Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Horozun feryadı: (1 Kullanıcı)

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
Hiç duydunuz mu horozun neden öttüğünü? Onun bu feryadının sebebi nedir sabah'ın o saatinde niye öyle içli içli, yüreği yanarak ve titreyerek öter düşündünüz mü hiç?
Geçtiğimiz gün eda ettiğimiz Mirac Kandili Resullah efendimiz "merdiven" manasına gelen "Mirac" gecesi yani büyük vuslatın "aşığın maşuğu"nu kendisiyle görüştürmesi. Sevgili Peygamber Efendimizin akılların anlatmakta aciz kaldığı mekandan münezzeh, keyfiyetten uzak sadece baş gözü ile Resullullah Efendimiz Allahü tealanın yüzünü gördüğü gece..
Resulullah Efendimiz Mirac'a çıktığı zaman Cebrail aleyhisselam onu birinci kat semada gezdirirken. Resulullah Efendimiz horoz şeklinde bir melek görüyor ve bu horozu şöyle anlatıyor; "Ben horoz şeklinde bir melek daha gördüm. Çok büyük bir başı vardı. Öyle ki, bu baş Arş-ı Ala ile bir olmuştu. Ayakları yedi kat yerden daha da aşağı idi. İki kanadı vardı. Bu kanatları açtığı zaman, bütün doğu ile batıyı kapsardı, O meleğin makamı Sidret-ül Münteha idi. O Meleğin vücudu beyaz inciden, ibikleri kırmızı yakuttan yaratılmıştı.
Arşı Ala'daki horoz şeklinde bu melek, gece olduğunda dünya semasına iner ve Allahu teala'yı tesbih eder. Cebrail Aleyhisselam'a sordum bu nedir Ey Cebrail, oda bana bunun Arşın horozu olduğunu söyledi. Gece karanlık bastığı zaman, dünya semasına iner. Gecenin üçtebiri geçtikten sonra kanatlarını çırpıp "Hani ibadet edenler? Namaza kalkacak olan kimseler kalksınlar" diye seslenir. Onun bu sesini insanlardan ve cinlerden başka bütün yaratıklar işitir. Yüryüzündeki horozlar onun sesini işitince hemen ötüp insanlara o meleğin haberini bildirirler. Gecenin üçte biri geçince o melek tekrar kanatlarını çırpıp "Hani günahlarının affını isteyenler? Hani alemlerin Rabbı olan Allah'a ihtiyacıları ve istekleri olanlar? Kalkıp itiğfar etsinler, dileklerini arz etsinler yüce yaratana" der.
Onun bu nidasını işiten horozlar hemen ötüp insanlara haber verirler. Bundan sonra tanyeri ağardığında o melek tekrar kanatlarını çırpar ve der ki; "Bundan sonra gafiller kalksınlar. Hemde üzerlerinde birçok günahlar olduğu halde."
Cebrail bunları söyledikten sonra şöyle devam etti; "Ey Allah'ın Resulü! Bu durum böyle kıyamete kadar sürüp gider.
Kıyamet günü gelip çattığı zaman, o melek gecenin üçte birinde nida etmek ister. Fakat o sırada Allahu Teala'an şöyle bir emir gelir; "Ey melek! Artık kullarımı uyandırma"
Böylece meleğin ötmesi yasak kılınır. Bunun üzerine melekler kıyametin kopma anının geldiğini anlayıp hep birden ağlamaya başlarlar. O gecenin uzunluğu tam üç gün üç gece sürecektir.
O gece ne horozlar ötecek, ne de köpekler havlayacaktır.
Ve insanlar o gece büyük bir gaflet içinde tam üç gün üç gece yatacaklar bir türlü sabah olmayacak.
Peygamber efendimiz o horoz suretinde ki meleğe benzediği için beyaz horoz için şöyle buyurmuşlar; "Beyaz horoz benim en doğru ve sevgili dostumdur. O horoz benim düşmanım olan şeytanın düşmanıdır. Beslendiği evin sahibini, çoluk çocuklarını ve hatta çevresindeki dokuz ev halkını korur."

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
Benimde horozum vardı 1 hafta önce kestim komşulardan şikayet var diye keşke kesmeseydim bu yazıyı okuduktan sonra pişman oldum kestime gerçektende gece gündüz demiyor vakitli vakitsiz ötüyodu ne den öttügünü şimdi daha iyi anladımrabbim neleri görevlendiriyo bizler için arkdşlr bizde öleee avare gibi hiç ölmiycek gibi yaşayıp gidiyoruz boş boş selametle kalın kardeşler

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
....................................

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt