Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HOŞÇA BAK KENDİNE (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Ey gönül, ey gönül, neden bu kadar gamla dolusun. Yıkıksın, kırık döküksün ama tılsımlı bir definesin sen.
Meleklerin secde etmeleri emredilen kadri yüceltilmiş bir varlıksın, bildiğin gibi değil, her varlıktan daha olgun daha ilerisin sen.
Ruhsun, Cebrail’in üfürmesiyle ikizsin, Tanrı’nın sırrısın, Meryem’in oğlu İsa gibisin sen.
Kendine bir hoşça bak, alemin özüsün sen, varlıkların gözbebeği olan insansın sen.
Mertebeni adlarla sanma; adların sahibindedir. Dönüp varacağın yer her şeyi yaratandır, eşyaya gideceğini zannetme.
Gördüğün gerçekleri rüya sanma, sen başka bir varlıksın; kendini her sûreti kabul eden Heyulanın büründüğü sûret zannetme.
Keşifle gerçekliği meydana çıkan manayı dava sanma, hakkında söylenen vasıfları gözüne girmek için söylenmiş sözler zannetme.
Kendine bir hoşça bak, alemin özüsün sen; varlıkların gözbebeği olan insansın sen.
Sırrını inleyip de sakın ağyara açma; bilmezlikle inkâr çukuruna düşmekten sakın.
Ahların, sakın, sevgilinin kâkülüne değmesin, sonra Mansur gibi dâra çıkarsın.
Sakın yaradan incinip de sevgiliye aczini bildirmeye kalkışma; a çaresiz kişi bulduğun kadri yüce incileri sakın.
Kendine bir hoşça bak, alemin özüsün, varlıkların gözbebeği olan insansın sen.
Sevgi sırlarının mahzeni, o sırlar hazinelerinin konduğu yer sendedir, sende. Erlik, yiğitlik nurlarının madeni sendedir, sende.
Gizli gizli daha nice ruh halleri var sende. Tanıyıp anlayış sende, hüner sende hakikât sende.
Baksan görürsün ki yer de, gök de, cehennem de, cennet de sende, kürsî de sende, melek de elbet sendedir sende.
Kendine bir hoşça bak, alemin özüsün sen, varlıkların gözbebeği olan insansın sen.
Yazıktır, padişahken alemde yoksul olmayasın, ümit ve yalvarışla bozbulanık bir hale gelmeyesin.
Yeis vadisine düşüp bir hiç olarak yok olmayasın, yolunu yitirip bela sahrasının yolunu tutmasayasın.
Âdeme yapış ki gerçekten ayrılmayasın, secdeler etki Tanrı reddetmesin seni.
Tanrı’dan gayri bütün varlıklardan, çakıp sönen, gelip giden bütün şimşekler gibi geç git. Üstüne takılan, konan çerçöpe aşk ateşini siper et ( onları yak yandır).
Gönül bağlanacak şeylerin eserleri, sakın, eteğini tutmasın. Şems gibi, Mevlana’yı isteyerek yola koyul, yol almaya bak.
Aynanı( gönlünü) arıt, bütün sûretler ona vursun, görünsün. Galip, hele bir duygularını derle, topla da bak.
Kendine bir hoşça bak, alemin özüsün sen, varlıkların gözbebeği olan insansın sen.Şeyh Galip
Düzenleme, Ali BÜYÜKÇAPAR

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HOŞÇA BAK KENDİNE

HAYIRLI AKŞAMLAR :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

hoşça bak kendine :p

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm hafize annecim.. çok güzel bir yazıydı.. okuyunca aslında kendimize hiç haksızlık etmememiz gerektiğini, biz aslında ''meleklerin bize secdeyle emrolunduğu'' eşref-i mahlukatız... Allah razı olsun, emeğinize sağlık. selam ve dua ileB)

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ABLAM EMEGINE SAGLIK COK GÜZELB)B)B)

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı

ablacım ya gecenlerde yapmış oldugunuz 1 nisan şaksı ile ilgili bi cvp gelmiş ançak ben onu bulamıyorum ve açılmıyor. Ben kökenini yazmıştım daha sonra düşündüm belki bi yanlış anlşılma olur diye orda ki bi ibareden dolayı. umarım yanlış anlaşılmamıştır. cvp yazan kim oldugunada bakamdım. ama sizin şakanızda yürek hoplatıcıydı. sizi kaybedermisiz biz. ablamız bizi terk etmez. burdaki dostluk bizleri öyle bi baglamışki. biz birbirimizi görmeden seviyoruz ve anlıyoruz. Sonuçta biz zaten Ümmeti Muhammed degilmiyiz.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. HAFİZE ABLA ALLAH RAZI OLSUN. ELLERİN DERT GÖRMESİN

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

remi7781 yazdı:
ablacım ya gecenlerde yapmış oldugunuz 1 nisan şaksı ile ilgili bi cvp gelmiş ançak ben onu bulamıyorum ve açılmıyor. Ben kökenini yazmıştım daha sonra düşündüm belki bi yanlış anlşılma olur diye orda ki bi ibareden dolayı. umarım yanlış anlaşılmamıştır. cvp yazan kim oldugunada bakamdım. ama sizin şakanızda yürek hoplatıcıydı. sizi kaybedermisiz biz. ablamız bizi terk etmez. burdaki dostluk bizleri öyle bi baglamışki. biz birbirimizi görmeden seviyoruz ve anlıyoruz. Sonuçta biz zaten Ümmeti Muhammed degilmiyiz.

Bende bulamadım ama zannedersem kaldırıldı bende anlamadım olsun bir bildikleri vardır heralde ben sanada kırılmadım yazdıkların doğruda olabilir zaten oda en nihayet bir şakaydı evet hepimiz Muhammet ümmetiyiz kardeşiz birbirimizi hoş görücez hayırlı akşamlar :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm hafize annecim.. çok güzel bir yazıydı.. okuyunca aslında kendimize hiç haksızlık etmememiz gerektiğini, biz aslında ''meleklerin bize secdeyle emrolunduğu'' eşref-i mahlukatız... Allah razı olsun, emeğinize sağlık. selam ve dua ileB)

aliye kendimize hoşça kal değil hoşça bak kendimizi olmalıyız
Aleykümselam selamlar B)

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

S A anne..Allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt