Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hocaefendi'nin durumu ağır... (2 Kullanıcı)

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
hocake1.jpg

Ağır hasta olduğu yönündeki iddialar gün geçtikçe artan Fetullah Gülen'i son ziyaret eden isim İhsan İşadamı İhsan Kalkavan, bir internet sitesine Gülen’in ağır hasta olduğunu açıkladı.

Kalkavan, “3 gün önce yanındaydım. Hocamız gerçekten çok hasta. Nefes alıp-vermek yaşamaksa o da yaşıyor işte” dedi. Kalkavan, 3 gün önce Gülen ile beraber olduklarını belirterek şöyle dedi: “Ziyaret 15 dakika sürdü. Zaten daha fazlası mümkün olamaz. Çünkü hoca uzun ziyaretlere müsait değil. Sürekli doktor kontrolünde, bir odanın içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Şeker o kadar yükselmiş ki bütün iç organları tahrip etmiş. Damar yollarının tümü neredeyse kapalı. Bu durumda zaten ziyaretçileri uzun uzun sohbetlerle ağırlaması mümkün olamıyor.” Gülen’in Türkiye’ye gelme ihtimali bulunmadığını söyleyen Kalkavan, “Bu tamamen gündem dışı” ifadesini kullandı.

Vatan

A

Arzu_76

selamün aleyküm

Rabbim şifa versin onun gibi hocaları dualarıyla bizim başımızdan eksik etmesin

Lütfen dua edelim

meryem-hanne

Kayıtlı Kullanıcı
Alimin ölümü alemin ölümü! Allah şıfalar versin

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Esselamünaleyküm...

Değerli kardeşim, bu hüzünlü paylaşımın için inşALLAH hayırlısı olur diye biliyorum ancak, Rabbim bilginlerden bizleri uzak eylemesin, onları başımızdan eksik eylemesin inşALLAH... Onlara ve onlar gibi bilgin aydın ve önemli kişilere çok ihtiyacımız var! ALLAH sağ salim şifa versin inşALLAH sonra kim sonbetlerini dinleyince ağlarım kendimden geçerim artık.. Rabbim nebisinin, dini(islamın)yüzü suyu hürmetine bu kişileri bizden eksik eylemesin inşALLAH....

Hoca efendinin tezzamanda iyi olması için 100 adet şifa duası okuyacağım onun yanı sıra Mahmut efendi hazretleriminizde buaralar şifa beklediğini bildirmek isterim ve onun içinde 100 tane şifa duası okuyacağım bizim yada benim onlara çok ihtiyacım var daha ALLAH tez zamnda şifa versin bu iki güzide değerli onun aşkı için yanan insanlara inşALLAH selam ve dualarımla

Allah (c.c.) razı olsun kardeş bende size katılıyorum inşallah. Bende okuyayım inşallah

Dizayn

Kayıtlı Kullanıcı
10.12.2007​

Editör’ün Notu
Sevgili Dostlar,
Son günlerde, M. Fethullah Gülen Hocamızın sağlık durumuyla alâkalı asılsız iddiadan, tahminden ve hatta gayr-i vaki beyandan ibaret haberlerin yapılmış olması sebebiyle bu haftanın sohbetini görüntüsüyle beraber neşretmeye karar verdik.
Evet, Muhterem Hocamızın senelerdir çekmekte olduğu kalb ve şeker ile ilgili rahatsızlıkları ve bunlarla alâkalı ilaç tedavileri devam etmektedir; fakat, malum halinin haricinde, ciddi şekilde hasta olduğu ve konuşamayacak durumda bulunduğu doğru değildir.
“Hac’da Dua” başlıklı sohbeti, Aziz Hocamızı en son haliyle görmeleri için Sevenlerine hediye ediyoruz. Ayrıca, bunun bir başlangıç olmasını ve sonraki haftalarda da devamını Cenâb-ı Allah’tan diliyoruz.
Dualarınız istirhamıyla...
Hac’da Dua​

Soru: Hac’dan azamî derecede istifade edebilmek için hangi hususlara özen gösterilmelidir? O mübarek topraklarda dua ederken nelere öncelik verilmelidir?
-Hacca hangi niyetle gidilmelidir? (00.55)​

-O mübarek beldelerde, hususiyle de Arafat’ta yapılan dualar makbuldür. Orada hazır bulunan salih kullar hürmetine, Arafat’a liyakatsiz olarak çıkan kimselerin duaları bile geri çevrilmez. (04.00)​

-Kul hakları, Müzdelife ve orada alınan müjde... (05.00)​

-Hacca gideceklere çok önemli bir tavsiye... (07.38)​

-Kabe’yi görünce hangi dua yapılmalı; Mina’da, Müzdelife’de ve Arafat’ta neler söylenmeli?.. (08.26)​

-Kutsal topraklar aynı zamanda mü’minlere düşmanlık yapan kimselerin Allah’a havale edileceği yerlerdir. (12.15)​

-Orada her adım, Allah’ın rızasına uygun olarak ve Sünnet-i Seniyye’ye uyma kasdıyla atılmalıdır. (14.07)​

-Mübarek seferin, insanın gözyaşlarını coşturan sahneleri... (18.20)​
(Not: Keşke, bu son kısmın görüntülerini de sizinle paylaşabilseydik; heyhat, sanki bir el, Hocamızın o hüzünlü halini, hasretle ağlayışını ve hicranla yerinden kalkışını görüntülememize mani oldu. Ses kaydımız eksiksiz olsa da, görüntü o dakikadan itibaren kesildi. Onca gayretimize rağmen video kaydını bir türlü elde edemedik; “Bunda da bir hayır vardır!” diyerek o bölümü -hiç olmazsa- sesli olarak neşretmekte karar kıldık.)

Kaynak: HERKUL.ORG :. Bamteli

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Rabbim acil şiflar versin inşallah. Sıla hasretinide tez zamanda gidersin inşallah. Aydınlatıcı bilgi için teşekkür ederiz kardeşler A.r.o.

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim korusun acil şifalar diliyorum hocam için .... Rabbim hocaefendimizi Cihan sultanına Komşu eylesin ....bu dünyada ve ahirette çile çekmesin inşallah...

ddeemmeett

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim acil şifalar verir inşiallah.en kısa zamanda ülkemize geri döner inşiallah.hoca efendiyi ülkemizden uzak kalmaya sebep olanları rabbib hidayet nasip etsin.

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Rabbim mübarek gönül insanı Fettullah Gülen hoca efendimizi başımızdan eksik etmesin rabbim acil şifalar göndersin inşallah...

_zehra_

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim şifalar Versin Hocamizla Birlikte Tüm Hastalarimiza.

e.s.r.a

Kayıtlı Kullanıcı
Allah şifa versin iyişallah.Acaba onları kaybettiğimizde( Allah gecinden versin ) onlar kadar büyük insanlar olacak mı bu dünyada :(

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. RABBİM ŞAFİ İSMİNİN HÜRMETİNE ACİL ŞİFALAR VERSİN.

huseyingokkaya

Kayıtlı Kullanıcı
Cenab-ı Hak'dan hocamıza şifalar nasip etmesini niyaz ediyorum, hizmetlerinin devamı dileğiyle saygılar sunarım.

kaderim

Kayıtlı Kullanıcı
allah şifa versin hocamıza çok üzüldüm

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Allah şifa versin iyişallah.Acaba onları kaybettiğimizde( Allah gecinden versin ) onlar kadar büyük insanlar olacak mı bu dünyada :(

Öncelikle yorum yapan kardeşlere teşekkür ediyorum.

Sayın e.s.r.a kardeşin yorumunu okuyunca aklıma Muhterem Hoca Efendi ile ilgili yaşadığım bir olay geldi . Sizlerle paylaşmak istedim.

Muhterem Fethullah GÜLEN Hoca Efendi ABD'ye ye gitmeden önce, bir çoğumuzca malum olan Hocamızın rahatsızlığı ciddi sıkıntılar veriyordu.
O yıllarda Azerbaycan'da bulunuyordum. Azerbaycanlı çok ünlü bir doktor aynı zamanda uzak doğuda ciddi eğitim almış bir bio enerji uzmanı tanıdığım vardı. Bu doktor dünyanın bir çok liderini ve eşini tedavi etmişti.
Bu doktoru Türkiyeye götürelim Hocamızı birde bu doktor muayene etsin diye düşünüp doktora gittik. Ama doktor gidemem çok yoğunum dedi. Epey uğraştırdı. Hocamızı ve misyondan bahsettik. Sonunda ne olduysa birden bana dönerek al pasaportumu vizemi ve biletleri al sabah erkenden gidelim dedi. Ben şok oldum. Ne olduda birden karar değiştirdi anlamadım. Konuyu uzatmayayım işlemleri bizzat halledip sabah erkenden yola koyulduk. 1 günlüğüne gidecekti Türkiyeye . Ama tam 10 gün Türkiyede kaldık. Hocamız artık ayağa kalkmıştı. Durumu epey iyileşmişti.
İlk muayeneden sonra doktor yanımıza geldi bize öyle bir baktı ki , sanki bizi öldürecek gibiydi. Siz kiminle aynı havayı teneffüs ediyorsunuz farkındamısınız diye bize bir çıkıştı ki anlatamam.
Yahu kardeşim sizin bana anlattıklarınızla geldim ama maalesef :
"SİZ KÖRSÜNÜZ. HİÇBİR ŞEYİN FARKINDA DEĞİLSİNİZ. BU ZATA İNSAN DENEMEZ. BUNUN GİBİ BÜYÜKLER ANCAK 4-5 ASIRDA BİR GELİR. EĞER KABUL EDERSE GERİ KALAN ÖMRÜMÜ YANINDA HİZMETÇİ OLARAK TAMAMLAMAK İSTERİM " diye bize hem kızdı hemde boynumuza sarılarak, iyiki sizi ve sizin vesilenizle bu büyük zatı tanıdım dedi. ......

Kısaca kardeşler bu değerlerin farkında olmak gerek. Bazen elimizde olanların kıymetini bilemiyoruz. Ancak aramızdan ayrıoldıktan sonra farkına varabiliyoruz.
Bağışlayın uzattım selam ve dualrımla kardeşler....

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
allah acil şifalar versin hocamıza a a.e.o

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt