Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hiçbir şey İçin Üzülmeyin (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

11-eylul-ikiz-kulelerin-yikilisi-2.jpg

HİÇ BİR ŞEY İÇİN ÜZÜLMEYİN...

Küçük şeyler!
11 Eylül İkiz Kulelere saldırı sonrası binadaki firmalardan birinin hayatta kalanlarla yapılan sabah toplantısında güvenlik amiri orada hayatta kalabilenlerle ilgili şunları anlatmış;

O sabah;
- Firma müdürü o gün oğlu ana okuluna başladığı için işe geç kalmış.
- Birinin o gün ofis kahvaltısına getirilecek Donut'ları alma sırasıymış.
- Bayan elemanlardan birinin sabah alarmı çalmamış.
- Biri kaza yüzünden trafiğe takılmış.
- Biri otobüsünü kaçırmış.
- Biri kıyafetini lekelemiş, üstünü değiştirmek vakit almış.
- Birinin arabası çalışmamış.
- Biri telefonu cevaplamak için geri dönmüş.
- Biri çocuğunu hazırlamakta zorlanmış, geç kalmış.
- Biri taksi bulamamış.
Ama en etkileyicisi; biri o gün ofise yeni aldığı ayakkabıları ile gelmek istemiş ama , ayakkabı ayağını rahatsız etmiş ve bir eczaneye uğramış, yara bandı almak için !!!
Bu gün hayatta olma sebebi olan bandını almak için...

Şu anda trafikte sıkıştığımda, asansörü kaçırdığımda, bir telefona cevap vermem gerektiğinde, yani beni rahatsız eden küçük şeyler olduğunda, Allah'ın benim o anda orada olmam gerektiğini istediğini düşünüyorum.
Bir daha ki sefere, sabahınız tersliklerle başladığında, çocuklarınız giyinmek istemediğinde, arabanın anahtarını bulamadığınızda, bütün trafik ışıklarına takıldığınızda, huzursuz olmayın, sinirlenmeyin.

Küçücük terslikler,belki de o an korunduğumuz için yaşanıyordur ve biz umarım küçük
sıkıntılı anlarda bunun olası nedenlerini hatırlarız ...

Çünkü hayatta herşeyin birnedeni vardır!!!

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
çok harika bi paylaşım dıcek söz bulamıyorum müthiş bi paylaşım:) çok teşekkür ederim bazı küçük sorunlara çok sınırlerdim :)

ayse64

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık selam ve dua ile

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH celle celalüh ün kaderinden yine ALLAH celle celalühü nün kaderine kaçmışlar :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ben teşekkür ederim.
hakkımızdaa şer görünen ne hayırlar ,hayır görünen ne şerler var kimbilir.
Allah şerleri bize hayır göstermesin.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
şunu düşünüyordum.

Allah bir peygambere Allahı inkar edenleri musallat ediyor.

Bu musalllat olanlar peygamberin kafasını kesiyorlar.

Cok ilginc demi

Buna başka bir acıdan bakacak olursak

Cehennemin en şiddetli derecesini kazanmasını gerekenler bunu kazanmaktalar böyle peygamber öldürerek.

Peygamber de şehit derecesine yükseltiliyor.

Allahın kader mefhumunu anlamak biraz zorluyor insanı.

buda farklı bir örnekti...

konu kader i anlatmak icin güzel bir şey olmuş.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
HAYIRLI CUMALAR CANIM KARDEŞİM,

Küçücük terslikler,belki de o an korunduğumuz için yaşanıyordur ve biz umarım küçük

ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYA TEMAS ETMİŞSİN.
EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK.
ALLAHA EMANET OL CANIM BENİM.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
demek ki, Allah bu kafilere (yani olay sırasında orada olamayanlara) yaptıkları bir iyilik ve s karşılığında (ki doğrusunu Allah bilir) biraz mühlet vermiş tevbe edip İSlama yönelmeleri için...

bir de bu hikayeleri kafirler boşunna yazmıyorlar ki bana göre hikaye.. neden ille de 11 eylul çünki burada ölen kafirleri güzel gösterecekler, orada şehit olan mücahitleri katilmi, teröristmiş gibi gösterecekler...bak bu adam ne kadar iyi niyetli işine gidecek ama çocugunu okula götürmşde gem kalmış...ne kadar iyi birisi ama onu öldürenler ne kadar kötü ve ya öldürneye çalışanlar...subhanallah ya..bizim iyi niyetli müslüman kardeşlerimizi kandırmak için üretliyor böle hikayeler sözde bize başımıza gelen küçük şeylerde Allahin bildigi bizim bilmediğimiz nice hikmetler olduğu anlatılıyor ama gizli bir şekilde yazar kafirleri savunuyor..en azından ben öle anlıyorum...

niye filistinde ölen, çeçenistanda, irakta tecavüz edilen, eziyet edilen anne, bacı ve kardeşlerimizi bu yazılarında hatırlamıyorlar da elin conisini hatirliyorlar...kanmayalim inşallah bu oyunlara...

Allah 11 eylülde şehit olan kardeşlere rahmet etsin

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
HAYIRLI CUMALAR CANIM KARDEŞİM,

ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYA TEMAS ETMİŞSİN.
EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK.
ALLAHA EMANET OL CANIM BENİM.

sağol ablacım.
Rabbimizin lütfu da hoş kahrı da.
Her zaman herşeyde bir hayır vardır daima.
o olay bizi incitsede kırsa da.
Allah a emanet olun.
selametle

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
demek ki, Allah bu kafilere (yani olay sırasında orada olamayanlara) yaptıkları bir iyilik ve s karşılığında (ki doğrusunu Allah bilir) biraz mühlet vermiş tevbe edip İSlama yönelmeleri için...

bir de bu hikayeleri kafirler boşunna yazmıyorlar ki bana göre hikaye.. neden ille de 11 eylul çünki burada ölen kafirleri güzel gösterecekler, orada şehit olan mücahitleri katilmi, teröristmiş gibi gösterecekler...bak bu adam ne kadar iyi niyetli işine gidecek ama çocugunu okula götürmşde gem kalmış...ne kadar iyi birisi ama onu öldürenler ne kadar kötü ve ya öldürneye çalışanlar...subhanallah ya..bizim iyi niyetli müslüman kardeşlerimizi kandırmak için üretliyor böle hikayeler sözde bize başımıza gelen küçük şeylerde Allahin bildigi bizim bilmediğimiz nice hikmetler olduğu anlatılıyor ama gizli bir şekilde yazar kafirleri savunuyor..en azından ben öle anlıyorum...

niye filistinde ölen, çeçenistanda, irakta tecavüz edilen, eziyet edilen anne, bacı ve kardeşlerimizi bu yazılarında hatırlamıyorlar da elin conisini hatirliyorlar...kanmayalim inşallah bu oyunlara...

Allah 11 eylülde şehit olan kardeşlere rahmet etsin

hikayenin doğruluğunu yanlışlığını Allah bilir.
Ve doğru olmasa bile burada anlatılmak istenen belli.benim amacımda o idi sadece herşeyde bir hayır olduğunu dile getirmek için eklemiştim.
fakat söyledikleriniz doğru.yani ben olayı o boyutta düşünmemiştim.
herkes aynı şeylere bakar fakat farklı şeyler anlar.

biz baktık olayı gördük (kendİ şahsıma),siz baktınız daha derinleri gördünüz.
siz öyle deyince aklıma şu söz geldi..
küçük insanlar kişileri normal insanlar olayları büyük insanlar fikirleri tartışırlar..

inşaAllah birgün ben de fikirleri tartışacak konuma gelirim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt