Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Her Yerimiz Fetva..?? (1 Kullanıcı)

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Değerli Kardeşlerim,

Şöyle bir bakıyorum her yerimiz fetva bende dahil olmak üzere herkes bir şeyler söylüyor dinimiz hakkında.Gerçekten dinimiz bu kadar karışık mı gerçekten bu kadar bilgiye ihtiyaç var mı ? Ben gerçekten üzgünüm dinimiz sanki sahipsiz kalmış gibi.

Ama inşallah Yüce Allah'ın izni ile çalışmalarımız devam edecek amaç yukarıda izah ettiğim sorulara cevap vermek.

Temel olarak tespitlerimiz ?

1.Kuranın yanlış yahut eksik tahlil edilmesi
2.Hadislerin yanlış yahut eksik tahlil edilmesi.
3.Kelimelerin anlamlarına başka anlamlar vermek
4.İslam düşmanlarının imam,alim,veli sıfatları adı altında dini saptırmaları.
5.Doğru söyleyen imam,alim,veli büyüklerimizin tenkit altında bırakılması ve meydanın 4.maddede belirttiğim zındıklara bırakılmasının sağlanması
6.Kuranda ve Efendimizin belirttiği şekilde ibadet edilmemesi.Asıl önemli olan kısımlardan biridir ki çoğumuzun ameli boşa gitmiştir.

Örnek verelim,

Zekatın verilmesi gereken yerler belirtildiği halde zekatlar başka yerlere gittiğinden bu zekat ameliniz boşa gider ve aksine bu zekattan hakk katında sorumlu olursunuz çünkü zekat ayetini okudun verilmesi gerekenleri öğrendin buna rağmen zekatı başka yere verip Hakka karşı çıkmış oldun....Farzı yerine getirecem derken daha büyük günahlara girdin.Tabi bilmeden yapanlara bir şey demiyoruz.

Daha sonra çıkıp ben zekatı buraya verdim kabul olur mu ? Vermeden önce sorsaydın ya ??

7.İslam dinindeki doğru hükümleri boşa çıkartmak yahut alay etmek yahut batıl sokmak için sorulan kasıtlı sorular ile bilgi kirliliğine sebep olmak.Hepimiz uyanık olmalıyız.

Bunlar dahada genişletilebilinir.

Slm ve Dua ile..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun, doğru tesbitler.
En çok soru soran, dini bilmeyenler. İyide sorunca uyuyorlar mı? Hayır yine kafalarına göre...
Ve güzel tesbit, olay olmadan sormuyor, olduktan sonra kendine göre fetva arıyor:a26: yok

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt