Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HIZIR ALEYHİSSELAM NEDEN Ab-ı Hayat suyunu İÇTİ (1 Kullanıcı)

_AYDIN_

Kayıtlı Kullanıcı
HIZIR ALEYHİSSELAM NEDEN Ab-ı Hayat suyunu İÇTİ

Hızır aleyhisselamı hepimiz biliriz ( gerçek adı belya dır)O nun Abı hayat suyundan içtiğini ve kıyamete kadar ALLAH yolunda hizmet edeceğinide peki neden içti Abı Hayat suyunu hiç merak ettiniz mi Hızır Aleyhisselam bir gün gökyüzüne derin derin bakar öyle derin bakar ki ARŞ_I ALAda yazılı olan FATİHA suresini görür Fatiha suresine aşık olur ALLAH a yalvarır Ne olur YARABBİ bu sureyi bana indir Fakat ALLAH şöyle der
---Ben bu sureyi Alemlere rahmet olarak göndereceğim Hz Muhammed (s a v) indireceğim
Tabi Hızır Aleyhisselam bunu duyunca ALLAH a tekrar yalvarır
---YABBİ ne olur beni Hz Muhammede (s a v) ümmet olarak ulaştır der ve duası kabul olur
Bilindiği gibi Hızır Aleyhisselam Peygamberimizden (s a v) binlerce yıl önce doğmuştur Fakat Peygamberimizi (s a v) görmek ve O na ümmet olmak için ALLAH a yalvarır duası kabul olur ve ölümsüzlük (Abı Hayat) suyundan içer Peygamberimiz (s a v) Hızır Aleyhisselamla sohbet ettiği kaynaklarda vardır Halen belki aramızda ALLAH için kıyamete kadar hizmet edecektir
Düşünün Hızır Aleyhisselam Peygamberimizden (s a v) binlerce yıl önce Peygamberimize (s a v) ümmet olabilmek için ALLAH a yalvarmış Peygamberimize (s a v) ümmet olmak işte bu kadar önemli biz ise Peygamberimizin (s a v) Ümmeti olarak dünyaya gelmişiz bu nimetin kıymetini biliyomuyuz Bunun için Şükür ediyomuyuz
ALLAH IM BİZİ MÜSLÜMAN OLARAK YARATTIĞIN VE PEYGAMBERİMİZİN (S A V) ÜMMETİ OLARAK YARATTIĞIN İÇİN SANA SONSUZ KERE ŞÜKÜRLER OLSUN...

_AYDIN_

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. HIZIR'IN SOHBETİNDEN MAHRUM KALAN İDÂRECİ

Hârûn Reşîd zamanında bir zâbıta âmiri vardı. Hızır aleyhisselâm ile her gün görüşüp sohbet ederlerdi. Zâbıta âmiri bir gün vazifesinden istifâ etti. Zâhid olup insanlardan ayrı yaşamaya, kimseyle görüşmeyip tek başına ibâdet yapmaya başladı. Fakat istifâ ettikten sonra Hızır aleyhisselâm kendisine bir gün dahî uğramaz oldu. Bu duruma zâbıta âmiri çok üzüldü. Her gün sabahlara kadar Cenâb-ı Hakk'a yalvarıp, gözyaşı döktü, tevbe-istiğfâr etti. Bir gece rü'yasında Hızır aleyhisselâmı görüp yalvardı. "Ey vefâlı dost! Ben seninle devamlı olarak sohbet etmek maksadıyla dünya makamlarından istifâ ettim. Uzlete çekilip, yalnız başıma devamlı ibâdet etmeye başladım. Böylece sana kavuşurum sandım. Halbuki tam tersine seninle artık hiç görüşemedim. Beni, mübârek cemâlinize hasret bıraktınız. Acaba bunun hikmeti nedir? Yoksa bir kusûr mu işledim? Bu şekilde daha ne kadar hasretinizle yanacağım?.." gibi sözlerle yanıp yakılarak ağladı. Zâbıta âmirinin bu acınacak durumuna dayanamayan Hızır aleyhisselâm buyurdu ki: "Ey azîz dostum! Benim sana görünüp sohbet etmemin sebebi, yaptığın ibâdetler, hayır hasenâtlar değildi. Senin o mühim vazifede Müslümanların işlerini, hak ve adâlet ile idâre ettiğin için sana gelip sohbet ediyordum. Hâlbuki, sen bu kıymetli vazifeyi bırakıp, Müslümanlara hizmeti terkettin. Hattâ onları adâletli olmayan birisiyle başbaşa bıraktın. Sadece kendi şahsî kemâlâtın için bir köşeye çekildin. Kendi mânevî menfaatini Müslümanlara tercih ettin. Şimdi o adâletsiz kimse, oradaki Müslümanlara zulüm ve gayr-i meşrû işler ile elem vermektedir. Şu anda onlar sıkıntı ve üzüntü içindeler. Bunlara hep sen sebeb oldun. Elbette senin şahsî menfaatinin, Müslümanların umûmî menfaatleri yanında kıymeti yoktur. Çünkü uzlete çekilip abdest almayı, namaz kılmayı, oruç tutmayı, zikir etmeyi herkes yapabilir. Fakat makâmı ile Müslümanlara hizmet etmeyi herkes yapamaz. İşte bunun için artık senin yanına gelemiyorum." Zâbıta âmiri bunları dinledikçe gözyaşları sel oluyor, bir taraftan da: "Çok doğru... Çok doğru..." diyordu. Uyanınca, istifâ etmekle ne büyük bir hatâ yaptığını anladı. Sabah olunca derhal hükümdârın huzûruna çıkıp, eski vazifesini yeniden istedi. Hükümdâr anlayışla karşılayıp, onu tekrar eski vazifesine tâyin etti.

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
allah im bizi müslüman olarak yarattiğin ve peygamberimizin (s a v) ümmeti olarak yarattiğin için sana sonsuz kere şükürler olsun...amin amin aminn...
Allah razi olsun kardeş...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH IM BİZİ MÜSLÜMAN OLARAK YARATTIĞIN VE PEYGAMBERİMİZİN (S A V) ÜMMETİ OLARAK YARATTIĞIN İÇİN SANA SONSUZ KERE ŞÜKÜRLER OLSUN...

Amin...

Eline sağlık kardeşim...

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
hz. hızır (AS) ın adı ve yaşı konusunda bilgi sahibi değilim ancak yoldaşlığı hususnda bilgilerimi paylaşmak isterim. hz.hızır(AS) kehf suresinde açık bir beyanla olmamakla birlikte peygamber(AS) ların nübüvvet öncesi eğitim veya tarz olarak karşılaşabileceği insanlar hakkında bilgi veren bir yapısı vardır. bu yüzden zatını değerlendirirken çok dikkatli olmak lazım. nefse ait şeylerle değil kader ilmiyle gelir ve bu ilmin en can alıcı noktasını anlatır. kaderdeğişebilir miyi sorgular? bu sorgunun ekseni ALLAH(cc) ün her şeye kadir olduğu ve hiç bir ilim sahibibnin onun ilminin aşamayacağı gerçeğini göz önüne serdeder.
kehf suresinde hz. musa (AS) hz. hızır(AS) IN yaptığı 3 şeye itiraz eder. ve sonunda bu üç şeyin hikmetinin açıklar. açıklanan hikmet esasında yahudilere peygamber olacağını açıklanması ve insanlığa da bu hususta açık kapı bırakmasıdır. 3 hususun özü şudur hikmet ne olursa olsun zulme iştirak etme ve kimden geldiği iddia edilirse edilsin.
yani gemiyi deler sabret der sabredemeyince bu birinci itiraz der, çocuğu öldürür kısas için onu yakalatmaz , duvarı yıkar bir bedel istemesinin sorgular.
bu üç husus kelamullahta sonradan açıklığa kavuşacak yahudi ahlakını açıklar. yani yahudiler zalim hükümdarla karşılaşma cesareti gösteremeyip bu fakir insanları yollarından edecek, çocukları öldürülecek kısas için savaşmayacak ve yaptıkları işlerden maddi bir çıkar umarak işlerini yapacaklar der. sen de onlara peygamber olacaksın. özünde bir adalet olan işlere ALLAH(cc) ten başkasını veremeyeceği bir adalet ölçütü ile yaklaşma takvasını zamanla kazanacaksın der. yani beni kısas için yakalatmalı, gemiyi deldirmemeli ve yapılan duvar yıkma işini bedel karşılığı talep etmemeliydin. bu kelamın kül halinde tecellisidir ve ALLAH(cc) adaletinin açıklamasıdır. yani zulme ben ALLAH(cc) yanından geliyorum dese o kişi izin verme demektir. yani ezeli ilmin sahibibnin adaletini anlatmış ve bu hususta çok basit bir hataya düşmüş ve Şeytanın babamızın kandırması gibi hz. musa (AS) a karşılaşacağı badireleri bir bir hal lisanı ile anlatmıltır.

yani zulümde ALLAH(cc) içindiye bir ortaklık yoktur. kimden geliyorsa karşı çıkılır. haddi aşanlar için kısas uygulanır hatada olanlar için değil.
hz. hızır(AS) bu yönüyle hz. adem(AS) ın başına gelen hadiseyi anlatmakta ve ALLAH(cc) tanımanın ve ona kul olmanın vereceği itaat duygusunu geliştirmeye çalışmaktadır. nefsani boşluk bırakmaz.
yukarıdaki kıssada ve kehf suresindeki kıssa da en öz olarak senin yerine gelen zalim oldu git kurtar derken kastı şu da olabilir ki tarzını anlayanlar için normaldir. ölümden bahsetmiş ve o insanların içindeki ölüm korkusunu anlatmıştır. yani sen yapmazsan adil olduğuna inandığın ALLAH(cc) bu insanları zalim eline bırakır mı diye sormuştur. sorgulanan husus ibadetin kastı ve kime ibadet yapıldığı bilincinin sorgulanması ve ihlas ile ibadet ölçütüdür. başında bulunmadığınız bir işe sırf halis bir kalple yalvarark da iyi yön verirsiniz. imtihani hal olarak, hayır ALLAH(cc) o kiselere asla zulmetmez eğer o benden bir şey isterse bana bildirir demek daha doğrudur. bu şu demek kıssadaki öz itibari ile işler zalimlere bırakılmaz ama kelamullah kulların kendilerine ettiği zulmden bahsederken zulmün olmadığından da bahseder.
bu bakımdan hz. hızır(AS) ismi ve konumu tarafımca pek bilinmese de çok acayip bir halet ile insanın beynini yerden yere vuran, yıllar içinde anlaşılacak bir yol arkadaşlığı ve latif ince bir espri anlayışı olan kişi olarak tanımlamak daha doğru olacaktır kanaaatindeyim.

ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
allah im bizi müslüman olarak yarattiğin ve peygamberimizin (s a v) ümmeti olarak yarattiğin için sana sonsuz kere şükürler olsun...

Günümüzde bunun önemini idrak edemeyen kardeşlerimizede mevlam rahmet etsin ve kalp gözlerini açsin inşallah...

_AYDIN_

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM sizlerden razı olsun kardeşlerim.Birbirimize birazda olsa yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere.ALLAH ın rahmeti bereketi üzerinize olsun

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı

Amin...

emeğine sağlık:a27:

_AYDIN_

Kayıtlı Kullanıcı

Amin...

emeğine sağlık:a27:

sağol kardeşim...
gören gözüne okuyan diline RABBİM için atan kalbine sağlık...
Beğenmene sevindim...
RABBİME emanet ol...

Zeynep..

Kayıtlı Kullanıcı

Amin !

Allah Razi Olsun B)​

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ım bizi müslüman olarak yarattiğin ve peygamberimizin (s a v) ümmeti olarak yarattiğin için sana sonsuz kere şükürler olsun...amin

Cileli54

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun güzel paylasimlariniz icin,son nefeslerimizde cümlemize de iman nasip etsin insALLAH.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt