Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HER TÜRLÜ İSRAFA KARŞI OLMAK (1 Kullanıcı)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Profesör kardeşimiz anlatiyor:
" Amerika ' da master yaptığım yıllarda,çalıştığım üniversitenin yemek salonu açık büfe şeklindeydi.Herkes dilediği yemekten istediği kadar alabiliyordu. Yemekhanenin kapısında " Take what you need. Eat what you take " ( Yiyeceğin kadar al, aldığını da ye ) diye yazmakta idi.

Bir gün aynı masada yemek yediğimiz Çinli bir arkadaşı, tabağında kalan son pirinç tanesini almaya çalışırken görünce dayanamadim ; denemek için dedim ki :

" Bir pirinç tanesi için neden bu kadar uğraşıyorsun?Bırak tabakta kalsin. " Çinli arkadaşın verdiği cevap çok düşündürücüydü:

" Her Çinli bir pirinç tanesi israf etse,Çin nüfusu ile çarp bakalım,kaç ton pirinç yapar? Biz kalabalık bir ülkeyiz,israf etme lüksümüz yoktur." dedi.

Yine denemek için dedim ki :

" Şu anda Çin ' de değil Amerika ' dasın. Tabağında bırakacağın pirinç tanesi Çin ' i değil, Amerika ' yi zarara uğratacaktir " . Bu sözlerim karşısında güldü ve şöyle cevap verdi:

" Yaşadığım ülke olan Amerika ' yı bu şekilde zarara uğratmak onurlu bir davranış olmaz."

Çinli arkadaşı bu onurlu davranışından dolayı tebrik ettim ve düşüncesini paylaştığımı söyledim. Islam dininin bu konudaki, * " Yiyiniz içiniz, fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez " * buyruğunu açıkladım. Çok hoşuna gitti.Tam o sırada, Ürdünlü Müslüman bir arkadaş tabağındaki yemek artıklarını çöp sepetine boşalttı. Bunu gören Çinli arkadaş Ürdünlü ' yü göstererek :

" O Müslüman değil mi? " dedi. O kadar üzüldüm ki, ne diyeceğimi bilemedim. "

Bu ibret verici örnekten hareket ederek, bir defa daha nefsimize bakalım, aile ferdlerimize bakalım, toplumumuza bakalım ve nihayet İslam ümmetine bakalım. Bir yanda vur patlasın çal oynasın israf içinde hayat süren insanlarımız, bir yanda aç, biçare açlık çizgisinin de altında yaşamaya çalışan insanlarımız. Değil sadece Müslüman fakirlerin derdine koşmak, bütün insanlığın derdi ile hem hal olmakla yükümlü olması gereken Müslüman, bugün sadece kendi nefsine düşmüş. Çılgınca israfın içinde yaşıyor. Şairin dediği gibi " Siz hayat süren leşler, sizi kim diriltecek? " ihtarı bizi ne kadar ilgilendiriyor dersiniz?

Yeni bir dirilişe muhtacız. Hergün kullandığımız sudan başlamak üzere yiyecek, içecek, giyecek ve her türlü ev eşyamızla kadar israfa son vermeliyiz. Bu bir adab işi, bu bir eğitim işi. Bu sebeple eğitimcilerimize, hoca efendilerimize, vaiz kardeşlerimize, medyada görev yapan kardeşlerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza önemli ve sürekli görevler düşmektedir.

* A ' raf suresi, ayet31

ararat

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HER TÜRLÜ İSRAFA KARŞI OLMAK

SLM ALYK ..ALLAH RAZI OLSUN BİZ MÜSLÜMANLAR OLARAK DAVRANIŞLARIMIZLA ÖRNEK OLMALIYIZ Kİ İNANMAYANLARIN BİZİM AÇIKLARIMIZDAN FAYDALANMALARINI ÖNLEYELİM..İMAN DİLDE DEĞİL KALPTE OLMALI..YAZDIKLARINIZ ÇOK GÜZEL ŞEYLER ..ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN ..PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM . ALLAHA EMANT OLUN .

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

MAALESEF ÜLKEMİZDE BUNA PEKTE DİKKAT EDİLMİYOR YAŞAYIŞ TARZIMIZ DİNİMİZE GÖRE DEĞİL
ELEKTİRİĞİ BULGARDAN ALIRIZ GÜPEGÜNDÜZ YOL BOYUNCA SOKAK LAMBALARI YANAR
SUYA TASSARUF EDELİM DERİZ BÜTÜN PARK ÇİMLERİ YAĞMURLU HAVALARDA DAHİL OLMAK ÜZERE ŞARIL ŞARIL ASFALTLARDA GÖLCÜKLER OLUŞANA KADAR AKITIRIZ
ASKERİYE ÇÖPLÜKLERİ ÇUVAL ÇUVAL EKMEKLERLE DOLU
YİNE MAALESEF,Kİ CUMHURİYET KURULDU KURULALI GELEN HÜKÜMETLER HİÇ ÜLKEMİZ ADINA ÇALIŞMAMIŞ GELEN CEBİNİ DOLDURMAK AMAÇLI ÜLKE PARASINI AMACI DIŞINDA KULLANMIŞ
1954 SENESİNDE K.KORE VE ÇİNİN ELİNDEN KURTARDIĞIMIZ G.KORE BİLE EKONOMİDE BİZİ ÇOK ÇOK GERİDE BIRAKTI
BÜYÜK İSRAFLAR VE YOLSUZLUKLAR NEDENİ İLE TÜM DÜNYA DEVLETLERİ BİZİ ÜÇÜNCÜ SINIF BİR DÜNYA ÜLKESİ OLARAK GÖRÜYOR
GÜNÜ GEÇMİŞ İLAÇLARINI BİZE SATIYORLAR KİMYASAL VARİLLERİNİ BİZİM DENİZLERİMİZE ATIYOR YADA GÖMÜYORLAR
BİR TÜRLÜ DÜZELTEMEDİĞİMİZ EKONOMİMİZ YÜZÜNDEN GEÇİM SIKINTISINI BİR TÜRLÜ ÜZERİMİZDEN ATAMADIK ONUN İÇİNDİRKİ ÜLKEMİZDE HIRSIZLIK KAPKAÇ GASP ADAM KAÇIRMA CİNAYET HAT SAFHADA
BİRAZ DİKKAT EDİP DİNİMİZE GÖRE YAŞASAK BÖYLE SIKINTILAR ÇEKMEYİZ
ALLAH SONUMUZU HAYIRLARA ÇIKARSIN
SAYIN EVİNDAR ARKADAŞIM ÇALIŞMANDAN DOLAYI T.EDERİM ELLERİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OB)LSUN

deniz-yollari

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN. AFRİKA KITASINI VE DÜNYADAKİ DİĞER AFRİKA OLAN YERLERİ İZLEYELİM, GÜZEL AFRİKANIN GÜZEL İNSANLARI DUALARIMIZ SİZLERLE VE DÜNYANIN AFRİKASI OLAN HER YERİNE.

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun... çok öenmli bir konu... çöpe attığımız her bir lokmaya, boşa akıttığımız bir damla suya muhtaç o kadar çok insan var ki Rabbim onları aklımızdan çıkarmadan tüketmeyi nasip etsin inşallah

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHCC RAZI OLSUN KARDEŞİM B)
İsraf dinimizin haram kıldığı düzensiz ve ölçüsüz yaşama harcama ise sarf etme alışkanlığıdır öyle bir hastalıktır ki etkisi altına aldığı insanı ve toplumu zor durumlara
sokar

* İnsan nefsinin her istediğini alıp yemek israf yönünden kâfidir.

Hz. Ebu Bekir (R.A.)

* Bir kaç güne yetecek bir rızkı, bir günde harcayan hâne halkına ben buğz ederim.

Hz. Ömer (R.A.)

* İsraf etmede hayır, hayırda israf olmaz.

İmâm-ı Âzam (R.A.)

* Parana şefkat eyle, malına acı, telef etme ki, ayıptan ve borçtan kurtulasın.

Ebu'l Fethi'l-Büstî

* İsraf safâhetin, sefâhet, sefâletin kapısıdır.

Said Nursî

* Küçük harcamalardan sakının, ufak bir delik koskoca gemiyi batırmaya yeter.

Benjamin FRANKLIN

ruveyda28

Kayıtlı Kullanıcı

S.A..ÇOK DİKKAT EDECEĞİMİZ BİR KONU.RABBİM RAZI OLSUN DUA İLEB)B)B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun ablam B)

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)
B)
B)B)
B)
B)B)B)