Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

hokkabaz (1 Kullanıcı)

LUTFI

Kayıtlı Kullanıcı
Kötülükten Korunmak İçin

Kur'ân-ı kerîmde de namaz kılanın her kötülükten korunacağı bildiriliyor. Herkes ne ekerse onu biçer. Rüzgâr eken, fırtına biçebilir. İyilik eden de iyilik biçer. Hem Allahü teâlâ çok merhametlidir. Bir tohuma, bire on ve daha fazla mahsûl verir. İyilik yönünden bir adım atana çok şeyler ihsân eder. Günâhlarına pişman olup özür dileyenin günâhlarını affeder. Yeter ki insan hatâsını bilip özür veya af dilemesini bilsin! "Ben artık mahvoldum, Allah beni affetmez" diye düşünmek çok yanlış ve çok tehlikelidir.

Gayrı meşrû işler, dünyada insan için yüzkarasıdır. Âhırette ise, azâbı çok şiddetlidir. "Ben ölmem" veya "Cehennem ateşi bana zarar vermez." diyen varsa, dilediği kötülüğü işlesin! Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:

(Dünya için, dünyada kalacağın kadar çalış! Âhıret için, orada sonsuz kalacağına göre çalış! Allahü teâlâya, muhtâc olduğun kadar itâ'at et! Cehenneme dayanabileceğin kadar günâh işle!) [Eyyühel veled]

Öleceğine inanan ve öldükten sonra başına gelecekleri düşünen, nasıl kötülük işleyebilir?

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Ne güzel kelamlar ettin böyle ellerine sağlık,Allah Teala Onun (c.c) mukaddes yolundan ayırmasın bizi Habibine (s.a.v) tam uymak ile şereflendirsin sünneti seniyelerinden ayırmasın,hayırlı geceler kardeşim...

LUTFI

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Ne güzel kelamlar ettin böyle ellerine sağlık,Allah Teala Onun (c.c) mukaddes yolundan ayırmasın bizi Habibine (s.a.v) tam uymak ile şereflendirsin sünneti seniyelerinden ayırmasın,hayırlı geceler kardeşim...

Aleyna ve aleyküm selam kardeşim Bilmediğimiz nice güzellikler var ama Rabbim bizleri bu güzel nimetlerini tatırmayı nasip etsinm. Selam ve dua ile

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm..
Çok değerli sözlerdi ve inşallah bizlerde nasiplenenlerden oluruz..
Allah celle celalüh razı olsun..
Selam ve dua ile, hayırlı bereketli günler...

sahabeler

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.Rabbim razı olsun inşaallah

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm lüfi abi,
paylaşım çok güzel Allah razı olsun
çok kıymetli değerleri şeyler yazmışsınız.
hadistede belirtildiği gibi cehenneme dayanabilecek kadar günah işlemek gerekirken biz değil cehnneme onun kat ve kat değerinde azaba değer günahlar işliyoruz
insanoğlunun sonu nereye gidiyor...
Rabb'im cümlemizi dergahında günahlarımızı af buyursun
rahmet ve mağfiretiyle merhametini üzerimizden eksik etmesin...
O'na ve kulu elcisi olan Muhammed Mustafa (SAV) iman eden aciz müminlerini cennetinde bulundurmayı nasip eylesin inş
selam ve dua ile
hayırlı günler...

LUTFI

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm..
Çok değerli sözlerdi ve inşallah bizlerde nasiplenenlerden oluruz..
Allah celle celalüh razı olsun..
Selam ve dua ile, hayırlı bereketli günler...

Aleyna ve aleyküm selam kardeşim Rabbim cümlemizden razı olsun, Bu site bizlere paylaşmayı ve birlikte hareket etmeyi öğretiyor onun için emeği geçen herkes sağ olsun. Selam ve dua ile

LUTFI

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm lüfi abi,
paylaşım çok güzel Allah razı olsun
çok kıymetli değerleri şeyler yazmışsınız.
hadistede belirtildiği gibi cehenneme dayanabilecek kadar günah işlemek gerekirken biz değil cehnneme onun kat ve kat değerinde azaba değer günahlar işliyoruz
insanoğlunun sonu nereye gidiyor...
Rabb'im cümlemizi dergahında günahlarımızı af buyursun
rahmet ve mağfiretiyle merhametini üzerimizden eksik etmesin...
O'na ve kulu elcisi olan Muhammed Mustafa (SAV) iman eden aciz müminlerini cennetinde bulundurmayı nasip eylesin inş
selam ve dua ile
hayırlı günler...

Aleyna ve aleyküm selam şeyma kardeşim senin paylaşımında çıok güzel olmuş emeğine sağlık, bu birikimleri birbirimizle paylaştığımız zaman daha iyi olacak diyorum. Selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt