Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

her gün aç olan kardeşlerimiz (1 Kullanıcı)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim bu gün haberlerde gördüğüm bir olay beni cok duyğunandırdı rabiya diye dünya tatlısı bir cocuk etli patetes yemeği aldı aş evinden ve nasıl sevindi nasıl yiyordu görmeliydiniz ve böyle kardeşlerimizi nolur görelim elimizden geleni yapalım oruc tutmanın gayesi amacı bu zaten oructutup akşam ezan okununca türlü türlü yemekler bizleri bekliyor ama öbür tarafta ezan okunsada ac olan insan ları düşünmemiz lazım onlara yardım edelim elimizden geleni yapalım allaha emanet olun kardeşlerim

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşlerim Bişi Yazmiyacanizmi Allahin Selami üzerinize Olsun :a:a

ararat

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Haklisin Kardeşim Rabbim O Insanlarin Yar Ve Yardimcisi Olsun Bizlride Vesile Etsin O Insanlara Yardim Etmeye Inşl..allah A Emanet Olun

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Haklisinizz... çok acı bir tabloydu...

Bir Taraftan çeşit çeşit Yemeklerle Donatilmiş Sofralar,

Ve Bu Sofraları Ramazanin Bir Parçasiymiş Gibi Göstermeler,,

Diğer yandan bir kap yemeği yiyebildiğine ve

karnının doyduğuna sevinenler.............

farkındaysanız Ramazana dair yeni bir tabir çıktı günümüzde..

iftarda kıtlıktan çıkmışcasına saldırılan RAMAZAN SOFRALARI...

artık sofra paylaşımı da kalmadı günümüzde...

hatta fakirlerin gitmesi gereken "iftar çadırlarınıda" zaptettik...!!!:gulegule

ALLAHA EMANET OLUNUZZ

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm....

Paylaşım ve uyarınız için teşekkür ederim ALLAh c.c. razı olsun nefsi güzel terbiye etmeye neden olan bir paylaşımdı doğrusu ALLAH c.c. kabul etsin...

Eğer onlar gibi olmak istiyorsak Orucun keyfiyetinde sınır yok diyorsak çile çeksin diye azap görsün diye müşriklerce oruçlu sahabelerin dudaklarına vurulan tuzları hissedin bu sizin nefsinizi bu ayda köreltmeye yetecektir. Din ve kardeşlik üzerine selam olsun. felah ve muzafferiyet üzerine Dua olsun. İslam ahlakını yaşamak adına sağlık olsun.

Fe emanillah

HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN.

O KADAR TEMBELİZKİ (cimriyiz diyemeyeceğim. çünkü toplum olarak zavallı, aciz durumda olmayan insanları görünce, bir fiil yanlarında olunca kalbimiz eziliyor ve o elimizden ne gelirse yapıyoruz) EVET TEMBEL İZ. EVDEN İŞE İŞTEN EVE GELİP KENDİ HALİMİZDE YAŞAYIP GİTMEYİ, DUYDUĞUMUZ GÖRDÜĞÜMÜZ ÜZÜCÜ ŞEYLER İÇİN GÖZYAŞI DÖKMEYİ BİLİRİZDE, ŞÖYLE BİR DIŞARI ÇIKIP DÜNYADA NELER OLUYOR DEMEYİZ. KAÇ KİŞİ BİR FAKİR BULMAK İÇİN YOLLARI AŞINDIRIYOR, KAÇ KİŞİ SOKAK ÇOÇUKLARININ YANINA YAKLAŞABİLİYOR (onlar bize birşey yapmadan ya yaparlarsa diye korkuyoruz, oysaki onlarda insan konuşmayı bilirsek elbet anlar) NE SIKLIKLA YETİMHANELERİ, HUZUREVLERİNİ ZİYARET EDİP BİT YETİMİN BAŞINI OKUŞUYOR YA DA BİR YAŞLININ ELİNİ ÖPÜYORUZ SAHİ HİÇ BURALAR GİTTİNİZ Mİ? GİTTİK Mİ? ÇEVREMİZDE OLANLARLA NE KADAR İLGİLİYİZ. KOMŞULARIMIZ NE DURUMDA BİLİYOR MUYUZ?
TEMBELİZ...
(yazdımlarım sadece nefsimi mukayeseyle ilgili, kimse yanlış anlamasın)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Haklisin Kardeşim Rabbim O Insanlarin Yar Ve Yardimcisi Olsun Bizlride Vesile Etsin O Insanlara Yardim Etmeye Inşl..allah A Emanet Olun

aleyküm selam kardeşim komşunuz acken sizin tok yatanınız bizden değil sözünü unutmayalım kardeşlerim allaha emanet ol kardeşim

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
Haklisinizz... çok acı bir tabloydu...

Bir Taraftan çeşit çeşit Yemeklerle Donatilmiş Sofralar,

Ve Bu Sofraları Ramazanin Bir Parçasiymiş Gibi Göstermeler,,

Diğer yandan bir kap yemeği yiyebildiğine ve

karnının doyduğuna sevinenler.............

farkındaysanız Ramazana dair yeni bir tabir çıktı günümüzde..

iftarda kıtlıktan çıkmışcasına saldırılan RAMAZAN SOFRALARI...

artık sofra paylaşımı da kalmadı günümüzde...

hatta fakirlerin gitmesi gereken "iftar çadırlarınıda" zaptettik...!!!:gulegule

ALLAHA EMANET OLUNUZZ

selamün aleyküm kardeşim allah razı olsun yorumunuz icin allaha emanet olun

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm....

Paylaşım ve uyarınız için teşekkür ederim ALLAh c.c. razı olsun nefsi güzel terbiye etmeye neden olan bir paylaşımdı doğrusu ALLAH c.c. kabul etsin...

Eğer onlar gibi olmak istiyorsak Orucun keyfiyetinde sınır yok diyorsak çile çeksin diye azap görsün diye müşriklerce oruçlu sahabelerin dudaklarına vurulan tuzları hissedin bu sizin nefsinizi bu ayda köreltmeye yetecektir. Din ve kardeşlik üzerine selam olsun. felah ve muzafferiyet üzerine Dua olsun. İslam ahlakını yaşamak adına sağlık olsun.

Fe emanillah

aleyküm selam kardeşim değerli yorumun icin allah senden razı olsun allah herdayim gönlünden gecenleri kabul etsin allaha emanet ol kardeşim

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN.

O KADAR TEMBELİZKİ (cimriyiz diyemeyeceğim. çünkü toplum olarak zavallı, aciz durumda olmayan insanları görünce, bir fiil yanlarında olunca kalbimiz eziliyor ve o elimizden ne gelirse yapıyoruz) EVET TEMBEL İZ. EVDEN İŞE İŞTEN EVE GELİP KENDİ HALİMİZDE YAŞAYIP GİTMEYİ, DUYDUĞUMUZ GÖRDÜĞÜMÜZ ÜZÜCÜ ŞEYLER İÇİN GÖZYAŞI DÖKMEYİ BİLİRİZDE, ŞÖYLE BİR DIŞARI ÇIKIP DÜNYADA NELER OLUYOR DEMEYİZ. KAÇ KİŞİ BİR FAKİR BULMAK İÇİN YOLLARI AŞINDIRIYOR, KAÇ KİŞİ SOKAK ÇOÇUKLARININ YANINA YAKLAŞABİLİYOR (onlar bize birşey yapmadan ya yaparlarsa diye korkuyoruz, oysaki onlarda insan konuşmayı bilirsek elbet anlar) NE SIKLIKLA YETİMHANELERİ, HUZUREVLERİNİ ZİYARET EDİP BİT YETİMİN BAŞINI OKUŞUYOR YA DA BİR YAŞLININ ELİNİ ÖPÜYORUZ SAHİ HİÇ BURALAR GİTTİNİZ Mİ? GİTTİK Mİ? ÇEVREMİZDE OLANLARLA NE KADAR İLGİLİYİZ. KOMŞULARIMIZ NE DURUMDA BİLİYOR MUYUZ?
TEMBELİZ...
(yazdımlarım sadece nefsimi mukayeseyle ilgili, kimse yanlış anlamasın)

selamün aleykün kardeşim değerli yorumlarınıza cok teşekkür ederim allah razı olsun allah gönlünüze göre versin allaha emanet ol kardeşim

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim hepiniz allaha emanet olun

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
nerdeeeeee kimseden cıt yok bişr kac kardeşim hariç ben zaten ordan kaybediyorum
ne düşünüyorum ne yazıyorum istediğimi yazamıyorum allah razı olsun kardeşim kendine iyi bak a.e.o.

FEYZAADALI

Kayıtlı Kullanıcı
Essekamun Aleyküm Gerçekten çok Hassas Bir Konuya Değinmişsiniz. Yanlizca Ramazanda Değil Yilin Her Gününde Yardimlarimizi Esirgememeli Açlari Muhtaçlari Asla Unutmamaliyiz. Başima Gelen Bir Olayi Paylaşmak Istiyorum. Ramazandan Evvel Saat 11gibi önemli Bir Sebepten Komşuma Gitmek Zorunda Kaldim çocuklarina Kahvalti Ettiriyordu.kahvaltisi Küçük Bir Kutu Yoğurt 4-5zeytin Ekmek Saadece 2çocuğu Için Demlenmiş 2bardaklik çay.beni Görünce Apar Topar Doydunuz Artik Deyip Topladi. Hiçbirşey Oan Için Yapamadim Ziyaret Sebebimi Belirtip Evime Döndüm Ama Inanin Hala Tesirinden Kurtulmuş Değilim Evimdeki Erzaktan Dolayi Rabbimden Utandim.ogünden Beri Ne Gidebiliyorum Nede Yardim Edebiliyorum.onu Asla Kirmak Istemiyorum. şahit Olmadan önce Elimden Ne Gelirse Yapiyordum.rabbim Kimseyi Düşkün Yardima Muhtaç Yapmasin Rabbim Darda Olanlara Yardim Etsin Bizlerede Onlari Incitmeden Kirmadan Yardim Edebilmeyi Nasip Etsin Amin.a.e.o.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
Essekamun Aleyküm Gerçekten çok Hassas Bir Konuya Değinmişsiniz. Yanlizca Ramazanda Değil Yilin Her Gününde Yardimlarimizi Esirgememeli Açlari Muhtaçlari Asla Unutmamaliyiz. Başima Gelen Bir Olayi Paylaşmak Istiyorum. Ramazandan Evvel Saat 11gibi önemli Bir Sebepten Komşuma Gitmek Zorunda Kaldim çocuklarina Kahvalti Ettiriyordu.kahvaltisi Küçük Bir Kutu Yoğurt 4-5zeytin Ekmek Saadece 2çocuğu Için Demlenmiş 2bardaklik çay.beni Görünce Apar Topar Doydunuz Artik Deyip Topladi. Hiçbirşey Oan Için Yapamadim Ziyaret Sebebimi Belirtip Evime Döndüm Ama Inanin Hala Tesirinden Kurtulmuş Değilim Evimdeki Erzaktan Dolayi Rabbimden Utandim.ogünden Beri Ne Gidebiliyorum Nede Yardim Edebiliyorum.onu Asla Kirmak Istemiyorum. şahit Olmadan önce Elimden Ne Gelirse Yapiyordum.rabbim Kimseyi Düşkün Yardima Muhtaç Yapmasin Rabbim Darda Olanlara Yardim Etsin Bizlerede Onlari Incitmeden Kirmadan Yardim Edebilmeyi Nasip Etsin Amin.a.e.o.

aleyküm selam benim iyi yürekli kardeşim allah kalbine göre versin amin kardeşim sen yine git ve ağzını ara o sana acılacaktır bir şekilde anlatmasını sağla bunu başaracağından emini allah seni ve aileni iki cihandada güldürsün allaha emanet ol kardeşim :T

FEYZAADALI

Kayıtlı Kullanıcı
Iyi Ve Hayirli Dualariniz Için Rabbim Sizden Razi Olsun Inşaallah Rabbim Ogücü Verirde Tekrar Gidebilirim.a.e.o.selamun Aleyküm.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt