ismail fakihullah
Kayıtlı Kullanıcı
Ramazan...Cuma günü...Cuma saati...Camii...Cemaat tek tük camiye girmekte,İmam kürsüde...Girenlerin arasında,o...Hızır...Hızır[a.s]da genç ihtiyar arasında camiye giriyor.onlardan biriymiş gibi bir köşeye oturuyor...Kürsüde imam sohbete başlıyor,kırklarında bir adam,Hızır [a.s.]ın yanına gelip oturuyor.Cami yavaş yavaş dolmakta...
Adam bir müddet sonra uyuklar vaziyette sallanıyor,ha uyudu ha uyuyacak,Hızır[a.s.]adamı dürtüklüyor.
''Uyuyacaksın,kalk ''der,adam;
''Uyumam,rahat bırak beni...
Hızır{a.s.]ses etmez,ancak adam uyudu uyuyacak,ezan da okundu okunacak,adamı tekrar dürtükleyerek:
''Uyuyacaksın dedim''der.Adam:
''Ben de sana uyumam,beni rahat bırak dedim''der.Rahat bırak beni,rahat bırak yoksa.Hızır[a.s] olduğunu söylerim,buradan çıkamazsın,millet sakalında bir tel bırakmaz.
Hızır[a.s]susarak gözlerini kapar ve Allah'a[c.c.]yönelerek;
Ya Rabbim!Bu nasıl iştir,bu kulun benim kim olduğumu bildi.Bu nasıl iştir ki bende ki listede bu kişinin ismi yok.
Cevap gelir:
Sana verilen listede,beni sevenler var, o ise benim sevdiklerimden...
Rabbim hem seven hem de sevilenlerden eylesin.AMİN AMİN AMİN...
Selam ve Dua ile...
Adam bir müddet sonra uyuklar vaziyette sallanıyor,ha uyudu ha uyuyacak,Hızır[a.s.]adamı dürtüklüyor.
''Uyuyacaksın,kalk ''der,adam;
''Uyumam,rahat bırak beni...
Hızır{a.s.]ses etmez,ancak adam uyudu uyuyacak,ezan da okundu okunacak,adamı tekrar dürtükleyerek:
''Uyuyacaksın dedim''der.Adam:
''Ben de sana uyumam,beni rahat bırak dedim''der.Rahat bırak beni,rahat bırak yoksa.Hızır[a.s] olduğunu söylerim,buradan çıkamazsın,millet sakalında bir tel bırakmaz.
Hızır[a.s]susarak gözlerini kapar ve Allah'a[c.c.]yönelerek;
Ya Rabbim!Bu nasıl iştir,bu kulun benim kim olduğumu bildi.Bu nasıl iştir ki bende ki listede bu kişinin ismi yok.
Cevap gelir:
Sana verilen listede,beni sevenler var, o ise benim sevdiklerimden...
Rabbim hem seven hem de sevilenlerden eylesin.AMİN AMİN AMİN...
Selam ve Dua ile...