Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hocam biz >>>maymun<<< dan türemişik (1 Kullanıcı)

theimam22

Kayıtlı Kullanıcı
bugün öğrencilerle ders işliyorum iman konusuna geldik öğrencimi bir tanesi hocam biz maymunda türemişik demezmi baktım diğer arkadaşlarıda aynen söylüyor işin aslını öğrendim fen dersi öğretmenleri,,bazı din dersi (dinle alakası olmayan)öğretmenleri maymundan türediğimizi öğretiyormuşlar okullarda çok şaşırdım bu konu ile ilgilibilgisi olan var mı selam ve dua ile

Cikmaz~Sokak

Kayıtlı Kullanıcı
Abi, gerçekten bizim burda ( Avrupada )
Bize böyle anlatiyorlar, maymunlardan türemisik.. ;)
Onlar olmassa biz olmiçakmisiz.. Hatta bize filmler felan gÖsteriliyor..
Bizde meçburen dinliyoruz, bakiyorum.. AMA ASLA iNANMiYORUM !
Allah sonumuzu hayir etsin.. Ogretmenlere yok desek, onlar yok arastirdik felan diyorlar..
Kala kaldik Öyle..
Bu paylasimi yaptigin için tessekür ederim.. Önemli bir konu.. Selametle kal

theimam22

Kayıtlı Kullanıcı
Değilmi..internet diye bişey var araştıralım yaaa harun yahyanın kitapları vs siteleri darvinz mi çürüten delilleri var en önemlisi kur'an ayetleri var ....

MİLLİ EĞİTİMİN DERS KİTAPLARINDA MI ÖĞRETİLİYOR ACABA BÜTÜN BUNLARI ÖĞRETMEN ARKADAŞLAR BİLGİ VERİRMİSİNİZ ...SELAM VE DUA İLE..

Cikmaz~Sokak

Kayıtlı Kullanıcı
Değilmi..internet diye bişey var araştıralım yaaa harun yahyanın kitapları vs siteleri darvinz mi çürüten delilleri var en önemlisi kur'an ayetleri var ....

MİLLİ EĞİTİMİN DERS KİTAPLARINDA MI ÖĞRETİLİYOR ACABA BÜTÜN BUNLARI ÖĞRETMEN ARKADAŞLAR BİLGİ VERİRMİSİNİZ ...SELAM VE DUA İLE..

Abi, bunlari bize 3ncu siniftan itibaren ogretiyolar, ve her sene 1 kerede olsa onlarla ilgili bi konu isliyoruz.. " Insan vucudu felan, islerken.. Hep o konuya geliyordu " Hatta yine bu sene, bir film izledik.. Dedim gibi, maymunlardan geldimizi gÖsteren o kadar cok film, kitap var ki.. Artik inanmislar, bizede oyle ogretiyorlar.. Dedim gibi : INANMIYORUM..
Herneyse, büyüklerim daaha iyi bilir, birde onlar cevap versin..

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
aynen öyle ben lise 2 ye geldim halada söylüyorlar

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Bizim atamız Adem AS.....
Hamdolsun...

Ama inanmayan bazılarının ataları maymun olabilir...:a40:
Öyle inanıyorsa yapacak birşey yok...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı

Selamünaleyküm kardeşim
İnsanın topraktan yaratıldığını kanıtlayan onca ayeti kerime varken , maymundan geldiğine inanmak sadece kendini kandırmaktan öteye geçmez...Bunu söyleyenlerin amacı islamı yok etmek , müslümanları bozmaktır..Kur'an da apaçık ayetler var insanın yaratılışı ile ilgili...

Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık.
Sonra onu bir su damlası olarak, savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik.
Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.
(Müminun Suresi, 12-14)

Sizleri Biz yarattık, yine de tasdik etmeyecek misiniz? Şimdi (rahimlere) dökmekte olduğunuz meniyi gördünüz mü? Onu sizler mi yaratıyorsunuz, yoksa Yaratıcı Biz miyiz? (Vakıa Suresi, 57-59)

ALLAH, YERYÜZÜNÜ SİZİN İÇİN BİR KARAR, GÖKYÜZÜNÜ BİR BİNA KILDI; SİZİ SURETLENDİRDİ, SURETİNİZİ DE EN GÜZEL (BİR BİÇİM VE İNCELİKTE) KILDI VE SİZE GÜZEL-TEMİZ ŞEYLERDEN RIZIK VERDİ. İŞTE SİZİN RABBİNİZ ALLAH BUDUR. ALEMLERİN RABBİ ALLAH NE YÜCEDİR.

(MÜMİN SURESİ, 64)

Hz. Adem (as)'in topraktan yaratıldığını bildiren pek çok ayet vardır. "Allah sizi (Hz. Adem'i) bir topraktan, sonra bir meniden (Hz. Adem'in neslini) yarattı." (Fatır, 11).

Şu ayette de bu çamurun mahiyetinden bahsedilir: "Andolsun biz insanı kuru bir çamurdan, değişmiş cıvık balçıktan yarattık..." (Hicr, 26).

Bu Ayet-i Kerimelerden, yaratılışın; toprakla başladığını, daha sonra bunun çamur halini aldığını anlamak mümkün. Bu çamur da süzülerek çamur özü hasıl olmuştur. "Andolsun ki biz insanı çamurdan süzülmüş bir hülasadan (özden) yarattık." (Mü'minun, 12). Daha sonra balçık halini alan bu çamur özünün zamanla değiştiği ifade edilir. "(İblis: "Ben bir salsaldan (kurumuş çamurdan) değişken bir balçıktan (Hamein mesnun) yarattığın insana secde edemem" dedi" (Hicr, 33).

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm güzel kardeşim,
Adem a.s. atamızı bir kez daha anar, mübarek ruhları için bir fatiha okurum...
Hamdolsun...
Selametle...

theimam22

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlarıma paylaşımları için teşekkürler selam ve dua ile ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt