Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Her An Bir Sırattır (1 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Sırat...!

Ötelerde değil, yanı başımda ve şimdi..

İçinde yaşadığım, bulunduğum ‘an’ da adımlıyorum o köprüyü. Ya geçiyorum ya da düşüyorum.
Dünyanın, sırat köprüsünün görünen kısmına verilen diğer bir isim olduğunu kavrıyorum o an…

Varlık alemi, nasıl da bir var bir yok arası titreşiyor, hayret!
Resmen titriyor. Sanki, sonsuz bir karanlıkta an-be an flaşlar patlıyor. Her şey, varlık sahnesinde boy göstermeye başladığı anda, yokluğun uç sınırına da varıveriyor. Atom boşluk, hücre boşluk, dünya boşluk, uzay boşluk…

Zerreden küreye her şey boşlukta asılı durmakta ve yokluğun o uç sınırına kadar geliveriyor.
Öyleyse, “yokluğun uç sınırıdır dünya” diyorum, “adımladığımız sırattır.”

Önce, felsefe gözüyle bakıyorum. O sıratın altındaki boşluğu ve yanı başındaki yokluğu gözlüyorum. En küçüğünden en büyüğüne, her şeyin nasıl olup da yokluğa yuvarlanıvermediğine hayret ediyorum. Müthiş bir hızla adımlıyorlar sıratlarını ama düşmüyorlar!

Neden sonra, yumuşak ve sonsuz bir iple varlık aleminde asılı olduklarını fark ediyorum. Acizliklerine rağmen, ne kadar da haşmetli duruyorlar öyle.

“O gördüğün vahdet ipidir” diyor bir ses, “seni dağılmaktan kurtarıyor”.
Kulak veriyorum, uzaklardan ama yanı başımdan geliyor: “Uzatılan rahmet ipine neden bağlanmıyorsun?” diyor, “Din gününün sahibi olan alemlerin Rabbine.”

Önce uzak görüyor, ciddiye almıyorum. Oysa, Yaratıcıyla aramdaki bağı kopardığım her anda, sırattan düşüyorum ve kaybediyorum. Bir koca deveyi yardan uçuran bir tutam ot misali. Manen dağılıyorum. Dıştan bakınca var gibiyim, ama gerçekte yok oluyorum. İşte o an cehennem hayatı da başlayıveriyor.

Sonra, yokluğun sınırından döndürülen her şeyi hatırlıyorum; vahdet ipini.
Din gününün sahibi olan alemlerin Rabbini. Kendimi de dahil ediyorum, o müthiş tevhidin, her şeyin içine.

Kurumuş olan aklım, yeşermeye başlıyor vahyin ışığında. Koca koca alemleri içine alan bir kalbe sahip olduğumu fark ediyorum. En önemlisi de, sevildiğimi.

İsteyerek, “iyyake na’büdü ve iyyake nestain” diyorum. Nurlanıveriyor sıratım. Önde Resul-i Ekrem ve ardından milyonlar geçiyor o köprüden. An be an. “ihdinas’sırat el-mustakîm. Sıratallezine en amte aleyhim” diyerek.

Derken, felsefenin ayak seslerini duyuyorum cehennem tarafından. Düşüyorlar maalesef, düşüyorlar.. “gayril mağdubi aleyhim veleddallin.” diyorum, hamd ederek.

Düşmemek için, Rabbime “Fatiha“ ile arz ediyorum halimi.
Açmak ve aşmak için o köprüyü..

Sırat...!

Ötelerde değil, yanı başımda ve şimdi.

Vahdet ipine sımsıkı sarıldığım ‘an’da geçiyorum onu. Ahirete aktarabildiğim ‘an’da..

DEĞİLSE...

Aykut Tanrıkulu

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı

EsSelamuAleyküm Can Yeğenim;

"DEĞİLSE..."

Allah(CC) muhafaza etsin..amin diyerek,öyle bir sonla yola revan olmaktan Rabbimize sığınalım..
Hidayet..nimetinin ne büyük bir Lutuf olduğunun idrakiyle Vahdet ipini hiç bırakmadan..
"ELHAMDÜLİLLAHİRABBİLA'LEMİN"
Fatiha Suresinin sırrıyla inşaAllah..yolun karşısına geçebilmek duasıyla..
Allah(CC) razı olsun yeğenim..yine çok yerinde ve uyarıcı bir konuyu bizlere takdim etmişsiniz..Rabbim ecrini ve sevabını her iki cihanda da size bahşeylesin inşaAllah..

Selam ve baki dua ile Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamuAleyküm Can Yeğenim;

"DEĞİLSE..."

Allah(CC) muhafaza etsin..amin diyerek,öyle bir sonla yola revan olmaktan Rabbimize sığınalım..
Hidayet..nimetinin ne büyük bir Lutuf olduğunun idrakiyle Vahdet ipini hiç bırakmadan..
"ELHAMDÜLİLLAHİRABBİLA'LEMİN"
Fatiha Suresinin sırrıyla inşaAllah..yolun karşısına geçebilmek duasıyla..
Allah(CC) razı olsun yeğenim..yine çok yerinde ve uyarıcı bir konuyu bizlere takdim etmişsiniz..Rabbim ecrini ve sevabını her iki cihanda da size bahşeylesin inşaAllah..

Selam ve baki dua ile Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatuhu Can Talip Amcam;

evet ya DEĞİLSE..:gulegule
Rabbul alemin muhafaza buyursun inşaAllah amcam. Rabbim c.c. cümlemizi kendisine muti olan ve takva libası ile süslenip sonsuz aleme revan olanlardan eylesin..Beğenmenize sevindim.. Rabbimiz razı olsun yorumunuz için. yine çok güzeldi kıymetli amcam, eksik olmayın inşaAllah..

Rabbimizin; sıratı göz açıp yumuncaya kadar geçen ve devamında da maddi manevi tüm lezzetlerle hakiki bayrama eriştirdiği kullarından olmanız duası ile inşaAllah..En Emin'e, En Dost'a emanet olun..
selam ve baki dua ile..B)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm degerli kardeşim ellerine sağlık hayırlı cumalar Rabbimize emanet ol inşaaallah

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm degerli kardeşim ellerine sağlık hayırlı cumalar Rabbimize emanet ol inşaaallah

ve aleyna aleyküm selam Tuba kardeşim.
Allah c.c. razı olsun..Sana da hayırlı, bereketli Cum'alar diliyorum..
Rabbimize emanetsin güzel kardeşim..selametle kal inşaAllah..B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm niğdeli kardeşim elinize,emeğinize sağlık olsun..Rabbimiz hizmetlerinizi kabul buyursun inşAllah..gerçekten çok güzel bir paylaşımdı kardeşim sağolasınız okumamıza vesile olduğunuz için..Rabbime emanet olunuz kardeşim hayırlı akşamlar,selamun aleyküm

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm niğdeli kardeşim elinize,emeğinize sağlık olsun..Rabbimiz hizmetlerinizi kabul buyursun inşAllah..gerçekten çok güzel bir paylaşımdı kardeşim sağolasınız okumamıza vesile olduğunuz için..Rabbime emanet olunuz kardeşim hayırlı akşamlar,selamun aleyküm

ve aleyküm selam Recep kardeşim. Allah c.c. razı olsun..
Beğenmenize sevindim.. yorumunuz için ben teşekkür ederim..
Rabbul alemine emanetsiniz inşaAllah siz de kardeşim. Hayırlı, bereketli geceler..dua bike..
ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatuhu..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm güzel kardeşim.Rabbim razı olsun.sevabına yazsın.yüreğine sağlık.Rabbime emanetsin.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm Kardeşim...

Emek verip hazırladığınız için Rabbimiz Sizden razı olsun İnşaAllah...

Kendisine teşekkür etmeyi unutanları bile nimetleri ile ihsan sunan Rabbimiz...!

Bu köprüden geçerken yardımını bizlerden esirgemeyeceğini,keremiyle

lutfedeceğini umuyor ve yardımını diliyoruz İnşaAllah....

selametle kalınız....

~~nevci~~

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeş.
ALLAH o an yar ve yardımcımız olsun.bizi sahipsizlerden eylemesin.
ellerinize saglık.teşekkür ederim.kasım hadininde selamını size iletiyorum.hayırlı geceler.

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeş.
ALLAH o an yar ve yardımcımız olsun.bizi sahipsizlerden eylemesin.
ellerinize saglık.teşekkür ederim.kasım hadininde selamını size iletiyorum.hayırlı geceler.

ve aleyküm selam ablam
amin, Rabbimiz yardımcımız olsun ablacım..sağolasınız, ben teşekkür ediyorum..
değerli Kasım abimin selamı başımız üstüne; ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullah..
siz de selamlarımı iletin inşaAllah. Kasım abimizi en kısa zamanda tekrar aramızda görmek istiyoruz abla..:gulegule
Hakkınızda her daim hayırlısı olsun inşaAllah..hayırlı, nurlu geceler dilerim..selam ve baki dua ile..B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm güzel kardeşim.Rabbim razı olsun.sevabına yazsın.yüreğine sağlık.Rabbime emanetsin.

ve aleyküm selam ablam..
amin, ecmain inşaAllahu Teala.. siz de sağolun, eksik olmayın..
Rahman ve Rahim c.c olan Rabb'imize emanet olun. selam ve dualar ile..B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm Kardeşim...

Emek verip hazırladığınız için Rabbimiz Sizden razı olsun İnşaAllah...

Kendisine teşekkür etmeyi unutanları bile nimetleri ile ihsan sunan Rabbimiz...!

Bu köprüden geçerken yardımını bizlerden esirgemeyeceğini,keremiyle

lutfedeceğini umuyor ve yardımını diliyoruz İnşaAllah....

selametle kalınız....

ve aleyna aleyküm selam değerli erdal abim;

yorumunuz için ben teşekkür ederim.. Rabbul alemin sizden de ebeden razı ve hoşnut olsun inşaAllah..

Güzel duanıza yürekten aminler olsun inşaAllah. cezakellahu hayran..

selam ve baki dua ile.. Rabbul alemine emanet olunuz..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
... ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ ...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

Ata Süleymi Hazretleri, Beşir Bin Mansur Hazretlerine;
“Ey Beşir! Ölüm peşimde, kabir önümde, gideceğim yer mahşer,
geçeceğim yol Cehennem üzerindeki Sırat köprüsüdür.
Bilemiyorum ki, Rabbim bana ne muamele yapar?”

Allah razı olsun kardeşim. Selam ve baki dua ile kalın

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

Ata Süleymi Hazretleri, Beşir Bin Mansur Hazretlerine;
“Ey Beşir! Ölüm peşimde, kabir önümde, gideceğim yer mahşer,
geçeceğim yol Cehennem üzerindeki Sırat köprüsüdür.
Bilemiyorum ki, Rabbim bana ne muamele yapar?”

Allah razı olsun kardeşim. Selam ve baki dua ile kalın

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatühu
Mevla Teala sizden de her daim razı olsun kardeşim, değerli katılımınız için teşekkür ederim..
RAHİM c.c bizlere o dehşetli anda merhametiyle muamelede bulunsun inşaAllah..
selam ve baki dualar ile..Allah'a emanet olunuz kardeşim..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt