Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?

Hiç sadece kendinize ait bir seccadeniz oldu mu? (1 Kullanıcı)

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
''Hiç sadece kendinize ait bir seccadeniz oldu mu? Çok bunaldığınız bir günün gecesinde, abdestinizi alıp alnınızı seccadenizin yumuşaklığına bırakıp huzur duygusunu yaşadınız mı hiç? Teslimiyet duygusunu tattınız mı gerçekten, o en özel anda; secde ederken..

Ayakuçlarınız, dizleriniz, avuç içleriniz ve alnınız yere değerken Ona en yakın oluş anını anlamaya, hissetmeye çalıştınız mı? Bunu ısrarla defalarca denediniz mi?

Sabah namazını camide kıldınız mı yakınlarda? Sabah namazı cemaatinin yüzlerine bir bakın, onların hallerini anlamaya çalışın. Bizim güzel dinimiz Allah a şükür- bizlere sadece ahiret saadeti değil dünya saadetini de vaat ediyor.

Sabah namazı, günün en özel anı.. O saatte uyanıp pencerenizi bir açın ve kuşları dinleyin. Düşünün, anlamaya çalışın kuşların çırpınırcasına bize neyi anlatmaya çalıştıklarını. Tesadüf olabilir mi onca kuşun el birliği etmişçesine aynı anda, deliler gibi etmelerdi. Abdest aldıktan sonra, sabah namazını kılıp ilgili şeytanlar bizden uzaklaştıktan sonra birden kendimizi nasıl da dinç, zıpkın gibi hissetmemiz ilginç değil mi?

Öğle namazı& Günün tam ortası, sabahın yoğun koşuşturmasının ardından bir durup dinlenme, zihnini boşaltma ve tefekkür molası. Veyahut yeniden şarj olma. Günün tam ortasında olduğumuzu hatırlama. Bir nevi bir anı yakalama şansı. İman etmemiş kimsenin anı yaşayabileceğine inanmıyorum şahsen. Çünkü gerçek huzuru yakalamak ancak gerçek imanla mümkün. İmani anlamda zafiyet gösterdiğimiz, dünyaya daldığımız zamanları düşünün. Böyle zamanlarda yaptığımız, acı ve haz arasında gidip gelmekten başka bir şey değil. Haz anlarında yakaladığımızı sandığımız huzur duygusu ise gerçek değil, geçici.

Ve ikindi. İkindi vakti günün ayrı bir huzur anı. Fırsat bulabilirseniz büyük bir camiye ezandan on dakika önce gidip avluda oturmanızı öneriyorum. Mevsim de uygunsa bu on dakikalık zamanı açık havada tefekkür ederek geçirmek nefis oluyor. Gerçek manada bir tefekkür seansı için Esma-ül Hüsna dan bir isim seçmek, bu ismi zikrederek derin düşüncelere dalmak özellikle harika. Bunun üstüne 4+4 lük bir ikindi namazı, Rahman ın rahmetine mazhar olmak duasıyla.

Akşam namazı, akşama selam verme anında, günün bir diğer özel zamanında yeniden O nun (c.c) huzuruna çıkış. Yeniden dünyaya, dünya işine bir mola vermek. Ya da daha doğrusu asla rücû!. Çünkü: Bizler ibadet esnasında ruhsal deneyim yaşayan insanlar değil, diğer zamanlarda insani deneyim yaşayan ruhsal varlıklarız.

Uyumadan önce, günün son namazı; yatsı…Uzmanlar kişinin bilinçaltına en etkili mesajların gönderildiği zamanların uyumadan önce ve uyuduktan hemen sonraki zamanlar olduğunu belirtiyor. Uyumadan ve uyanınca kılınacak namazlar imani farkındalığımızı artıracak faaliyetler olacaktır. Gece, günün muhasebesinin yapılacağı ayrı bir tefekkür dönemi. Bu zaman dilimine girerken uçan halımıza binip, alemlere manevi bir yolculuk yapmak ne güzel.

Ağlayın, su yükselsin belki kurtulur gemi
Anne, seccadem gelsin bize dua et emi!

Necip Fazıl Kısakürek

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Evet ,evet benim kendime ait bir değil iki seccadem var...Ancak evde kullanabiliyorum...
Camide sabah namazını uzun yıllar önce kılmıştım...Maalesef şimdi evde kılmaya çaba sarf ediyoruz..İnşallah...
Buna da Hamd ve Şükrediyoruz...Ya Kılamasaydık ?...
Selam ile....

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
Evet ,evet benim kendime ait bir değil iki seccadem var...Ancak evde kullanabiliyorum...
Camide sabah namazını uzun yıllar önce kılmıştım...Maalesef şimdi evde kılmaya çaba sarf ediyoruz..İnşallah...
Buna da Hamd ve Şükrediyoruz...Ya Kılamasaydık ?...
Selam ile....

negüzel evet allaha binşükür kılabiliyoruz rabbim kabul eylesin selametle..

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
amin inşallah yaşamında ölümünde hayırlısı olsun hepimiz için. nekadar güzel.. elbette değerlidir seccadeniz selametle..

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Genelde bayanlarda cami kültürü yok maalesef. Bu toplumun bayanlara yüklemiş olduğu sorumluluklardan da olabilir. Veya toplum değil doğrudan fıtratımızla da alakalı olabilir. Normal vakit namazlarında camilere gittiğimde genelde bayan bir cemaatle karşılaşmıyorum. Safta tek olunca, gönül dostlarıyla yan yana gelip rüküda, kaide-i ahirede sürtüşmedikçe eksik oluyor insan. Yine de manevi bir hava var tabi ki inkar etmek mümkün değil:) Teravihler ve kandil geceleri bambaşka tabi ki...

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
Genelde bayanlarda cami kültürü yok maalesef. Bu toplumun bayanlara yüklemiş olduğu sorumluluklardan da olabilir. Veya toplum değil doğrudan fıtratımızla da alakalı olabilir. Normal vakit namazlarında camilere gittiğimde genelde bayan bir cemaatle karşılaşmıyorum. Safta tek olunca, gönül dostlarıyla yan yana gelip rüküda, kaide-i ahirede sürtüşmedikçe eksik oluyor insan. Yine de manevi bir hava var tabi ki inkar etmek mümkün değil:) Teravihler ve kandil geceleri bambaşka tabi ki...

evet maalesef yok önceden bizim burda kandillerde bomboş oluyodu annemle yalnız kılıyoduk ve birgün çok üzülmüştüm neden böyle kimse gelmiyor diye.. şimdi çok şükür düzeldi.. normal günlerde dışarıda olduğumuzda diğer camilerde bayanlara rastlıyorum bu çok güzel özellikle sultanahmet camisi hep dolu oraları gezmeye değilde namaz kılmaya kuran okumaya gelen yoğun bir kalabalık var çok şükür..
ben istiyorumki cuma günleride bayanlar gitsin camilere ama seninde dediğin gibi cami kültürü yok maalesef bayanlarda.

canfeda

Kayıtlı Kullanıcı

Benimde seccadem var:)
Rabbim kıldığımız namazları,ettiğimiz duaları ve yaptığımız tüm ibadetleri kabul etsin inşaAllah...

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı

Benimde seccadem var:)
Rabbim kıldığımız namazları,ettiğimiz duaları ve yaptığımız tüm ibadetleri kabul etsin inşaAllah...

aminnn amin inşallah kardeşim

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Aslında seccadenin şöyle bir güzelliği vardır değil mi? :)
Mesela evimize gelen birisi namaz kılmak için uygun yer ve seccade ister. Seccade o an şahsa ait olmaktan çıkar. Hemen seriliverir o kişinin önüne:) Böyle böyle derken, bir seccadeye bir sürü kişi bırakır nurunu:)
En sevdiğim seccadeler de, artık diz ve alin konan yerleri, topukları aşınmış seccadeler oluyor:)
Kimler kimler o bez parçası gibi görünenin üstüne bırakmış oluyor "subhane rabbiyel ala'ları..." :)
Mesela işin başka bir boyutu da var.
Örneğin yeni evlenen genç kızlara erkeklere bohça yapma adeti vardır kültürümüzde. Hemen konuverir seccadeler bohçalara, baş köşeyi alırlar.
Hem kültürümüzde, hem dinimizde çok önemi var:) Önemi azalmasın İnşallah:)

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
Aslında seccadenin şöyle bir güzelliği vardır değil mi? :)
Mesela evimize gelen birisi namaz kılmak için uygun yer ve seccade ister. Seccade o an şahsa ait olmaktan çıkar. Hemen seriliverir o kişinin önüne:) Böyle böyle derken, bir seccadeye bir sürü kişi bırakır nurunu:)
En sevdiğim seccadeler de, artık diz ve alin konan yerleri, topukları aşınmış seccadeler oluyor:)
Kimler kimler o bez parçası gibi görünenin üstüne bırakmış oluyor "subhane rabbiyel ala'ları..." :)
Mesela işin başka bir boyutu da var.
Örneğin yeni evlenen genç kızlara erkeklere bohça yapma adeti vardır kültürümüzde. Hemen konuverir seccadeler bohçalara, baş köşeyi alırlar.
Hem kültürümüzde, hem dinimizde çok önemi var:) Önemi azalmasın İnşallah:)

orada şair hiç kendinize ait seccadeniz olmu mu?sorusuyla namaza olan öneme dikkat çekmek istiyor ama çok güzel bir sözle vurgu yapmış ve çok etkileyici başlığı var hemen okumak istiyor insan tabi bunu derin manası var.. bizim evde babamın ablamın annemin ve benim kendimize ait seccadelerimiz var bu çok güzel birşey dahada hevesleniyor insan rabbiyle buluştuğu seccadesi dahada önem kazanıyor dahada arzuluyor namazı seccadenin kendine ait olması demek bir başkası gelip kılmayacak demek değildir.burada kişiyi namaza teşvik vardır evimizde çokca seccademiz var ve gelenlerimiz herbirine ayrı ayrı içtenliklerini dualarını katıyorlar..
güzel düşüncelerin için teşekkürler..

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Hem konuya, hem başlığa dikkat çekmek istemiştim:)Farkındaydım yazıdakinin yani:) Sağolasın kardeşim :)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Benim yok malesef..yakında olacak inşallah :) Allah razı olsun paylaşım için..

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Benim kendime ait seccadem yok ama olmasını çok isterim. Bir şartla, üstünde kabe resmi olacak o beni daha da mutlu ediyor. :)

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
Benim kendime ait seccadem yok ama olmasını çok isterim. Bir şartla, üstünde kabe resmi olacak o beni daha da mutlu ediyor. :)

inşallah olur seninde.evet haklısın kardeşim kabe resmi çok güzel olur keşke gerçeğinede kavuşabilsem rabbim tüm ümmet-i muhammede nasip eylesin

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allahu EKBER diye tekbir alıp durunca KIYAM 'a her yer seccade olur insana ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt