Malzemeler:
1,5 cay bardagi hindistan cevizi
2 adet yumurta
250 gr. margarin
aldigi kadar un
1 paket kabartma tozu
Üzeri icin:
1 adet yumurta sarisi
Yeteri kadar bütün findik
Serbet icin:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
Yapilisi:
Yumurta, hindistan cevizi ve margarin bir kabim icine konur ( margarin oda sicakliginda yani yumusak olmali) ve el yardimiyla biraz ezilir.Kabarma tozu una ilave edilir ve yavas yavas karisima ilave edilerek yogurulur.Fazla kati olmayacak.Daha sonra ceviz büyüklügünde parcalar koparilir ve yuvarlanir. Tepsiye dizilir, üzerlerine birer adet findik konur. 180 derecede kizarana kadar pisirilir.
Firindan cikarilir ve 15 dakika kadar dinlenmeye birakilir.Ilik serbet ilik hamurun üzerine dökülür
1,5 cay bardagi hindistan cevizi
2 adet yumurta
250 gr. margarin
aldigi kadar un
1 paket kabartma tozu
Üzeri icin:
1 adet yumurta sarisi
Yeteri kadar bütün findik
Serbet icin:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
Yapilisi:
Yumurta, hindistan cevizi ve margarin bir kabim icine konur ( margarin oda sicakliginda yani yumusak olmali) ve el yardimiyla biraz ezilir.Kabarma tozu una ilave edilir ve yavas yavas karisima ilave edilerek yogurulur.Fazla kati olmayacak.Daha sonra ceviz büyüklügünde parcalar koparilir ve yuvarlanir. Tepsiye dizilir, üzerlerine birer adet findik konur. 180 derecede kizarana kadar pisirilir.
Firindan cikarilir ve 15 dakika kadar dinlenmeye birakilir.Ilik serbet ilik hamurun üzerine dökülür