Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

herşeyde hayır vardır (1 Kullanıcı)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Bir zamanlar Afrika'daki bir ülkede hüküm süren bir kral vardi. Kral, daha çocuklugundan itibaren arkadas oldugu, birlikte büyüdügü bir dostunu hiç yanindan ayirmazdi. Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü.

Kralin bu arkadasinin ise degisik bir huyu vardi. Ister kendi basina gelsin ister baskasinin, ister iyi olsun ister kötü, her olay karsisinda hep ayni seyi söylerdi:
"Bunda da bir hayir var!"

Bir gün kralla arkadasi birlikte ava çiktilar. Kralin arkadasi tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ates ediyordu. Arkadasi muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlislik yapti ve kral ates ederken tüfegi geriye dogru patladi ve kralin basparmagi koptu. Durumu gören arkadasi her zamanki sözünü söyledi:
"Bunda da bir hayir var!"
Kral aci ve öfkeyle bagirdi:
"Bunda hayir filan yok! Görmüyor musun, parmagim koptu?"
Ve sonra da kizginligi geçmedigi için arkadasini zindana attirdi.

Bir yil kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yasadigi ve aslinda uzak durmasi gereken bir bölgede birkaç adamiyla birlikte avlaniyordu. Yamyamlar onlari ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini, ayaklarini bagladilar ve köyün meydanina odun yigdilar. Sonra da odunlarin ortasina diktikleri direklere bagladilar. Tam odunlari tutusturmaya geliyorlardi ki, kralin basparmaginin olmadigini farkettiler. Bu kabile, batil inançlari nedeniyle uzuvlarindan biri eksik olan insanlari yemiyordu. Böyle bir insani yedikleri takdirde baslarina kötü olaylar gelecegine inaniyorlardi. Bu korkuyla, krali çözdüler ve saliverdiler. Diger adamlari ise pisirip yediler.

Sarayina döndügünde, kurtulusunun kopuk parmagi sayesinde gerçeklestigini anlayan kral, onca yillik arkadasina reva gördügü muameleden dolayi pisman oldu. Hemen zindana kostu ve zindandan çikardigi arkadasina basindan geçenleri bir bir anlatti.
"Hakliymissin!" dedi.
"Parmagimin kopmasinda gerçekten de bir hayir varmis. Iste bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttugum için özür diliyorum.Yaptigim çok haksiz ve kötü bir seydi."
"Hayir" diye karsilik verdi arkadasi.
"Bunda da bir hayir var."
"Ne diyorsun Allah askina?" diye hayretle bagirdi kral.
"Bir arkadasimi bir yil boyunca zindanda tutmanin neresinde hayir olabilir."
"Düsünsene, ben zindanda olmasaydim, seninle birlikte avda olurdum, degil mi? Ve sonrasini düsünsene!!!..."

hülya-

Kayıtlı Kullanıcı
ibret verici sağol kardeşim paylaşımın için

razi

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten Herşeyde Vardir Bi Hayir ;rabbimden Gelen Herşeye Amenna!!! Allah Razi Olsun Güzel Bi Paylaşim Kardeş...

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Ablacim...

çok Güzel Bir Paylaşim...

Rabbimden Gelen Herşeyde Hayir Vardir....

A.e.ol.dua Ile.tubacim..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim. Emeğinize sağlık..Allah c.c razı olsun..Daha önce de okumuş olduğum çok güzel bir kıssaydı..Rabbimiz c.c'nin her yazdığında bir hikmet var muhakkak..Önemli olan da sebeplerin ardındaki hikmetleri görebilmek, hayır olması için dua edebilmek..Rabbimiz c.c tüm adımlarımızı, niyetlerimizi hayır etsin inşallah..Allah'a emanet olun kardeşim..Selam ve dua ile.B)

nur_yuzlum

Kayıtlı Kullanıcı
GÖRELİM MEVLA NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER.. O KADAR DOĞRU BİR SÖZKİ GERÇEKTEN HER İŞTE BİR HAYIR VARDIR.. EN YAKIN ÖRNEĞİNİ BİRKAÇ GÜN ÖNCE YAŞADIM PAYLAŞMAK İSTERİM. YURTDIŞINDA BİR ARKADAŞIMA UZUN ZAMANDIR BİR HEDİYE GÖNDERMEK İÇİN UĞRAŞIYORDUM.SONRA KARGOYA BAŞVURDUM VE 4 GÜN SÜREKLİ GİTTİM GELDİM YA PARADA SORUN ÇIKIYORDU YA GEÇ KALMIŞ OLUYORDUM ARTIK SÜREKLİ ELİMDEKİNİ GÖTÜR GETİR SIKILDIM. VE SİNİRİMDEN AĞLADIĞIMI HATIRLIYORUM.HAYIRLISI DİYİP TOPARLANDIM. VE SON GÜN ARTIK TAMDA GİDECEĞİ GÜN NEYİ FARKETTİM DERSİNİZ. PAKETİ ELİMDEYLEN UZATIYORDUM GÖZÜM ADRESTEKİ NUMARAYA İLİŞTİ VE 25 OLMASI GEREKN NUMARAYI 75 OLARAK GEÇİRMİŞTİM.. VERMEDEN ÖNCE BİR DK DEDİM BEN BUNU YARIN VERSEM OLURMU ADRESTE BİR HATA OLMUŞ DEDİM VE EVE KOŞTUM.GERÇEKTENDE ADRESİ YANLIŞ GEÇİRMİŞTİM.. VE DEDİM Kİ RABBİM NE KADAR BÜYÜKSÜN.. EĞER ÖNCESİNDE GÖNDERMİŞ OLSAYDIM O KADAR ÇABAM BOŞUNA GİTMİŞ VE PARASINI ÖDEDİĞİM HALDE HEDİYEM YARI YOLDAN DÖNMÜŞ OLACAKTI.. O NEDENLE KARDEŞLERİM BİZ ACİZ AKLIMIZLA NEFSİMİZLE NE KADAR BİLEBİLİRİZDE NE KADARINA İNANABİLİZ .. HERŞEY YERİN GÖĞÜN VE HERŞEYİN YARATICISI RAHMANA AİTTİR. O HERŞEYİN EN İYİSİNİ BİLİR.ALLAH'A EMANET OLUN..

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim. Emeğinize sağlık..Allah c.c razı olsun..Daha önce de okumuş olduğum çok güzel bir kıssaydı..Rabbimiz c.c'nin her yazdığında bir hikmet var muhakkak..Önemli olan da sebeplerin ardındaki hikmetleri görebilmek, hayır olması için dua edebilmek..Rabbimiz c.c tüm adımlarımızı, niyetlerimizi hayır etsin inşallah..Allah'a emanet olun kardeşim..Selam ve dua ile.B)
aleyküm selam sevgili ablacım Rabbim o güzel ayrıntıları görebilmeyi kalp gözümüzü açmayı nasip etsin Rabbime emanet ol

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
GÖRELİM MEVLA NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER.. O KADAR DOĞRU BİR SÖZKİ GERÇEKTEN HER İŞTE BİR HAYIR VARDIR.. EN YAKIN ÖRNEĞİNİ BİRKAÇ GÜN ÖNCE YAŞADIM PAYLAŞMAK İSTERİM. YURTDIŞINDA BİR ARKADAŞIMA UZUN ZAMANDIR BİR HEDİYE GÖNDERMEK İÇİN UĞRAŞIYORDUM.SONRA KARGOYA BAŞVURDUM VE 4 GÜN SÜREKLİ GİTTİM GELDİM YA PARADA SORUN ÇIKIYORDU YA GEÇ KALMIŞ OLUYORDUM ARTIK SÜREKLİ ELİMDEKİNİ GÖTÜR GETİR SIKILDIM. VE SİNİRİMDEN AĞLADIĞIMI HATIRLIYORUM.HAYIRLISI DİYİP TOPARLANDIM. VE SON GÜN ARTIK TAMDA GİDECEĞİ GÜN NEYİ FARKETTİM DERSİNİZ. PAKETİ ELİMDEYLEN UZATIYORDUM GÖZÜM ADRESTEKİ NUMARAYA İLİŞTİ VE 25 OLMASI GEREKN NUMARAYI 75 OLARAK GEÇİRMİŞTİM.. VERMEDEN ÖNCE BİR DK DEDİM BEN BUNU YARIN VERSEM OLURMU ADRESTE BİR HATA OLMUŞ DEDİM VE EVE KOŞTUM.GERÇEKTENDE ADRESİ YANLIŞ GEÇİRMİŞTİM.. VE DEDİM Kİ RABBİM NE KADAR BÜYÜKSÜN.. EĞER ÖNCESİNDE GÖNDERMİŞ OLSAYDIM O KADAR ÇABAM BOŞUNA GİTMİŞ VE PARASINI ÖDEDİĞİM HALDE HEDİYEM YARI YOLDAN DÖNMÜŞ OLACAKTI.. O NEDENLE KARDEŞLERİM BİZ ACİZ AKLIMIZLA NEFSİMİZLE NE KADAR BİLEBİLİRİZDE NE KADARINA İNANABİLİZ .. HERŞEY YERİN GÖĞÜN VE HERŞEYİN YARATICISI RAHMANA AİTTİR. O HERŞEYİN EN İYİSİNİ BİLİR.ALLAH'A EMANET OLUN..
selamun aleyküm evet gerçekten yaşadıklarımıza bakarsak çogu seyin bizi üzse bile sonunda hakkımızda hayırlı oldugunu anlaıyoruz

rabianurr

Kayıtlı Kullanıcı
çok güselmiş allah hakkımızda herşeyin hayırlısını wersin...hayırlı akşamlar

_emrah_

Kayıtlı Kullanıcı
"bundada vardır bi hayr" bu cümleyi bizde çok zikredelim inş.
ibret alıncak olay Allah razı olsun kardeş AEO dua ile inşallah...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt