Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hiçkirarak ağliyordu (1 Kullanıcı)

garipkalp

Kayıtlı Kullanıcı
Hıçkırarak ağlıyordu...

Ebû Bekr-i Verrak hazretleri öldükten sonra, bir sevdiği, Onu rüyada gördü. Baktı ki, hıçkırarak ağlıyor mübârek.
Yanına yaklaşıp;
- Niçin ağlıyorsunuz efendim? diye sordu.
Cevâben;
- Ey kardeşim! Öldüğüm günden beri, hep böyle ağlıyorum, buyurdu.
Adam merak etmişti:
- Ama neden efendim?
- Burası Müslüman kabristanı kardeşim. Ama “Îman ile” gelebilen maalesef pek az. Şöyle ki; on kişiden ancak bir kişi “Îmanla” geliyor buraya. Nasıl ağlamayayım!..

İLİM, AMEL VE İHLAS
Bu zât, bir gün de sohbetinde;
- Dînimiz üç esastır, buyurdu. İlim, amel ve ihlâs.
Sordular:
- İlimden maksat nedir efendim?
- İslâmiyeti öğrenmektir.
- Amel nedir efendim?
- Öğrendiklerini tatbik etmektir.
- Ya ihlâs hocam?
- İhlâs, samîmiyet demektir. Bir iş, “Allah için” yapılmazsa, hiç kıymeti olmaz. Bir amelin Allah indinde makbûl olması için, mutlaka “İhlâs”la yapılması lâzımdır, buyurdu.
Sonra îzah etti:
- Bir amelin, bir işin hâlisi ile bozuğu birbirine çok benzese de, ayrıdır. Nitekim “Hakîkî çiçek” ile yapma, “Sun’î çiçek” ne kadar benzeseler de ayrıdırlar, öyle değil mi?
- Evet efendim.
- Hakîkî çiçeği koklayın, hoş kokar. İşte bunun gibi hâlis ibâdet de mis gibi kokar.

ÖYLE PİŞMAN OLUR Kİ...
Bir gün de sohbetinde;
- Öyle zaman olur ki, cenâb-ı Hak, kulunu ibâdetle meşgûl eder. Fakat şeytan o kimseyi “Ucb” ve “Kibr”e itip, felâkete sürükler, buyurdu.
Ve ilâve etti:
- Yine öyle olur ki, Hak teâlâ, kuluna günah işletir. Ama o, pişmân olur, üzülür. Hattâ öyle çok üzülür ki, içi yanar, kavrulur. Bu pişmanlığı, derecesinin yükselmesine sebep olur.

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün eleyküm

emeğinize sağlık.Çok beğendim.Allah c.c. razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt