Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HER ŞERDE HAYIR ARAMAK (1 Kullanıcı)

garipkalp

Kayıtlı Kullanıcı
Nasrettin hoca bir gün Timura hediye olarak ayva götürmeye karar vermiş. Pazardan geçerken bir pazarcı hoca nereye gidiyosun demiş.Hocada
---Timur hana hediye olarak ayva götürüyorum demiş.
Adam
---Timur ayvayı sevmez sen en iyisi ona incir götür.der
Bunun üzerine hoca ayvaları bırakır incirleri doldurur.Timurun karşısına gelir.hediyesini yani incirleri verir.Timur incirlerden bitane yiyor bitane hocanın suratına atıyor.Hocada şükür Yarabbi sana şükürler olsun ALLAH’ım diyomuş her incir yüzüne geldiğinde.
---timur dayanamamış sormuş ya hoca yüzüne inciri fırlatıyorum yüzünde paramparça oluyo sen kızcan yere şükür ediyosun.Allah’a hamd ediyosun.Delimisin der.
Hoca bunun üzerine
---sana gelirken ayva getiriyodum ama yolda senin ayva sevmediğini söylediler bende incir aldım.Ya yüzüme attığın ayva olsaydı ben ne yapardım ozaman.İşte bunun için şükür ederim.

Aslında şükür edecek okadar çok şey var ki her şerden bir hayır çıkarmak gerekir.Hoca gibi.Bir nusibet bin nasihatten iyidir derler.Her hayırdada bir şer bulmak lazım tabi.
Az şükrediyoruz bence hemde çok az.aza kanat etmiyoruz.çoklada azıyoruz.
MUTSUZLULAR AZLIKTAN DEĞİL ÇOKLUKTAN GELİRMİŞ

zxnp

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HER ŞERDE HAYIR ARAMAK

Çok qüzeLLL

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HER ŞERDE HAYIR ARAMAK

garipkalp yazdı:
Nasrettin hoca bir gün Timura hediye olarak ayva götürmeye karar vermiş. Pazardan geçerken bir pazarcı hoca nereye gidiyosun demiş.Hocada
---Timur hana hediye olarak ayva götürüyorum demiş.
Adam
---Timur ayvayı sevmez sen en iyisi ona incir götür.der
Bunun üzerine hoca ayvaları bırakır incirleri doldurur.Timurun karşısına gelir.hediyesini yani incirleri verir.Timur incirlerden bitane yiyor bitane hocanın suratına atıyor.Hocada şükür Yarabbi sana şükürler olsun ALLAH’ım diyomuş her incir yüzüne geldiğinde.
---timur dayanamamış sormuş ya hoca yüzüne inciri fırlatıyorum yüzünde paramparça oluyo sen kızcan yere şükür ediyosun.Allah’a hamd ediyosun.Delimisin der.
Hoca bunun üzerine
---sana gelirken ayva getiriyodum ama yolda senin ayva sevmediğini söylediler bende incir aldım.Ya yüzüme attığın ayva olsaydı ben ne yapardım ozaman.İşte bunun için şükür ederim.

Aslında şükür edecek okadar çok şey var ki her şerden bir hayır çıkarmak gerekir.Hoca gibi.Bir nusibet bin nasihatten iyidir derler.Her hayırdada bir şer bulmak lazım tabi.
Az şükrediyoruz bence hemde çok az.aza kanat etmiyoruz.çoklada azıyoruz.
MUTSUZLULAR AZLIKTAN DEĞİL ÇOKLUKTAN GELİRMİŞ

RABBİM SANA SONSUZ KERE ŞÜKÜRLER OLSUN HAMDOLSUN BİZLERE NE VERİRSEN HAYIRLISINI VER RABBİM ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN KARDEŞİM SAOLASIN B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt