Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hep konuya değinmenin doğru olup olmadığı hakkında ...; (1 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
İlme önem vermek ve bilgilerin kaynaksal Mehaz 'ına ihtiyaç var iken ; yorum adı altında her konuya değinmek ne kadar doğru bir harekettir...
Her konuda yorum yapmak sanki bilgiçlik taslamak gibi geliyor...
Okuyucu veya yorumcunun bilgi düzeyine saygılı olmak gerekir diye değerlendiriyorum...
Her insan ayrı bir dünya birincisi ve değeridir...
O sebepten müsaadeniz olursa bir müddet yorumlara ara vermek istiyorum...
Lütfen cevap yazmadan ve itiraz etmeden bana hak verin ve izin verin...
Durulmaya ... Kişisel gelişime ve İlmi çalışmalara da ihtiyaç vardır...
Sizleri incitti isem veya kırdı isem lütfen bağışlayın...
Tekrar görüşmek ve bilgi alışverişinde yeni ufuklara ulaşmak dileği ile...
Saygı ,sevgi ve selamlarımla...

Not :
Tabi ki İslamiyet.gen.tr yi takip edeceğiz ancak cevap ve beğenide '' bu dönem sonuna kadar '' vermeyeceğiz...
Affınıza sığınarak arz ederim...

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Abiciğim, şimdi ne kadar yazsak önemi yok aslında, çünkü sen biliyorsun.

(Affedin ki, Allahü teâlâ da sizi affetsin ve şerefinizi yükseltsin!)
[İsfehani]

(Allah rızası için affedeni, Allahü teâlâ yükseltir.) [Müslim]

(Kendinden uzaklaşanlara yaklaşmak, zulmedenleri affetmek, kendini mahrum edenlere [Kendine bir şey vermeyenlere] ihsan etmek, güzel huylu olmaktır.) [İ.Süyuti]

(Sana zulmedeni affet, sana gelmeyene git, sana kötülük edene sen iyilik et, aleyhine de olsa mutlaka doğru konuş.) [Ruzeyn]

(Musa aleyhisselam, "Ya Rabbi, senin indinde en aziz kimdir?" diye sordu. Allahü teâlâ da, "İntikam almaya gücü yeterken affedendir" buyurdu.) [Harâiti]

(Allahü teâlâ merhameti olmayana merhamet etmez, affetmeyeni affetmez.) [İ.Ahmed]

(Affedin ki affa kavuşasınız!) [İ.Ahmed]

Af taraftarı olmak daha iyidir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Ceza vermekteki hata, affetmekteki hatadan daha kötüdür.) [Hakim]

O yüzden kusurumuzu affet, ama öğretmeye de devam et, yardım et. :(

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlar estağfurullah sadece biraz sukut edelim dedik ...Art niyet ve kırılma yoktur...Sizleri çok seviyorum...Biraz durulma istedim...O kadar..
Selam ile...

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
İlme önem vermek ve bilgilerin kaynaksal Mehaz 'ına ihtiyaç var iken ; yorum adı altında her konuya değinmek ne kadar doğru bir harekettir...
Her konuda yorum yapmak sanki bilgiçlik taslamak gibi geliyor...
Okuyucu veya yorumcunun bilgi düzeyine saygılı olmak gerekir diye değerlendiriyorum...
Her insan ayrı bir dünya birincisi ve değeridir...
O sebepten müsaadeniz olursa bir müddet yorumlara ara vermek istiyorum...
Lütfen cevap yazmadan ve itiraz etmeden bana hak verin ve izin verin...
Durulmaya ... Kişisel gelişime ve İlmi çalışmalara da ihtiyaç vardır...
Sizleri incitti isem veya kırdı isem lütfen bağışlayın...
Tekrar görüşmek ve bilgi alışverişinde yeni ufuklara ulaşmak dileği ile...
Saygı ,sevgi ve selamlarımla...

Not :
Tabi ki İslamiyet.gen.tr yi takip edeceğiz ancak cevap ve beğenide '' bu dönem sonuna kadar '' vermeyeceğiz...
Affınıza sığınarak arz ederim...

Selamun aleykum, senin bu yaptığın olmaz abicim. Ehli SÜnnet düşmanları kafirler senin düşündüğün gibi ince düşünüyormu? Düşünmüyor, bende derslerimden bazen geri kalıyorum cevap yazıcam diye. Ama olmuyor abi bir kişiyi dahi doğru yola sokmak lazım. Emri bil marufun ara vermesi olmaz abi, her konuda yorum yapmak bilgiçlik değildir. Zaten bildiğine bildiğimize biliyoruz deriz bilmediğimizi bilene havale ederiz. Bu sebeple sen ara verme ama şöyle yap mesajlarını azalt ilmine devam et. Özellikle kafası karışık genç kardeşlere tavsiye vermek doğruyu söylemek lazım abi. Bu sebeple ben kabul etmiyorum ara vermeni..

hadi Eyvallah

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar estağfurullah sadece biraz sukut edelim dedik ...Art niyet ve kırılma yoktur...Sizleri çok seviyorum...Biraz durulma istedim...O kadar..
Selam ile...

Selamun Aleykum

Muhterem üstadım mesajınızı üzülerek okudum , yoksa gönül dostumuz bizi terkmi ediyor? sizin gibi ilim ehli muhterem bir zât'ın
böyle susma kararı alması bu fakiri çok üzmüştür,daha önce'de size bildirdiğim gibi eğer siz varsanız bu fakirde var yoksanız bu fakirde susacaktır, gerçi bu fakirin susması bilirimki sizden başkasını üzmez,sizden cevap bekliyorum lütfen bizi üzmeyiniz.

Allah'ın c.c merhameti ve selamı üzerinize olsun.Saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Aleykum Selam efendim ...;
Ayrılma yok sadece yavaşlayalım istemiştim...Ama sorun yok sizler için daima Allah C.C. nasip ederse buradayız...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum Selam efendim ...;
Ayrılma yok sadece yavaşlayalım istemiştim...Ama sorun yok sizler için daima Allah C.C. nasip ederse buradayız...

Selamun Aleykum

Hatırımızı kırmadığınız için çok teşekkürler ederiz.Allah'hu Teâlâ azze ve celle'de Sizin hiç bir konuda hatırınızı kırmasın,etrafınıza nurlu ışıklar saçmaya devam ediniz .Yavaşlamayınız sayın üstadım hayırlarda yarışın emrini Rabbimizin verdiğini siz benden çok daha iyi bilirsiniz.

Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
gerçi bu fakirin susması bilirimki sizden başkasını üzmez,

emin olun bizleri de çok üzer..biz size de alıştık abi.yakais abinin paylaşımlarının altında sizin yorumlarınızdan faydalanmazsak olur mu hiç..
ben pek giremiyorum derslerden ama girdiğimde gözlerimiz sizi gördüğünde mutlu oluyoruz.
siz belki beni görmemişsinizdir bile belki ama Allah biliyor sizi çok seviyorum abi,amca, ne dersek artık:)
hep burada olmanız duasıyla

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
emin olun bizleri de çok üzer..biz size de alıştık abi.yakais abinin paylaşımlarının altında sizin yorumlarınızdan faydalanmazsak olur mu hiç..
ben pek giremiyorum derslerden ama girdiğimde gözlerimiz sizi gördüğünde mutlu oluyoruz.
siz belki beni görmemişsinizdir bile belki ama Allah biliyor sizi çok seviyorum abi,amca, ne dersek artık:)
hep burada olmanız duasıyla

Selamun Aleykum

çok muhterem kardeşim gösterdiğiniz sevgiye çok teşekkür ederim.İnanki bu yaşlı hafızın gözleri yaşardı.Allah c.c ve Resulullah s.a.v sizi çok sevsin inşaAllah. Ben sizi bilmez olurmuyum elbette biliyorum.Ne olur derslerinizi ihmal etmeyiniz vakit buldukça bizleride hatırlayınız bana hafız amca diyebilirsiniz yaşım iki ay sonra 63 olucak.

Size Tahsil hayatınızda başırılar dilerim Allah c.c zihin açıklığı versin sizi tahsil haytınızda üstün başarılara eriştirsin.
Rızayı İlâhiye uygun ve Yüce zâtınında razı olacağı uzun sağlıklı ve hayırlı ömürler nasip etsin.

Allah'ın c.c Merhameti ve selâmı üzerinize olsun.Saygılarımla.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

çok muhterem kardeşim gösterdiğiniz sevgiye çok teşekkür ederim.İnanki bu yaşlı hafızın gözleri yaşardı.Allah c.c ve Resulullah s.a.v sizi çok sevsin inşaAllah. Ben sizi bilmez olurmuyum elbette biliyorum.Ne olur derslerinizi ihmal etmeyiniz vakit buldukça bizleride hatırlayınız bana hafız amca diyebilirsiniz yaşım iki ay sonra 63 olucak.

Size Tahsil hayatınızda başırılar dilerim Allah c.c zihin açıklığı versin sizi tahsil haytınızda üstün başarılara eriştirsin.
Rızayı İlâhiye uygun ve Yüce zâtınında razı olacağı uzun sağlıklı ve hayırlı ömürler nasip etsin.

Allah'ın c.c Merhameti ve selâmı üzerinize olsun.Saygılarımla.
Aleyna ve aleyküm selam.
Allah razı olsun hafız amcacım:)o kadar güzel dualar etmişsiniz ki.
sizin gibi saygıdeğer bi büyüğümün duasını almak nasip oldu:a03:çok sevindim buna
hayırlı akşamlar..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt