Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HİÇ HAYALLERİNİZDEN 0 ALDINIZMI??? (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
- Hiç Hayallerinden Sıfır Aldınmı?
Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışta koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır. Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı.

Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası..

Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı. Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlattı.Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi. Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi. Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi.

Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi.. İki gün sonra ödevi geri aldı.

Kağıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir "0" ve "Dersten sonra beni gör" uyarısı vardı.

"Neden "0" aldım?" diye merakla sordu hocasına, çocuk..

"Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal" dedi, hocası..

"Paran yok. Gezginci bir aileden geliyorsun. Kaynağınız yok. At çiftliği kurmak büyük para gerektirir. Önce araziyi satın alman lazım. Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor. Bunu başarman imkansız" ve ekledi:

"Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm."

Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü. Babasına danıştı.

"Oğlum" dedi babası "Bu konuda kararını kendin vermelisin. Bu senin hayatın için oldukça önemli bir seçim!."

Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına..

"Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin" dedi..

"Ben de hayallerimi..".....

O orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor.

Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı.

Öykünün en can alıcı yanı şu: Aynı öğretmen, geçen yaz 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi.

Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine "Bak" dedi,

- "Sana şimdi söyleyebilirim. Ben senin öğretmeninken, hayal hırsızıydım. O yıllarda öğrencilerimden pek çok hayal çaldım. Allah' tan ki, sen, hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçıydın."

avdan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HİÇ HAYALLERİNİZDEN 0 ALDINIZMI???

ABLA EMEĞİNE SAĞLIK SAĞOLASIN ELLERİN DERT GÖRMESİN
BENDE ORTA OKULDA İKEN MATEMATİK ÖĞR.BANA SOMUŞTU HAYALİNDE NE OLMAK VAR DİYE SÖYLEMİŞTİM KOMUTAN OLMAK İSTİYORUM DİYE YILLAR GEÇTİ 94 SENESİNDE ASKERKEN SINAVINI KAZANMAMA RAĞMEN ANNEMİN YOĞUN BASKISI ÜZERİNE OKULUNA GİTMEMİŞTİM
ŞİMDİ ANNEM BENİM HAYALLERİMİ ÇALMIŞMI OLUYOR?
ALLAHA EMANET OLUNUZB)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

avdan yazdı:
BENDE ORTA OKULDA İKEN MATEMATİK ÖĞR.BANA SOMUŞTU HAYALİNDE NE OLMAK VAR DİYE SÖYLEMİŞTİM KOMUTAN OLMAK İSTİYORUM DİYE YILLAR GEÇTİ 94 SENESİNDE ASKERKEN SINAVINI KAZANMAMA RAĞMEN ANNEMİN YOĞUN BASKISI ÜZERİNE OKULUNA GİTMEMİŞTİM
ALLAHA EMANET OLUNUZB)

Avdan ben seni bayan zannediyordum iyiki kızım diye yazmamışım belkide başka yazılarımda yazmışımdır kusura bakma ama askerlik güzel bir meslek keşke ısraretseydin be oğlum yazık bizim sülalede iki asker var binbaşı biride emekli oldu büyük oğlum okumadı erkek kuaförü oldu küçük oğlumun askeriye lisesine girmesini çok istedim ama puanları tutmadı çok gurur verici bir meslek ama zor taraflarıda vardır muhakkak ana yüreği kıyamamıştır sana olsun üzülme onda da bir hayır vardır S.A B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

içinde hevesi olupta kalan yokmu?B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Elzem üzlme kızım bir çoğumuzun içinde hayallerimiz kaldı maalesef hayatta her istediğimizi yapamıyoruz Cenabı Allahım her şeyin hayırlısını versin senin daha önünde uzun yollar var Rabbim gülen yüzünü soldurmasın :D:D:D

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Hafize annem Rabbime şükür ediyorum.Ama sıfır aldığım hayallerim çok oldu.Ne denilebilir imtihan dünyasındayız.Hafize annem sizden mümkünse benim görünen msn adresimi almanızı ve bana varsa kendi adresinizden bir mail atmanızı rica ediyorum.Sizinle tanışmayı çok istiyorum SELAM VE DUA İLE

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Hafize annem Rabbime şükür ediyorum.Ama sıfır aldığım hayallerim çok oldu.Ne denilebilir imtihan dünyasındayız.Hafize annem sizden mümkünse benim görünen msn adresimi almanızı ve bana varsa kendi adresinizden bir mail atmanızı rica ediyorum.Sizinle tanışmayı çok istiyorum SELAM VE DUA İLE

Ravza Nur um ben bilemiyorum ama oğluma yaptırırım selam ve dua ile B)B)

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
avdan yazdı:
ALLAHA EMANET OLUNUZB)

Avdan ben seni bayan zannediyordum iyiki kızım diye yazmamışım belkide başka yazılarımda yazmışımdır kusura bakma ama askerlik güzel bir meslek keşke ısraretseydin be oğlum yazık bizim sülalede iki asker var binbaşı biride emekli oldu büyük oğlum okumadı erkek kuaförü oldu küçük oğlumun askeriye lisesine girmesini çok istedim ama puanları tutmadı çok gurur verici bir meslek ama zor taraflarıda vardır muhakkak ana yüreği kıyamamıştır sana olsun üzülme onda da bir hayır vardır S.A B)B)
KIZIM DESENİZDE FARKETMEZ BU SİTEYE EŞİM MEHTAP HANIMLA KATILIYORUZ YANİ İKİ KİŞİYİZ BENİM ADIM MUSTAFA 93/94 SENESİNDE ISPARTA DAĞ VE KOMANDO OKULUNDAN MARDİN KIZILTEPEYE GİTMİŞTİM ASKERLİĞİMİ ORDA TİM ÇAVUŞU OLARAK TAMAMLADIM SAYISIZ ÇATIŞMALARA GİRDİM ASKERLİĞİM SIRASINDADA ASTSUBAYLIK SINAVINA GİRDİM KAZANDIM AMA ANNEMMİN ISRARLI BASKILARINA DAYANAMAYIP GERİ ADIM ATTIM ŞUAN ÇOK PİŞMANIM BEN ASKERLİĞE DOYMADIM ABLA O.ŞEHİTLERİMİZ AKLIMA GELDİKÇE ÇILDIRASIM GELİYOR SİLAHIMI ÇATIŞMALARI ÇOK ÖZLEDİM AMA BİR DEFA BAŞA GELİYOR ALLAH ŞUANDA DAĞDA OLAN ASKERLERİMİZE YARDIM ETSİN EŞİM MEHTAP HANIMINDA SELAMI VAR 3 YAŞINDAKİ KIZIM SUDEGÜL ELLERİNDEN ÖPER ALLAHA EMANET OLUNUZB)

nurrumeysa

Kayıtlı Kullanıcı

ABLACIM BENSİZE NASIL HİTAP EDECEĞİMİ BİLMİYORDUM.ÇOCUKLARI BÜYÜTMÜŞSÜNÜZ SİZE ABLA DİYEBİLİRİM.BENİMDE YAŞ 30 ZU GEÇTİDE HAYALLERE GELİNCE EN ÇOK İSTEDİĞİM KURAN-I KERİMİ ÇOK GÜZEL OKUYUP ÖĞRETMEKTİ. HAYIRLISI ALLAHA EMANET OLUN

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

avdan yazdı:
hafize yazdı:
avdan yazdı:
ALLAHA EMANET OLUNUZB)

Avdan ben seni bayan zannediyordum iyiki kızım diye yazmamışım belkide başka yazılarımda yazmışımdır kusura bakma ama askerlik güzel bir meslek keşke ısraretseydin be oğlum yazık bizim sülalede iki asker var binbaşı biride emekli oldu büyük oğlum okumadı erkek kuaförü oldu küçük oğlumun askeriye lisesine
girmesini çok istedim ama puanları tutmadı çok gurur verici bir meslek ama zor taraflarıda vardır muhakkak ana yüreği kıyamamıştır sana olsun üzülme onda da bir hayır vardır S.A B)B)

KIZIM DESENİZDE FARKETMEZ BU SİTEYE EŞİM MEHTAP HANIMLA KATILIYORUZ YANİ İKİ KİŞİYİZ BENİM ADIM MUSTAFA 93/94 SENESİNDE ISPARTA DAĞ VE KOMANDO OKULUNDAN MARDİN KIZILTEPEYE GİTMİŞTİM ASKERLİĞİMİ ORDA TİM ÇAVUŞU OLARAK TAMAMLADIM SAYISIZ ÇATIŞMALARA GİRDİM ASKERLİĞİM SIRASINDADA ASTSUBAYLIK SINAVINA GİRDİM KAZANDIM AMA ANNEMMİN ISRARLI BASKILARINA DAYANAMAYIP GERİ ADIM ATTIM ŞUAN ÇOK PİŞMANIM BEN ASKERLİĞE DOYMADIM ABLA O.ŞEHİTLERİMİZ AKLIMA GELDİKÇE ÇILDIRASIM GELİYOR SİLAHIMI ÇATIŞMALARI ÇOK ÖZLEDİM AMA BİR DEFA BAŞA GELİYOR ALLAH ŞUANDA DAĞDA OLAN ASKERLERİMİZE YARDIM ETSİN EŞİM MEHTAP HANIMINDA SELAMI VAR 3 YAŞINDAKİ KIZIM SUDEGÜL ELLERİNDEN ÖPER ALLAHA EMANET OLUNUZB)

Çok güzel benim oğlumda 91 de asker oldu hakkaride yaptı askerliğini onunla beraber bizde yaptık şimdi anneni daha iyi anladım şehitlere gelince Rabbim onların yüzü suyu hürmetine bu vatanı koruyor evvel allah kimseye yar etmeyiz bu vatanı şehit anası olmakta gurur verici olmalı ama o anaya sor bakalım kıyamet yarası biz tanımadığımız halde bu kadar üzülüp ağlıyoruz Allah hepsine Peygamber sabrı versin Cenabı Mevlam evinize huzur size eşinize kızınıza hayırlı uzun ömürler versin inş AMİN :D:D:D

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

SAĞOLASIN ABLACIĞIM ALLAH SİZLEREDE HAYIRLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN ALLAHA EMANET OLUNUZ:D:DB)

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

s.a abla Allah razı olsun...SELAM VE DUA İLE......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt