Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Herkes Bir Anısını Paylaşsın... (1 Kullanıcı)

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Her son bır baslangıcmıs gercekten...

En cok bunu öğrendim her gidişinde annemin gözundekı nem bişeyleri bitirmiş olurdu sankı.Ben hep bır gun tamamen son bulucak diye beklerken,annem gözundekı nemi silip tebessümüyle asla sonun olmadını öğretti bana belki...

Bugun evde farklı bir heyecan var herkes koşusturuyo yola cıkıyoruz yeni bir baslangıca annemın koyune gısıyomuşuz.Dedem babam annem ablam ve ben ve artık yoladyız.Ne kocaman yollar daglar agaclar var ben en buyuk dag bızım koydekı tepe sanyodum halbukı.
Babam gulermıydı boyle annem gozunde nem olmadan tebesum edermıydı boyle.Geride abılerım kaldı yuregim buruk annemde "bır parcam orda kaldı"dıyo.Burda hersey cok farklı dayımlar teyzemlar anneanem cok mutlu hep böyle kalsakya ama her güzel şeyinde bi sonu varmış ablam boyle soyledi.Guzel seyler hıc son bulmasa dedım oda Annem gıbı her son bı baslangıctır dedi kafam cok karıstı gene..

Yoldayız eve dönuyoruz uyusam dıye dusunrken coktan gozlerım kapanmıstı bıle..
Dedemdı evet dedem Allahuekber dıye bagıran sakın ol murat dıye seslenen Babamdı Allah ım yardım et dıye yalvaran ve hayatımdakı en buyuk karanlık ve kocamn bı son vermstı hayat...
Dedem artık yoktu gitmişti son vermıstı..Geride dizlerini ustune cokup kalan babmla beraber..Babamın gozundekı nem daglmıstı kocaman kocamn yağmur taneleriydi dinmek bilmeyen.Bir turlu baslamıyodu yeni bir başlangıc aksine hergün yeni bir son vardı bu evde.Annem artık zorlada olsa tebesum etmıyo sankı ve her gecen gun babam bızde son buluyodu..

Aylar gecmiş annem ablama bugun 2 ay oldu dedı.Ablam hayat devam edıyo dımı anne dedı. nıhayet annem dekı tebesum belırdı evet kızım devam edıyo edecek sadece zamn ve sabır dedı.Şu zamn daha hızlı gecmezmı dıye duşunuyordum inan geçmiş bugun evde gene koşusturmalar var ama buruk bişeyler babam toparlanmış sankı ama saçları halen beyaz annem artık böyle kalıcanı soyluyo evdekı kososuturma ne dedım bugun bır yıl oldu deden gıdelı dedı.Ben gelmesını beklerken onun gelmesıyle bıseyler baslıcak derken çoktan başlamısız galıba.
Evde KURAN sesleri var. aksam oldu annemın gozlerınde nemmi var gene? Giden babamydı yıne!Korkuyorum babamda tamamen son bulcak dıye ama annem yenı bır baslngıc ıcın dedı
ve oyleydı aradan uzun zamn gecms evde herşey toplu kartonlarda yengem amcalarım ağlıyo ablam köpegıyle vedalasıyo abimelr gozlerını kacırıyo bu nasıl başlangıç evet bende ağlıyorum ama baslangıcta gulmezmıydı insan icim acıyo gene tıpkı dedemın gıttıgı gun gıbı.Yine yola cıkıyoruz .
Kayseri sen bizim için son buluyomussun İstanbul bize yeni bır baslangıc oluyommusun..Oldunda yepyenı başlangıclar getrdın ama sende agar sonlar verdım.Bgun 10 yıl oldu dedem son verelı.En cok o acıtır sanıyodum en cok hayatayken son verenler acıttı, belki en yakın arkadaşım belkı en sevdiğim belkı belkı söyleyemedıgım.Bugun yenıden son verıyorum ama yenıden başlamak ıcın Annem "hep sabır hep zaman" dedı

Hep sabır hep zaman hep dua hep umut hep yarın...Gözundekı nemle tebbesum edebılmelı annem gıbı gözlerındekı yagmurla kalkabılmelı babam gıbı ablam gıbı umut etmeli abılerım gıbı dua etmeli benım gıbı GEÇİCEK BI GUN dıyebılmelı.ve ACIDA OLSA HER SON BIR BASLANGICMIS! dıyebılmelyms ınsan bu HAYATA..

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Sizden istediğim güzel, kötü Yada çok güldügünüz, agladıgınız bı konuyu paylasın buraya
İnşallah begenırsnız ben konuyu başlattım :)

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
.......................................................

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
cümle biter nokta konur.ama son cümle olduğu için değildir nokta.yeni bir cümleye başlamak içindir. hayatta böyle..ve noktaları bizler koyamayız kader katar hayatımıza noktaları yeni cümleleri.
teşekürrler rana kardeşim ağlattın beni

Allah razı olsun okumanız benı çok mutlu etti
Ve yorumunuz harıka....

Demekki sızınde nokta. koyup yenıden başladıgınız yerler var
Burada paylaşırsanız sevinirim....

iyiniyet

Kayıtlı Kullanıcı
Bilinmeyen bir yolda gidiyorum.Nelerle karsilasicagima bilmiyorum.Kafamda daima sorular fiskiriyor.Ama cevabina bulamiyorum.Ben kimim,neden burdayim,etrafimdaki kisilerin davranisi bana acayip geliyor.Günlügümle göz,göze geliyoruz,selamlasiyoruz,sariliyoruz.Sadece beni dinliyor.
Derken zaman gecip gitmis.Degisik bir yola sapmisim.Güzel rüyalar icinde.Hayal kirikligi icinde aradigim bu degilmis.Gözyaslarim hic dinmemis.
Zaman gelmis aradagim sorularin cevabina bulmaya.Bunun icin ise büyük ödül vermeliymisim.
Ödülü verdim ve hayatimin degeri bicilmez isigini kavusdum.
Bu isik bana hayati,insanlari,dünyayi degisik bakmaya,anlamaya ögretti.

Her kötü/olumsuz olayin arkasinda bir hikmet olduguna ögrendim.

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Yaaa Arkadaşlarrr

Sizinde yorumlarınızı ve hayatınızdan bir bölüm istiyorum :)

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
bugun sabah sensızlıge uyandım aslında hıc var olmayan sensızlıge sımdı karsımda ercıyes var elımde bı kahve neden var bıntane beynımde.. Her son bı baslangıc ama sonunun da senın olması lazım kı baslayabılesın konun cok gusel ıns paylasıcak cok anı vardır paylasıcaz hayrlı geclr

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
bugun sabah sensızlıge uyandım aslında hıc var olmayan sensızlıge sımdı karsımda ercıyes var elımde bı kahve neden var bıntane beynımde.. Her son bı baslangıc ama sonunun da senın olması lazım kı baslayabılesın konun cok gusel ıns paylasıcak cok anı vardır paylasıcaz hayrlı geclr

Allah razı olsun sizde çok güzl yazmışsnız
teşekkür ederim...

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun sizde çok güzel yorumlamışsınız :)

Erciyes :) Bi kaçgun sonra kayseri yolculugu var bende çok özledim erciyesi....

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
ben size yorum yapmısım zaten aklım nerdeyse :) unutup tekrar ypmışım :D:D

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı günler diliyorum,
rana kardeşim.paylaşımın için emeğine yüreğine sağlık.
Benim için en büyük anım,
annemle birlikte ümreye gitmek kutsal mekanları annemle dolaşmak.
Bunun için çok dua etmiştim.rabbim duamı kabul etti.
Annem 74 yaşında fazla yürüyemiyor.sağlık problemleri var .
çok şükür çok güzel geçti.rabbim yardımcımız oldu.
özlemim her gün daha çok artıyor.
Kutsal mekanlarda ibadet çok güzel çok farklı yaşamak lazım.
Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin.
Allaha emanet olun.
Selametle kalın.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Bir Ramazan ayında Ankara' dan Afyon' a gidiyorum otobüsle...
Sivrihisar yakınlarında İftar olmak üzere...
Ben acaba otobüs zamanında mola verecek mi? Nasıl oruç açacağız? .... diye düşünürken...
Yanımda oturan yolcu ağabey çantasından çıkardığı bir poşeti bana uzattı...
- Buyrun iftarımızı açalım dedi...
Poşeti açtığımda...Bir adet kek, sandviç ve bir meyve suyu olduğunu gördüm...
Teşekkür etmeme vakit bırakmadan şöyle söyledi...:
- Yola çıkarken kendime ve yanımdaki yolcuya iftarlık yaptırdım...Nasip sizinmiş dedi...
Teşekkür ettim ve Rabbime şükrettim...
Ve şu sözün ne kadar doğru olduğunu müşahade ettim...:
" Nasibüke, yusubüke, velevkâne taht-el cebel..."
-

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı günler diliyorum,
rana kardeşim.paylaşımın için emeğine yüreğine sağlık.
Benim için en büyük anım,
annemle birlikte ümreye gitmek kutsal mekanları annemle dolaşmak.
Bunun için çok dua etmiştim.rabbim duamı kabul etti.
Annem 74 yaşında fazla yürüyemiyor.sağlık problemleri var .
çok şükür çok güzel geçti.rabbim yardımcımız oldu.
özlemim her gün daha çok artıyor.
Kutsal mekanlarda ibadet çok güzel çok farklı yaşamak lazım.
Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin.
Allaha emanet olun.
Selametle kalın.

ne güzel bi anını hatırlamışsın :)
Rabbım herkese nasıp etsin
Bizimle paylaştıgın için Allah razı olsun

Bir Ramazan ayında Ankara' dan Afyon' a gidiyorum otobüsle...
Sivrihisar yakınlarında İftar olmak üzere...
Ben acaba otobüs zamanında mola verecek mi? Nasıl oruç açacağız? .... diye düşünürken...
Yanımda oturan yolcu ağabey çantasından çıkardığı bir poşeti bana uzattı...
- Buyrun iftarımızı açalım dedi...
Poşeti açtığımda...Bir adet kek, sandviç ve bir meyve suyu olduğunu gördüm...
Teşekkür etmeme vakit bırakmadan şöyle söyledi...:
- Yola çıkarken kendime ve yanımdaki yolcuya iftarlık yaptırdım...Nasip sizinmiş dedi...
Teşekkür ettim ve Rabbime şükrettim...
Ve şu sözün ne kadar doğru olduğunu müşahade ettim...:
" Nasibüke, yusubüke, velevkâne taht-el cebel..."
-

Allah razı olsun o agbeyden :) ne güzel düşünmüş
Allah razı olsun bizimle paylaştığın için....

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
.............................

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt