Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hınzır etinin haram edilmesinin sebep ve hikmeti (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Dini mübini İslam'ın emir ve yasak şeklinde mükellefiyet olarak bizlere sunduğu şeylere karşı bizim birer kul olarak neden, niçin gibi sorular sormaya hakkımız yoktur. Namaz kılma, oruç tutma, nasıl bir ibadet ise içki içmeme, zinaya yaklaşmama ve domuz eti yememe de aynı ölçüler içinde bir ibadettir. Bediüzzaman hazretlerinin yaklaşımına göre "emirler" müsbet ibadet, "yasaklar" da menfi ibadettir. İşte ibadetin hem müsbeti hem de menfisinde esas olan "Allahın emri, neticesi Allahın rızası, semeresi de uhrevidir", Yani ahirette başta Cemalullah'ın seyri olmak üzere, cennet nimetleri şeklinde karşımıza çıkacaktır. Bu sebeple kul olarak bizler, ne emredilmiş veya ne yasak edilmişse, sırf emredildiği ve yasak edildiği için yaparız. Hele hele yasaklardan şeytandan kaçar gibi kaçarız.

Fakat Allah nasıl Àmiri Mutlaktır, aynı zamanda Hakîm-i Mutlaktır her emir ve yasağında binbir hikmet ve maslahat vardır. Zira Allah, abes fiil işlemekten münezzeh ve müberradır. Buna göre domuz etinin yasak edilmesinin hikmetleri adına devrimizin kültürünün tesiri altında bazı şeyler söyleyebiliriz. Genelde tıp ilmini ilgilendiren bu husus üzerinde, halkımızın büyük çoğunluğunun bildiği ansiklopedik bir iki malumatı arzetmek isterim. Domuzun bünyesinde bulunan tirişin, kist ve larva adı altında iki ayrı şekil alır. Kist, tirişin'in olgunlaşmamış, larva ise olgunlaşmış halidir. Adeta bir kapsül içindeki ilaç gibi kendini kamufle edebilen bu mikrop, kaslar arasına yerleşir ve hayatını sürdürür. Domuz etinin yenmesi suretiyle insan vücuduna intikal eden tirişin pek çok hastalığın sebebi durumundadır. Hekimlerin ifadelerine göre kist halinde insan midesine inen bu mikrop, midede asit ile çözülür, ardından bağırsaklara iner ve üç-beş saat içinde döllenme yoluyla sayıları 2250-2500 adede ulaşır. Çeşitli yollarla başkalarına da bulaşabilme özelliği vardır bu tirişin mikrobunun. Ve bugüne kadar yapılan araştırma ve incelemeler sonucu bu mikrop öldürülememiş ve zararsız hale getirilememiştir. Yine istatistiklere göre domuz eti yiyen insanlarda bunun meydana getirdiği hastalıklar had safhadadır.

Ayrıca domuz eti yenmesi sebebiyle, insanda bir fıtrat-ı sâni meydana gelebilir. Yani karakter değişebilir, kalb alemi ölebilir. Domuzun en belli başlı özelliklerinden olan kıskançlık duygusunun olmaması, belli ölçülerde insana da geçebilir.

Hulasa, domuz etinin yasaklanmasının hikmetleri adına sunduğumuz bu bir-iki husus kat'iyen bağlayıcı değildir. Bu hikmetler olmasa bile, Allahın onu haram kılması, bizim ona elimizi dahi uzatmamamız için yeterli ve geçerli bir sebeptir.
KAYNAK:cevablar.org

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Domuz etinin haram edilmesinin sebep ve hikmeti

s.a. abla allah razı olsun ...isimini bile sölemek iyi değil derler ..hınzır denir nedersiniz bu konuda...selametle...

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah Razı olsun Abla çok güzel açıklamışsın O Hınzırın (Kardeşimizin Tabiri :) ) kıskanç olmadıgını bende biliyorum kim eşini kıskanmaz ki ??? ben kıskanırım Ama herşeyi tas tamam yapmalı her şeyin fazlası zarardır. s.a.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Hınzır etinin haram edilmesinin sebep ve hikmeti

m_muaz yazdı:
s.a. abla allah razı olsun ...isimini bile sölemek iyi değil derler ..hınzır denir nedersiniz bu konuda...selametle...
A.S.Kurban,sağolasın kardeşim düzelttik inş SELAM VE DUA İLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
s.a. Allah Razı olsun Abla çok güzel açıklamışsın O Hınzırın (Kardeşimizin Tabiri :) ) kıskanç olmadıgını bende biliyorum kim eşini kıskanmaz ki ??? ben kıskanırım Ama herşeyi tas tamam yapmalı her şeyin fazlası zarardır. s.a.
A.S.Kardeşim Rabbim cümlemizden razı olsun faydalı olabilmesi ümidiyle katkımız olsun istedik umarız öyle olur dua ile

kafkaskartali70

Kayıtlı Kullanıcı

Allah Razi olsun bunu duymustum ama bu kadar detayli okumamistim.
Bir seyde ben eklemek istiyorum sanirim ayni seyin sonucu olusan bir durum olmali.Biz Almanyada ikamet ediyoruz.Almanlardaki bu kiskancsizligin sebebi kardesimizin birinin belirtiginden gözlemek mümkün.Ayrica cilt hastaliklari var yani tenlerinde cesitli sekillerde sislikler vede renklilikler olusuyor.Bunun sebebinin de hinzir etinden oldugunu duymustum.
Ancak yarali bir hinzirin dahi görüldügü zaman iyilestirilmesi gerekiyor.Bunun sebebi ise hinzir necis yemek noktasinda haram bir hayvan olmakla birlikte.Cevrenin temizligi noktasinda cok yararli bir hayvandir.Nitekim her türlü pisligi yermis.
Yani Allahu Teala Hz (c.c)lerinin hinziri yaratmasindada bazi hikmetler olmasi sebebi muhakkak ki vardir.
selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt