Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Her Sabah İlk Ezanın Okunduğu Yer (1 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
948920080703032800430.jpg

Her sabah dünyada ilk ezanın nerede okunduğunu, ilk kameti kimin getirdiğini ve ilk namazı kimlerin kıldığını biliyor musunuz? İşte cevabı...

Milyonlarca yıldır güneş ilk defa oraya doğuyor her sabah. Japonya'nın doğusuna, Rusya'dan okyanusa bir çengel gibi sarkan Kamçatka'ya... Dünyada güneşi ilk görenler Kamçatkalılar,
Kainatın deveranına eşlik etmeye de ilk olarak onlar davet ediliyor her sabah.
Ne kutlu bir davet...

Kamçatka'da başlayan sabah ezanı, sırayla bütün ülkelere uğruyor, meridyenlerde konaklıyor, şehirlerde minareler arıyor kendine. Buhara, İsfahan, Şam, Mekke, Medine, Urfa, İstanbul gür sesli müezzinlerini ezanla buluşturuyor şerefelerde.

Bütün dünyada her an ezan okunuyor... İnsanlık her an kurtuluşa davet ediliyor...
Arap, Acem, Türk, Bosnalı müezzinler hepsi aynı cümleyi tekrar ediyor; Allahu ekber!

alıntıdır..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

eyy kul!!!
etme dunya nazı kıl namazını
sonra kılarız(!)diyenın
daha dun kıldık namazını

rabbim ezan sesini her daim duymamızı ve bu guzel davete icabet etmemızı nasip eylesin
takva dogrultusunda huzurla hayatlar
duaiyle.emeginize saglık..

kezzy

Kayıtlı Kullanıcı
Ezan sesini o kadar özledimki, Yurt disinda oldugum icin duyamiyorum hasretim
Hele sabah ezaninin sesini
Hani ortalik karanlik cok sessiz sadece ezan sesi
Insan o zaman vicdaniyla basbasa kaliyo
O ezani duyupta namaz kilmamak nasil bisi bilimiyorum

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Selam Nevin Ablacım..
Emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah bu güzel paylaşımınız için.. Rahman c.c razı olsun.. Ne mutlu küre-i arzını bu kutlu davetle şenlendirene, anlamlı kılana.. Rahman c.c garptan şarka kadar, Kabe'nin birer şubesi olan camilerimizi o tılsımlı ve tesirli çağrıdan mahrum etmesin; kıyamete kadar, sadece sembolik olarak değil, pratikte de ''Allahu Ekber'' düsturunu hayata nakşetmeyi nasip eylesin inşallah.. Amin..
Beğeniyle okudum abla Can:).. Rabbimize emanetimsiniz inşallah..Selam ve Dua ile..B)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
eyy kul!!!
etme dunya nazı kıl namazını
sonra kılarız(!)diyenın
daha dun kıldık namazını

rabbim ezan sesini her daim duymamızı ve bu guzel davete icabet etmemızı nasip eylesin
takva dogrultusunda huzurla hayatlar

duaiyle.emeginize saglık..
amin kardeşim selametle kalin

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamün selam nevin ablacım..

emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah bu güzel paylaşımınız için.. Rahman c.c razı olsun.. Ne mutlu küre-i arzını bu kutlu davetle şenlendirene, anlamlı kılana.. Rahman c.c garptan şarka kadar, kabe'nin birer şubesi olan camilerimizi o tılsımlı ve tesirli çağrıdan mahrum etmesin; kıyamete kadar, sadece sembolik olarak değil, pratikte de ''allahu ekber'' düsturunu hayata nakşetmeyi nasip eylesin inşallah.. Amin..
beğeniyle okudum abla can:).. Rabbimize emanetimsiniz inşallah..selam ve dua ile..b)
ve aleykum selam kardeşim benim.sağolasin.dualarina amin diyorum.en kalbi muhabbetlerimle seni selamliyorum:)cuman mübarek ola.allaha emanet olasin

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Ezan sesini o kadar özledimki, Yurt disinda oldugum icin duyamiyorum hasretim
Hele sabah ezaninin sesini
Hani ortalik karanlik cok sessiz sadece ezan sesi
Insan o zaman vicdaniyla basbasa kaliyo
O ezani duyupta namaz kilmamak nasil bisi bilimiyorum

Ah canım benim yaa.Allah yardımcın olsun.Zordur evet inşallah birgün oralardada ezan sesi duyulur.Burda kilise çanlarının duyulduğu gibi!!!Allaha emanet olunuzB)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum kardeşim benim .. :)
yüregine saglık ,sayende ögrendim teşekkürler :)
rabbimize emanetimsin
selam ve dua ile

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a,emeğinize sağlık güzel kardeşim,selametle.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm nevin kardeşim...

Emeğine sağlık ALLAH razı olsun.Güzel bir paylaşım olmuş. Evet Dünya ve Semasında her an EZAN sesi hiç dinmiyor değil mi. Ne kadar hoş ne kadar güzel...

ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm nevin kardeşim...

Emeğine sağlık ALLAH razı olsun.Güzel bir paylaşım olmuş. Evet Dünya ve Semasında her an EZAN sesi hiç dinmiyor değil mi. Ne kadar hoş ne kadar güzel...

ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...
ve aleykum selam kardeşim sağolasın.Yeni öğretim yılınız hayırlı ola.Allah yardımcınız olsun.Yorumun için tekrar teşekkürler.selametle kalınB)

egitim44

Kayıtlı Kullanıcı
Allah başimizda dalgalanan bayraği gönlümüzde allah aşkini ve kulağimimizda ezan sesini hiç eksiltmasin

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim
Alllah razı olsun güzel bir bilgiydi teşekkür ederim.
Selam ve dua ile...

belmurat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.beslermobilya.com
cok degerli arkadsım böyle bi konu actığın için allah razi olsun, yalnız ezanlar ülkemizde o kadar güzel okunuyoki birazda icabed edilip çağrıya cevap verilse cok daha iyi olur; diye düşünüyorum camiler okunan ezanlar karsısında dolup taşmıyo rabbim bizler hak yolundan ayırmasın amin selam ve dua ile...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
cok degerli arkadsım böyle bi konu actığın için allah razi olsun, yalnız ezanlar ülkemizde o kadar güzel okunuyoki birazda icabed edilip çağrıya cevap verilse cok daha iyi olur; diye düşünüyorum camiler okunan ezanlar karsısında dolup taşmıyo rabbim bizler hak yolundan ayırmasın amin selam ve dua ile...

Çok sağolmurat kardeşim.İnşallah ezan sesi hiç susmaz .Eskiden olduğu gibi türkçe ezan dinlemek zorunda kalmayızB)

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm nevin kardeşim emeyine sağlık bilgilendik bende size bir bilgi vereyimi türkiyede ilk sabah namazı burada benim memleketimde kılınır ilk ezanı MUHAMMEDİYİ burada duyarız ve biz ilk iftar açan kasabayız selametle kalın

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm nevin kardeşim emeyine sağlık bilgilendik bende size bir bilgi vereyimi türkiyede ilk sabah namazı burada benim memleketimde kılınır ilk ezanı MUHAMMEDİYİ burada duyarız ve biz ilk iftar açan kasabayız selametle kalın

ve aleykum selam kardeşim.Iğdırdamı yaşıyorsun yoksa?Allaha emanet ol:a15:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt