Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

helal yiyecekler konusunda soru (1 Kullanıcı)

ninom

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba

Acıkcası bu sordugum soru daha once soruldu tartışıldı ise özür diliyorum. Ama inanin okuacak arayacak vaktim yok kaldı ki hakikate işin işinde çıkamadım.

Yurt dışında yaşayan bir insanım buralara geldiğimden beri yiyeceğim et konusunda tavuk konusunda ne yapmam gerektiği bilmiyorum. Zamanımın yettiği kadar kuranda baktım ama hala emin olamıyorum

Bakara suresine baktım yenilmeyecek et konusunda
Allah'tan başkası adına kesilen hayvanlar
yazıyor burada anladığım kadarıyla demek istenen putlara adanan hayvanlar ve bir kaç tefiserde bu yonde yorumlar gördüm.
Sadece buna bakarak yurt dısında et alabilir yiyebilirim zira kimse putlara adayarak et kesip satmıyor yani yememden sakınca yok hatta bir sure de oyle yaptım. sonra enam suresinde ayet 118 ve 119 nolu ayetleri okudum
Eğer siz, O'nun (Allah'ın) âyetlerine inananlarsanız; o zaman üzerine Allah'ın ismi anılan şeylerden yeyiniz.
aynen boyle diyor yani bu durumda eger hayvan kesilirken allah denmediyse yemem dogru olmayacak. Ama bakıyorujm bazı insanlar tavuk yiyebilirsin diyor ama anlam veremiyorum tavuk da hayvan degil mi kuranda hayvan yazmıs sonucta.

Umarım derdimi anladınız eminim benim gibi bir çok insan yurt dışında bu sorunu yaşıyordur . Lutfen kurandan ayetlerle dogrulu suphe goturmeyen hadislerle cevap yazın. Zira uzun zamandır işin işinden çıkamadım bazen yiyorum bazen yemiyorum. Lütfen bu mesajı dikkate alıp cevap yazın. Şimdiden saolun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt