Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hergün buyrun tövbe,ye (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
sevildikce_39.jpg

ESTAĞFİRULLAH Dilimle söylediğim tüm, kötü sözlere.
ESTAĞFİRULLAH Gözümle gördüğüm, çirkin şeylere.
ESTAĞFİRULLAH Ayağımla gittiğim, haram yerlere.
ESTAĞFİRULLAH Kulağımla duyduğum, faydasız ve boş sözlere.
ESTAĞFİRULLAH Bilerek yada bilmeyerek, işlediğim bütün, günahlarıma.

Estagfirullâhel'azîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüv el hayyel kayyûme ve etûbü ileyh.

gozyasi

Kayıtlı Kullanıcı
Estagfirullâhel'azîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüv el hayyel kayyûme ve etûbü ileyh.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Şeddad bin Evs’den (RA) rivayete göre Nebiyy-i Ekrem (SAV) şöyle buyurmuşlardır:

dualar12.gif

“Ya Allah (CC)! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın ve ben Senin kulunum. Ve ben iman ve ubudiyyetimde gücüm yettiği kadar Senin ahd ü misakın üzereyim. Ya Rabbi (CC)! Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve Senin bana inam ve ihsan etdiğin nimetleri ikrar ve itiraf ederim. Kendi kusur ve günahlarımı da ikrar ve itiraf ederim. Ya Rabbi (CC)! Sen beni afv ü mağfiret eyle. Zira Senden başkası günahları afv ü mağfiret edemez.”
[1]
Bir kimse bu Seyyidül-istiğfarı ihlas ve yakin itikadıyle gündüz okur da o günde akşam olmadan evvel vefat ederse o kimse ehl-i cennettendir. Ve eğer bu duayı yakin itikadiyle gece okur da sabah olmazdan evvel vefat ederse yine ehl-i cennettendir.” Yani cennete ilk girecekler ile cehennemi görmeksizin ol kimse cennete dahil olur, demektir.
Bu duanın hulasa-i meali: “Ya Rabb (CC)! Ben cürm ü kusurlarımı itiraf eylerim, tevbe ve istiğfar ederim, nimetlerinin şükründen acizim, beni afv ü mağfiret eyle”, demektir.

[1]Buhari Deavat, 1; Tirmizi, Deavat, 15; Nesei, İstiaze, 57; İbn Hanbel, Müsned, 4/122.

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
“Ya Allah (CC)! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın ve ben Senin kulunum. Ve ben iman ve ubudiyyetimde gücüm yettiği kadar Senin ahd ü misakın üzereyim. Ya Rabbi (CC)! Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve Senin bana inam ve ihsan etdiğin nimetleri ikrar ve itiraf ederim. Kendi kusur ve günahlarımı da ikrar ve itiraf ederim. Ya Rabbi (CC)! Sen beni afv ü mağfiret eyle. Zira Senden başkası günahları afv ü mağfiret edemez.”[1]

Allah razı olsun hafize anne

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
“Ya Allah (CC)! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın ve ben Senin kulunum. Ve ben iman ve ubudiyyetimde gücüm yettiği kadar Senin ahd ü misakın üzereyim. Ya Rabbi (CC)! Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve Senin bana inam ve ihsan etdiğin nimetleri ikrar ve itiraf ederim. Kendi kusur ve günahlarımı da ikrar ve itiraf ederim. Ya Rabbi (CC)! Sen beni afv ü mağfiret eyle. Zira Senden başkası günahları afv ü mağfiret edemez.”[1]

amin melekçim cümlemizden inşaallah kızım

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Amin melekçim cümlemizden inşaallah kızım

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
"Aklım hergün tövbe eder nefsim her an tövbemi bozar arada kalmıs bicareyim, Rabbim iyiki Sen'in kapın var"(Hz Pir Mevlana)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Rabbi; Kayyûm isminin hürmetine, kalbimi ondaki kirlerden temizleyerek ihyâ
et!
"Estağfirullah elazim elkerim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume
ve etubü ileyh."

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

"Estağfirullah elazim elkerim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume
ve etubü ileyh."

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ESTAĞFİRULLAH ESTAĞFİRULLAH ESTAĞFİRULLAH

ESTAĞFİRULLAH Gözümle .gördüğüm, çirkin şeylere.
ESTAĞFİRULLAH Ayağımla gittiğim, haram yerlere.
ESTAĞFİRULLAH Kulağımla duyduğum, faydasız ve boş sözlere.
ESTAĞFİRULLAH Bilerek, bilmeyerek, azalarımla işlediğim bütün, günahlarıma,
ESTAĞFİRULLAH ESTAĞFİRULLAH ESTAĞFİRULLAH

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ey allah’ım..!tevbesi kabul edilenlerden olmamıza izin ver

estağfirullah estağfirullah estağfirullah

YA RABBİM !
Gideceğim başka kapı yok..Yine Sana geldim Allah'm !
Bize Resulüllah'ın yaşadığı gibi islamiyeti yaşamayı nasıp et !
Bizlere razin olacağın ameller işlememiz için yardım et !
Sana layık kul, Resulune layık ümmet et !
İlmimizle amel edecek ilim ve güç ver !
Bizleri azıp sapmışların,şaşırmışların,islami söylediği halde yaşamayanların yoluna değil,
Hidayette olanların,Razi olduğun kullarının arasına kat...AMİN..AMİN..AMİN..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz A.S. her gün Estağfurullah diye söylermiş ler ...
Tekrar sayısını 60 veya 66 defa diye duymuştum...
Çok önemli olduğunu düşünüyorum...

Ayrıca bende bir dua yazmak isterim...Acizane...
Allah'ım Af edicisin ,Af etmeyi seversin ,Beni de af et...

Birde bildiğimiz günahların her biri için ayrı ayrı af dilemek iyi olur diye duymuştum...bilginize ...Selamlar...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt