Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Her kötülügün (tek) ilacı.. (1 Kullanıcı)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Her türlü günahın tek ilacı vardır. Bu ilaç Kur'an-ı kerimde açıkça bildiriliyor. Bu ilacı kullanan her müslüman, alışkanlık haline gelen büyük günahlardan mutlaka kurtulur. Ankebut suresi 45. âyet-i kerimesinde (Namaz, münker ve fahşadan [edepsizlikten, akla ve dine uymayan, esrar, içki, zina, livata gibi her türlü kötülükten] alıkoyar) buyuruldu.

Bir genç, namaz kılar ve her türlü kötülüğü de yapardı. Bu gencin durumunu Resulullaha bildirdiler. Peygamber efendimiz, (Bir gün gelir namaz, onu diğer günahları işlemekten alıkoyar) buyurdu. (Haram işliyorsa, namaz kılmasın) demedi, (Namaza devam etsin) buyurdu. Aradan çok zaman geçmedi. O genç günahlarına tevbe etti, iyi hal sahibi oldu. Bu bakımdan mutlaka namaz kılmalıdır!

Namaz kılmanın fazileti çok büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Cennetin anahtarı namazdır.) [Darimi]

(Namazın dindeki yeri, başın vücuttaki yeri gibidir.) [Taberani]

(Namaz kılan, Kıyamette kurtulur, kılmayan perişan olur.) [Taberani]

(Namaz, Allahü teâlânın hoşnut olduğu amellerin en faziletlisidir. Sıratı yıldırım gibi geçiricidir. İmanın başı ve Cehennemden kurtarıcıdır.)
[Miftah-ul-Cenne]

(En faziletli amel, vaktinde kılınan namazdır.)
[Ebu Davud]

(Allahü teâlâ beş vakit namazı farz kıldı. Eksiksiz eda eden kimseyi Cennete koyacağına söz verdi. Namaz kılmayana verilmiş bir sözü yoktur, böyle kimseye dilerse azap eder, dilerse Cennete koyar.)
[Ebu Davud]

(Müslüman, namaz kılarken günahları başı üzerine konur. Her secde ettiğinde başından dökülür. Namazı bitirince hiçbir günahı kalmaz.)
[Taberani]

(Mümin, Allah rızası için namaz kılınca, ağaçtan yaprakların döküldüğü gibi, günahları dökülür.)
[İ.Ahmed]

(Her namaz vakti gelince, melekler, "Ey insanlar, günahlarınız sebebiyle hasıl olan ateşi namaz kılarak söndürün!" derler.)
[Taberani]

Bir kimse, (İman eder, namaz kılar, zekat verir, oruç tutar ve diğer ibadetleri yaparsam, kimlerden olurum?) diye sual edince, Peygamber efendimiz, (Sıddık ve şehidlerden olursun) buyurdu. (Bezzar)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
NAMAZ NAMAZ NAMAZ NAMAZ NAMAZ NAMAZ................

ALLAH senden razı olsun TUĞBA kardeşim...evet NAMAZlarımız çok çok önemli
RABBİM eda ettiğimiz namazlarımızı eksikleriyle, hatalarıyla kabul buyursun inşaallah...ALLAHın izni ile CENNETe girişimiz olsun...CENNETe uçuran burağımız olsun inşaallah...

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us

RABBİM eda ettiğimiz namazlarımızı eksikleriyle, hatalarıyla kabul buyursun inşaallah...ALLAHın izni ile CENNETe girişimiz olsun...CENNETe uçuran burağımız olsun inşaallah...

Amin Amin Amin

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşim Tuğba...

Eline emeğine sağlık RAHMAN razı olsun sevabını iki cihanda sana bahşetsin inşaALLAH. Gerçekten her daim önemli ve her daim dikkata alınması gerekili bir paylaşım MEVLA bizler ehlimizi ve inanaları NAMAZ ın nurundan ayırmasın

Selam ve Baki Dua ile ALLAH a emanet ol

PASALI

Kayıtlı Kullanıcı
Huzurumuzun yolu

Huzurumuzun yolu

Eline emeğine sağlık RAHMAN razı olsun sevabını iki cihanda sana bahşetsin inşaALLAH. Gerçekten her daim önemli ve her daim dikkata alınması gerekili bir paylaşım MEVLA bizler ehlimizi ve inanaları NAMAZ ın nurundan ayırmasın

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşim Rabbimiz razı olsun amin inşallah selametle Rabbimize emnaet olun inşaallah...

ahsarmıznası

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHA şükür nihayet namaza başladım bana dua edın ...1 yıldır alışmaya calısıyordum ama artık onsuz yapamıyorum...tamam bazen eksik kılıyorum ve cok sure bılmıyorum ama insALLAH ALLAH ın yardımıyla daha güzel secde etmek için kendimi yetiştirecegim.....................

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı

ve aleyküm selam abi gözlerinize sağlık inşaallah
amin abi inşaallah
selam ve dua ile Rabbimize emnaet olun inşaallah...

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHA şükür nihayet namaza başladım bana dua edın ...1 yıldır alışmaya calısıyordum ama artık onsuz yapamıyorum...tamam bazen eksik kılıyorum ve cok sure bılmıyorum ama insALLAH ALLAH ın yardımıyla daha güzel secde etmek için kendimi yetiştirecegim.....................
ve aleykümselam :)Rabbimiz hakkını vererek kılmayı nasip etsin cümlemize amin inşaallah...

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM namazlarımızı kaçırmıyalım İNŞAALLAH selametle kalın.

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık kardeşim Rabbim razı olsun kıldığımız namazları kabul eylesin inşaallah, amin..
selam ve dua ile..:a03:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt