Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HİÇ BÖYLE BİR EVLİLİK OLAYI DUYDUNUZ MU? (1 Kullanıcı)

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Yüzü simsiyahtı. Ama kendisi boyamamıştı ki! Kaldı ki, kalbi bembeyazdı. Buna rağmen onu basite alanlar vardı. Dedi ki:

-Ya Resûlallah, yüzümün siyahlığı cennete girmeme mani midir?

-Asla!

-O halde beni niçin insanlar hor görüyorlar, kimse bana niçin kızını vermiyor?

-Amir bin Vehebin evine git ve
Resûlullah selamı var, kerimeni bana nikahlamanı emretti de.

Siyah yüzlü genç hemen adrestedir. Kızın yanında babaya selamı aynen tebliğ eder ve teklifi de açıkça anlatır.

Baba kızgın, hemen reddeder. Ancak, teklifi dinleyen kızcağız babasını ikaz eder:

-Babacığım, vahiy gelir de sonra seni mahcup eder. Ne biliyorsun bu olayı Rabbimin emretmediğini? Efendimiz (sav)in o emri tebliğ buyurmadığını? Hemen git, Resûlullahtan özür dile ve beni o gence nikâhla. Resûlullahın uygun bulduğunu ben de uygun bulurum.

Kızının ikazıyla mescide koşan baba özür diler:

-Söylediğinin doğru olup olmadığını bilmiyordum. Demek ki doğruymuş. Kızımı verdim. Şu anda nikahlısıdır.

Efendimizin gence emri:

-Git, evini hazırla, aile oturacak şekilde döşe.

-Benim ev döşeyecek tek dirhemim bile yok!..

-Öyle ise Aliye, Osmana, Abdurrahman bin Avfa git. Onlar sana ikişer yüz dirhem versinler.

Uçarcasına gider. Onların her biri, emredilenden fazla yardımda bulunurlar ve sıra çarşının yolunu tutmaya gelmiştir. Bir ev hazırlamak için gerekli para elde mevcut. Hele zevcesi, ümidinin de üstünde bir azizedir âdeta…

Çarşı yolunda hızla giderken kulağına bir ses gelir. Önce anlayamaz, duraklar ve nefesi kesilircesine dinler. Evet, evet yanlış anlamamıştır, doğrudur. Ses herkese ilan etmektedir:

-Ey kendini Allaha asker bilen Müslümanlar!

Derhal atınıza binin, cihada yönelin. Ordu mescidin dışında beklemektedir. Siz böyle gün için varsınız dünyada! Düşman ani baskın yapacak!

Şimdi ne olacak?.. Cihada mı gitsin, evlenmeye mi?.. Yönünü hemen değiştirir, demirciler çarşısına gider. İlk işi bir kılıç, sonra bir zırh, daha sonra da bir at almak olur. Elindeki paranın hepsini de harcamıştır. Ama cihad için lazım olan silahını da tamamlamıştır…

Sıçradığı atının üzerinde kuş gibi uçar, bekleyen orduya toz duman içinde karışır.

-Bu genç, herhalde Bahreynden gelen biridir, derler. Ancak onun siyahlığını fark eden Resûlullah Aleyhisselam:

-Sen Saad mısın? buyurur.

-Evet, deyince de dua eder:

-Ceddine saadetler!..

Kumlu çöllerden geçilir, tozlu yollardan gidilir ve nihayet düşmanla müthiş bir savaş başlar… Herkes cesaretle ileri atılır. Ama içlerinden biri herkesten de cesaretle atılır; saldırdığı tarafın adamlarını sağa sola püskürtür. Neden sonra meydan sakinleşir, düşman kaçmış, müşrikler yok olmuşlardır. Şehitler tespit edilirken, bir ses:

-Allahü Ekber! Evlenmek üzere olan Saad da şehit!

Efendimiz onun cesedi başına gelir, mahzun şekilde bakar:

-Seni Havz-ı Kevserimin başında bekleyeceğim!

Bir hayret nidası daha:

Allahü Ekber!

Sonra döner, oradakilere hitap eder:

-Kılıcını, mızrağını ve atını alın, kendisini gönüllü olarak isteyen kızcağıza verin. Babasına da deyin ki:

-Kızını vermekte tereddüt ettiğin siyah yüzlü gence Allahü Teâla cennet hurilerini lâyık gördü!
Ve hayret nidaları birbirini takip eder:
-Allahü Ekber! Allahü Ekber!..

Fİ EME"N İLLE"H

alıntı

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HİÇ BÖYLE BİR EVLİLİK OLAYI DUYDUNUZ MU?

s.a kardeşim ALLAH razı olsun emeğine sağlık A.E.O.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL Bİ PAYLAŞIM YAA ETKİLENDİM
EMEĞİNE SAĞLIK
SELAMETLE
A.E.O

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

Biz ise oturduğumuz yerden kalkmaya üşeniyoruz, namaza kalkmaya, birşeyler istemeye, doğruyu yapmaya üşeniyoruz. Sanki Cenneti garantilemişiz gibi, kesin gireceğiz sanki. Bekçi mi gerekli illaki, bir uyarıcı mı gerekli, evet imanı sağlam olmayan müslümana doğruyu gösterecek bir yolcu gerekli, arayan bulur. Ama aramayada üşeniyoruz ya.

Biliyoruz, önümüzdeki yol uçurum ama biz ne yapmaya çalışıyorsak hâla yolumuzu çeviripde kurtulmuyoruz o yoldan. ALLAH, aklımızı fikrimizi kullandırmayı öğretsin bizlere.

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:
Biz ise oturduğumuz yerden kalkmaya üşeniyoruz, namaza kalkmaya, birşeyler istemeye, doğruyu yapmaya üşeniyoruz. Sanki Cenneti garantilemişiz gibi, kesin gireceğiz sanki. Bekçi mi gerekli illaki, bir uyarıcı mı gerekli, evet imanı sağlam olmayan müslümana doğruyu gösterecek bir yolcu gerekli, arayan bulur. Ama aramayada üşeniyoruz ya.

Biliyoruz, önümüzdeki yol uçurum ama biz ne yapmaya çalışıyorsak hâla yolumuzu çeviripde kurtulmuyoruz o yoldan. ALLAH, aklımızı fikrimizi kullandırmayı öğretsin bizlere.
Değerli kardeşim yapmış olduğunuz bu güzel paylaşımınız için Allah razı olsun
Selam ve dua ile esselemü aleyküm

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum..
Çok güzeldi kardeşim daha önce de okumuştum ama yine hatırlamış oldum bu mübarek hadiseyi..
Allah c.c. razı olsun emeğine sağlıkB)

haci yahya

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. KARDEŞ.. ALLAH RAZI OLSUN.
İŞTE SADAKAT VE İNANC ÖRNEĞİ.
ALLAH (C.C)BİZEDE BÖYLE Bİ ŞUUR NASİP ETSİN

mustafa incesu

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK GÜZEL BİR HİKAYE.EMEĞİNİZE SAĞLIK.ALLAH BİZLEREDE SAHABİ ŞEVKİNİ AŞKINI NASİP ETSİN.HEPSİNİN RUHU ŞAD OLSUN.ALLAHA EMANET OLUN.ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm..Gerçekten çok güzel bir paylaşım...Allah(c.c)'ya emanet olun......B)

hacet

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHU C.C RAZI OLSUN İBRETLİ Bİ HADİSE ALLAHA EMANET OL S.A.

A

Arzu_76

SELAMUN ALEYKÜM

Allah (CC) RAZI OLSUN. İLK DEFA OKUYORUM VE ÇOK GÜZELDİ.

Dua ile

hayrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı

Çok Güzel B)B)B)B) Emeğinize Sağlık :(

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. Emeğine, yüreği ve ellerine sağlık çok güzel bir alıntı çok duygulandım Allah razı olsun A.E.O. B):(

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm çok güzel bi hikayeymiş duygulandım.... emeğine sağlık allah(c.c.) razı olsun...

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:

Bu güzel yorumunuzu bizimle paylaştığınız için ALLAH CC sizden razı olsun...

Benim ümmetime bir zaman gelecek ki, ulemayı güzel elbise, Kur'ân-ı güzel sesle tanırlar ve Allah'a yalnız ramazan ayında ibadet eder. Böyle oldu mu ilmi, hilmi ve rahmeti olmayan bir hükümdarı Allah onlara musallat eder.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt