediyoruz sohbetler ediyoruz.sonra hatim yapıyoruz.anlaşıyoruz bu hafta bunu yapacağız diye ama ne bileyim biz öyle özel olarak beyazlar giymek kafayı hararetli hararetli kendini döver şekilde hu hu diye bağırmak...

_YUSUF_

Yönetici
Tarikatlerde hu hu değilde zikir yapılır (Kelime-i tevhid esma vs.) bu bireysel zikir olabildiği gibi topu zikirde olabilir.
Bu zikir, insanın belli bir eğitim düzeyinden sonra nefis terbiyesi için mürşidin yada hocada diyebiliriz müride belli bir nizam içinde verilir.Ve mürid bu nizam içerisinde zikirlere devam eder.
Toplu zikirlerse daha farklıdır.
Sizin anlattığınız şekilde bir zikir şekli doğru bir zikir şekli değildir.MUhtemelende bu insanların ne zikirden nede ilimden haberleri vardır.
Batıl bi tarikattır

muratdeu

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşım "hu" da Allahın isimlerinden birisidir."O" anlamındadır ve Allah(c.c)'ı kast eder.Hatta ayrıntısına inecek olsak "Hu" ismine kaninattaki her şey işaret eder.Yani neye bakarsanız O(c.c) vardır bu işin arkasında;ben onun eseriyim gibi işaretlerle Allah(c.c)'ın birliğini gösterir."Hu" ismi ALlah lafzından önce gelen ve önce okunabilen tek isimdir.Diğer Rahim,Rahman,Kuddüs vb isimler Allah lafzının önüne geçemez.Hatta evliyaların ve bir çok zikir ehlinin en önemli zikri "Hu" dur.Mesela günde okunmasını peygamberimizin(s.a.v) Veysel Karani ye manen ve sahabi efendilerimize ders verdiği 6 esma içerisinde "Hu" da vardır.Efendimiz(s.a.v) kendiside bu 6 esmayı okumuşlardır. Ayrıca sadece tarikatlara has değil gördüğün gibi...Tarikatlarda da "hu" ismi toplu olarak bu şekilde çekilmektedir."hu" demek Allah demek olduğu için buda bir zikirdir ve belirttiğim gibi büyük zikirlerden bir tanesidir.Mesela müridler bir aşamaya geldikten sonra "hu" zikrine izin verilir.Bu zikir tarikatlara has değil herkes çekebilmektedir.DEdiğim gibi Allah(c.c)'ın ismidir.Zaten kuran-ı kerimde de bu ismi görürsünüz."Hu" isminde çok sırlar saklıdır.

Ayrıca o dizlerine falan vurma konusuna gelince eğer gerçekten "Hu" ismini içten söylüyorlar ve buda onları kendilerinden geçiriyorsa;ismin tecellisine mazhar olup o manevi zevki tadıyorlarsa iradi olmayarak dizlerine vurabilirler.ÇÜnkü o an başka bir alemde ve his dünyasındadırlar.Bu mahzur görülebilir.Ama iradeleriyle dizlerine vuruyorlarsa(bunuda en iyisini Allah bilir ama )bir nevi riyakarlık hissedilebilir ve tehlikelidir.Dediğim gibi "hu" ismi önemli isimlerdendir yani esmalardandır ve bunu çeken insanlar hele birde cemaat halinde yapıyorlarsa onun etkikis daha büyük olmaktadır ve kendilerinden geçebilirler.Bunu yani onların halini anlatmaya sözler ve kelimeler yetmez.Anlatılmaz yaşanır cinsindendir.Son olarakta bir tarikat vb hakkında batıldır falan demek doğru değildir.Çünkü işin hakikat yüzünü bilmiyoruz.O şekilde zikir yapıp yapmamaları ehli kişilerce tartışılabilir ama "Hu" ismi zaten bir zikirdir esmadır.
Çok uzattım hakkınızı helal edin...

_YUSUF_

Yönetici
Mesajımda Hu Hu ederek zikir yapıldığını beyan ettim.Şekil yönünden yanlış olduğunu bahsettim.
Zikirde kendinden geçmek ruhun bedenden bir nevi uzaklaşması ve bazı şeylere muttali olması ile gerçekleşir.Bu gerçekleştiğinden ruh bedenle fazla ilişkili olmaz çünkü gördüğü ve aldığı manevi lezzet bunu minimize eder.Bu durumdada dizlere veya farklı bir şekilde bedenin zorlanarak yapıldığı durumlarda kendinden geçiyor olması düşünülemez.Yani ikisi bir arada olması feyz akışını kısıtlar.Neyse dediğiniz gibi anlatılmaz yaşanır.Yaşamak lazım bunun içinde esma zikrine devam edelim inaşAllah
Selam ve dua ile

muratdeu

Kayıtlı Kullanıcı
Zaten hemen hemen hem fikiriz.Arkadaşımız "hu" hakkında bir şey sormuş bende açıkladım.Sadece dediğim hakikatleri bilmeden bu tarikat batıldır demek doğru deil.Yoksa sizle hem fikirim.Sağlıcakla kalın

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt