Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

**Hergün Birlikte SÜBHANALLAH Diyelim** (1 Kullanıcı)

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
Mülk suresinde buyruluyor ki :

- O ki hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır O mutlak galiptir, çok bağışlayıcıdır

- SubhanALLAH mizanı doldurur

Bir kere subhanALLAH demekle O kadar uzun ve geniş ona göre derin olan amellerimizin tartılacağı mizan doluyor

Davud aleyhisselam :
- Ya Rabbi kullarının amellerini tartacağın mizanı görmek istiyorum, diyerek Cenab-ı Hakk cc ye yalvardı

Hz ALLAH ona teraziyi gösterdi baktı ki eni meşrik ile mağrib (doğu ve batı) arası kadar uzunluğu derinliği de ona göre büyük Hayretler içerisinde kendinden geçti düştü

Kendine geldiğinde :
- Ya Rabbi bunca büyük olan teraziye hangi kulun nasıl bir amel ile doldurabilir ki ? dedi

Mevla (cc) :
- Ya Davud ! Ben bir kulumu sevdim mi o bir kerre ''subhanALLAH'' derse terazi dolar! buyurdu

İşte bu mizan bizden tartılacak güzel ameller bekliyor Mevla bizi sevdikten sonra zor değil Peki o bizi nasıl sever ? Bunun cevabı şu ayet-i celilededir :

- (Resulüm) Deki: Eğer ALLAH'ı seviyorsanız bana uyunuz ki ALLAH da sizi sevsiz ve günahlarınızı bağışlasın ALLAH son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir

Hz. Resulullah (sav) onun şerrinden emin olmak için :
- Rabbim göz açıp kapayıncaya kadar ne de ondan daha az ( bir müddet ) beni nefsime bırakma! buyuruyor

(ALLAH indinde en kıymetli söz, "SübhanALLAHi ve bihamdihi"dir.) [Müslim]

''SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ''

Sübhânallâhi vebi hamdihî sübhânallâhil azîm"
alıntı

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt