Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HOCAEFENDİNİN millet aşkı (1 Kullanıcı)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
Nisan ayı başlarında Hocaefendi'ye yöneltilen sorulardan birine Hocaefendi özetle şöyle cevap veriyor.
Cevap: .... Biz de bu devletin adamlarıyız. Ben özbeöz Anadolu insanıyım; kana, damara, kafatasına bağlı bir ırkçılığı asla tasvip etmedim; Turancı da değilim. Fakat, milletimi aşk derecesinde seviyorum. Bir insanın, kendi millet fertlerini yine kendi memleketindeki bazı müesseselere girmeleri için teşvik etmesine sızma denmez!.. Teşvik edilen insanlar da o müesseseler de bu ülkeye ait!.. Faydalı işler yapabilecek kimseleri gericilikle suçlayıp sindiriyor ve onların önlerini kesiyorlar. Bu vesileyle hükümeti de sıkıştırmış ve bazı işlerini engellemiş oluyorlar... Evet, bir milletin ferdi, kendi milleti için var olan müesseselere sızmaz; hakkıdır, girer oraya..."

Soru: Bütün bu olumsuzluklar karşısında bize neler düşmektedir? Cevap: Daha baştan kabul etmek gerekir ki, saldırmak ve ısırmak bazılarının tabiatı haline gelmiş. Ne yapalım, Cenâb-ı Hak, bize insanları ısırmak için bir diş, parçalamak için de vahşî bir pençe vermemiş! Öyleyse, bu yolun çileleri karşısında sabretmemiz ve hemen hafakanlara girmememiz lazım. Zaten, bizim inancımıza göre, misliyle mukabele etmek zâlimce bir kaidedir; dövene elsiz, sövene dilsiz ve kalpsizlere karşı bile gönülsüz davranmak ise mesleğimizin en önemli esaslarındandır. Evet, herkes kendi karakterinin gereğini sergiler; bazıları kendi karakterlerinin gereği olarak ona buna saldırırken ve önlerine geleni ısırmaya çalışırken, bize de kendi karakterimize saygılı olmak ve nezih üslubumuzu korumak düşer. Üslubumuz bizim namusumuzdur, manevi şahsiyetimizdir, aynamızdır. Biz şimdiye kadar hep sevgi türküleri söyledik; sevgi deyip güldük, sevgi deyip ağladık, hep muhabbet çiçekleri dermeye çalıştık; sadece nefretten nefret ettik, kimseye karşı düşmanlık beslemedik ve hele asla kan dökmeye yeltenmedik; sokaklara dökülüp anarşi çıkarmayı vatana millete ihanet saydık, hep emniyet ve güvenin yanında yer aldık. İnşallah bundan sonra da bu üslubumuzu koruyacak ve herkese gönlümüzü açık tutacağız. Hani derler ki; bazıları Mevlâna Celaleddîn Rûmî Hazretleri'ne ağızlarına ne gelirse söyler ve ona hakaret ederlermiş. Yine bir gün bir saygısız adam, "Sen inançsızlara bile kucak açıyorsun, onlarla bir araya geliyorsun; günah işleyenlere dahi "gel" diyorsun... Böyle yapmakla dinin izzetine dokunuyor, İslam'ın onurunu iki paralık ediyorsun." türünden bir düzine hakaretle dolu bir mektup göndermiş. Hazret, mektubu açıp okumuş, tebessümle kağıdın arka tarafını çevirmiş ve tek cümle yazıp geri göndermiş. Hazreti Mevlânâ o tek cümlede "Sen de gel, sana da bağrımı açıyorum!" demiş. İşte, bizim mukabelemiz de ancak bu kadar olmalı ve herkes gönlümüzde kendisine ayrılmış bir sandalye bulabilmelidir.

İşte onların dinmek bilmeyen düşmanlıkları, işte Hocaefendi'nin onlara gönlünde ayırdığı sevgi sandalyeleri... Ve işte günümüzde Hocaefendi

HOCAEFENDİNİN ağzından AHMED HAŞİNİN kaleminden
selametleB)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HOCAEFENDİNİN millet aşkı

hocaefendinin düşündükleri söyledikleri çok öenmli tabi ama asıl amaç:
ne olursa olsun millete sahip çıkmaz sevmek.mevlana celalettin rumi hz. gibi gel demek ne olursan ol gel demek.ama bizler saldıra yolunu seçiyoruz karalama yolunu seçiyoruz.saygı yok.sevgi yok.böyle ikiye bölünmüş bir ülke nereye kadar gider.tartışma konusu.
bu konuda kimsenin söyleyecek bişeyi yokmu.
selametleB)

uzunefe5752

Kayıtlı Kullanıcı

Gerçekten doğrunun ne olduğunu ortaya koyan gerçekler...Bazıları hala eski geleneklerini devam ettirsede bu halk kimin ne ''mal'' olduğunu biliyor...

hatice_hd

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH RAZI OLSUN
BİZDE ALLAH YOLUNDA CANI GÖNÜLDEN HİZMET EDENLERDEN OLURUZ İNŞ VE İNŞ
MUHATAPLARIMIZA KARŞI HOŞGÖRÜYÜ ,SEVGİYİ VE SAYGIYI NE OLURSA OLSUN BIRAKMAYIZ. ÇÜNKÜ BİZE YAKIŞAN BU. YAZIDA DA GEÇTİĞİ GİBİ
"Üslubumuz bizim namusumuzdur"
SELAMETLE İNŞ

yasuf

Kayıtlı Kullanıcı

B)S.A. HOCAEFENDİ geçekten tam bir gönül insanı.İnşallah bizde onun gibi oluruz.SELAMETLE

efsun

Kayıtlı Kullanıcı

arkadasım keske hocaefendı dıye bahsettıgın kısının kımlıgınıde acıklasaydın ben anlayamadım acıkcası kımden bahsettıgını

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

efsun yazdı:
arkadasım keske hocaefendı dıye bahsettıgın kısının kımlıgınıde acıklasaydın ben anlayamadım acıkcası kımden bahsettıgını

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.OKUMUŞTUM BU YAZIYI.BU ARALAR ÇOK İYİ ANLAŞILMASI GEREKEN BİR KONU.EFSUN KARDEŞİM HOCAEFENDİ.M.FETHULLAH GÜLEN DİR.A.E.O.

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

yasuf yazdı:
B)S.A. HOCAEFENDİ geçekten tam bir gönül insanı.İnşallah bizde onun gibi oluruz.SELAMETLE
allah razı olsun kardeşim inşallah.ama çok çalışmak okumak.görmek geçirmek lazım bu kısa bir zamanın ürünü değil yıllar verilmiş bu uğurda.
selametle

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

efsun yazdı:
s.a kardeşim hocaefendi:M.FETHULLAH GÜLEN.ismiyle pek hitap etmeyiz bir böyle muheterm insanlara o yüzden k.bakmayın

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
efsun yazdı:

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.OKUMUŞTUM BU YAZIYI.BU ARALAR ÇOK İYİ ANLAŞILMASI GEREKEN BİR KONU.EFSUN KARDEŞİM HOCAEFENDİ.M.FETHULLAH GÜLEN DİR.A.E.O.
ecmain olsun abla evet tam üstüne düşülesi bir konu bu heleki bu zamanlarda.kopmaya başladığımız bölünmeye baladığımız bu zamanda
selametle

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

dövene elsiz, sövene dilsiz ve kalpsizlere karşı bile gönülsüz davranmak

BUNU BA$ARDIGIMIZ ZAMAN ZATEN HER$EY TAMAM DEMEKTIR DEGIL MI?
ELINE SAGLIK

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

efsun yazdı:

S.A

İNANMAK İSTİYORUM SAMİMİ OLARAK BİLMEDİĞİNİZE VE MERAK ETTİĞİNİZE...AMA SANKİ BANA BİLİYORMUŞSUNUZ GİBİ GELDİ...GALİBA BEN YANILIYORUM..YAŞLILIK İŞTE HOŞ GÖRÜN

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

gurbetten yazdı:
dövene elsiz, sövene dilsiz ve kalpsizlere karşı bile gönülsüz davranmak

BUNU BA$ARDIGIMIZ ZAMAN ZATEN HER$EY TAMAM DEMEKTIR DEGIL MI?
ELINE SAGLIK
allah razı olsun evet çok haklısınız bzen susmayı bilmek gerek.herkes birden şahlanınca olayların önüne geçilmez .
selametle

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A

ONUN BİR VECİZİNİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM HENÜZ OKUDUM VE ÇOK DERİN TESİR BIRAKTI...

NE MUTLU İKİNCİ DİRİLİŞİN AYDINLIK SÜVARİLERİNE...

İKİNCİ DİRİLİŞ ÇANAKKALE SAVAŞINI NİTELEMEKTEDİR..BİRİNCİ İSE BEDİRİ...NE YAZIKKİ MİLLET AŞIĞI BUNU SÖYLERKEN BAZILARI BİZİ ÇANAKKALE RUHUNDAN KOPARMAYA ÇALIŞMAKTA...

ALLAH CC RAZI OLSUN...

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

-Esmani- yazdı:
S.A

ONUN BİR VECİZİNİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM HENÜZ OKUDUM VE ÇOK DERİN TESİR BIRAKTI...

İKİNCİ DİRİLİŞ ÇANAKKALE SAVAŞINI NİTELEMEKTEDİR..BİRİNCİ İSE BEDİRİ...NE YAZIKKİ MİLLET AŞIĞI BUNU SÖYLERKEN BAZILARI BİZİ ÇANAKKALE RUHUNDAN KOPARMAYA ÇALIŞMAKTA...

ALLAH CC RAZI OLSUN...
ecmain olsun kardeşim.evet çok haklısınız konuyu yeni okumanaza çok üzüldüm çünkü 04.03.2007 de açmıştım ama bu gibi konular sitemizde pek ilgi görmedği için aktif olamadı malesef.söylediklerinizde çok haklısınız ama milletini seven sahip çıkan hiçbir türkoğlu bu değerlerin yokolmasıan izin vermez.selametle

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

mabet_bekcisi yazdı:
-Esmani- yazdı:
S.A

ALLAH CC RAZI OLSUN...
ecmain olsun kardeşim.evet çok haklısınız konuyu yeni okumanaza çok üzüldüm çünkü 04.03.2007 de açmıştım ama bu gibi konular sitemizde pek ilgi görmedği için aktif olamadı malesef.söylediklerinizde çok haklısınız ama milletini seven sahip çıkan hiçbir türkoğlu bu değerlerin yokolmasıan izin vermez.selametle

S.A

EVET MAALESEF SEBEBE TAKILIP SONUCU KAÇIRIYORUZ...İNŞAALLAH O BİLİNÇLE BÜYÜDÜK O BİLİCİ AKTARACAĞIZ ASIMIN NESLİNE

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

-Esmani- yazdı:
mabet_bekcisi yazdı:
-Esmani- yazdı:
S.A

ALLAH CC RAZI OLSUN...

S.A

EVET MAALESEF SEBEBE TAKILIP SONUCU KAÇIRIYORUZ...İNŞAALLAH O BİLİNÇLE BÜYÜDÜK O BİLİCİ AKTARACAĞIZ ASIMIN NESLİNE
a.s
amin amin amin inşallah kardeşim inşallah
allah yar ve yardımcımız olsun

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ASIMIN NESLİ DİYORDUMYA
NESİLMİŞ GERÇEK
İŞTE ÇİĞNETMEDİ NAMUSUNU
ÇİĞNETMEYECEK...