Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Helal gıdanın önemi (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Sual: Şimdiki çocuklar istenildiği gibi neden eğitilemiyor?
CEVAP
Çocuğu helal gıda ile beslemelidir! Haram gıdanın etkisi çocuğun özüne işler, çocukta uygunsuz işlerin meydana gelmesine sebep olur. Hadis-i şerifte (Yiyip içtikleriniz helal, temiz olsun! Çocuklarınız, bunlardan hasıl olur) buyuruldu.

Çocukları, ahlaksız kadınlara da emzirtmemelidir! Peygamber efendimiz, ahmak kadınları da süt anne olarak tutmamayı, sütün kötü etkisinin olacağını bildirmektedir. Buradan kâfir kadını süt anne olarak tutulmaz manası çıkarılmamalıdır! Zira fıkıh âlimi İbni Âbidin hazretleri, (Kâfir kadının müslüman çocuğa ve müslüman kadının kâfir çocuğa süt anne tutulması caizdir) buyurmaktadır. (R.Muhtar)

İbrahim Ethem hazretlerine, gece gündüz ibadet eden, vecde gelip kendinden geçen bir gençten bahsettiler. Gencin yanına gidip üç gün misafir kaldı. Çok acaip haller gördü. Gencin bu halinin şeytandan olup olmadığını öğrenmek istedi. Yediğine baktı. Helalden değildi. Bu hallerin şeytandan olduğunu anladı. Genci evine davet etti. Gence helal yemek verdi. Gençteki eski aşk ve gayret kalmadı. Genç, bana ne yaptın dedi. İbrahim Ethem hazretleri, gence, (Sendeki haller şeytandandı. Helal yiyince şeytan giremedi. Esas halin meydana çıktı) buyurdu. (Tezkiretül-evliya)

Haram yemek kalbi karartır, hasta eder. Zünnun-i Mısri hazretleri buyurdu ki:
Kalbin kararmasının dört alameti vardır:
1- İbadetin tadını duymaz.
2- Allah korkusu hatırına gelmez.
3- Gördüklerinden ibret almaz.
4- Okuduklarını, öğrendiklerini anlayıp kavrayamaz.

Muhammed bin Fadl Belhi hazretleri de buyurdu ki:
Kalbin kararmasına 4 şey sebep olur:
1- Öğrendiği ile amel etmemek.
2- Bilmeyerek yapmak.
3- Bilmediklerini öğrenmemek.
4- Başkasının öğrenmesine mani olmak.
Nefs, kötü isteklerden [dinin yasakladığı şeylerden] kurtarılınca, kalb temizlenir.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm.....Hayırlı akşamlar..

sevgi dinc

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam
allah razı olsun emegine saglık
harika konu paylaşımın cok sagol helal yiyip içme cok önemli
marketten aldıgımız hazır ürünlerin içerikleri bunlar cok önemli bır muslüman olarak aldıgımız herşeye yedigimiz herşeye dikkat etmeliyiz

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam
allah razı olsun emegine saglık
harika konu paylaşımın cok sagol helal yiyip içme cok önemli
marketten aldıgımız hazır ürünlerin içerikleri bunlar cok önemli bır muslüman olarak aldıgımız herşeye yedigimiz herşeye dikkat etmeliyiz

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...
Dedikleriniz çok doğru...
Hayırlı akşamlar..

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim benim. eline gönlüne sağlık allah razı olsun verdiğin bilgiler icin rabbime emanet olun sağlıcakla kalın

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim benim. eline gönlüne sağlık allah razı olsun verdiğin bilgiler icin rabbime emanet olun sağlıcakla kalın

VE Aleykümselam abi...
Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah......
Hayırlı akşlamlar..

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun Resul abi. Çocuklara da helal - haram yiyeceği ayrıntılarıyla anlatmak gerekiyor. Zira eğer anlatmazsak çok kötü sonuçlar doğabilir. Allah çocuk büyütenlere yardım etsin. Çok zor bu devirde hayırlı, şerefli, namuslu,dinine düşkün,şirke yönelmeyen, büyüğünü küçüğünü ayırt ederek icraat eden v.s. çocuk yetiştirmek. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah. Selametle kal inşallah abim.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam hayırlı akşamlar ellerinize saglık gelecegin anne ve babaları en baştan istifade etmiş oldu Rabbimiz razı olsun Rabbimize emanet olun inşaallah:H

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun Resul abi. Çocuklara da helal - haram yiyeceği ayrıntılarıyla anlatmak gerekiyor. Zira eğer anlatmazsak çok kötü sonuçlar doğabilir. Allah çocuk büyütenlere yardım etsin. Çok zor bu devirde hayırlı, şerefli, namuslu,dinine düşkün,şirke yönelmeyen, büyüğünü küçüğünü ayırt ederek icraat eden v.s. çocuk yetiştirmek. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah. Selametle kal inşallah abim.

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..Dedikleriniz çok doğru...
Bu ara da yaşıtmışız sevgili kardeşim...Çok kişi beni büyük sanıyor da :K
aklınızda olsun inşallah...

Hayırlı akşamlar..Allah(c.c)'ya emanet olun..

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..Dedikleriniz çok doğru...
Bu ara da yaşıtmışız sevgili kardeşim...Çok kişi beni büyük sanıyor da :K
aklınızda olsun inşallah...

Hayırlı akşamlar..Allah(c.c)'ya emanet olun..

Selamın aleyküm. Ben bilmiyordum abi dedim. Ben sitenin büyüsüne kapılarak üyelerin hepsiyle tanışamadım. Aklımda bulunacak Resul kardeşim. Sen de Allah'a emanet ol.:H

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam hayırlı akşamlar ellerinize saglık gelecegin anne ve babaları en baştan istifade etmiş oldu Rabbimiz razı olsun Rabbimize emanet olun inşaallah:H

Size de hayırlı akşamlar....
Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...
hAYIRLI Akşamlar..

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum Allah (c.c.) razi olsun.bu konuyu bizlere sundugun için Allah (c.c.) ye emanetsiniz.Dua ile...

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm benim :evetgencecik:evet kıymetli kardeşim...:K

güzel bir paylaşım olmuş..selam ve dua ile kalın selametle....:H

pakizebölükbas

Kayıtlı Kullanıcı
  • Avrupada yasayan bizlerin cok daha dikkat etmesi gerekiyor.aldigimiz ürünlerin arkasinda acikca ne oldugu yazmiyor sadece numara vermisler hepsininde bi sifresi var.yani rakamin ne anlama geldigini bilmiyorsak Allah korusun haram olan herseyi helal diye alir kullaniriz.ilk duydugumda sok oldum .elhamdulilhal simdi alistik taniyoruz.
  • insallah herkesde bu duyarliligi gösterir.bilenler bilmeyenlere anlatsin Alah rizasi icin bilmeden neler yedik ictik Rabbim affetsin insallah
Rabbim senden razi olsun kardes cok faydali oldu.Allaha emenetsin.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

• Avrupada yasayan bizlerin cok daha dikkat etmesi gerekiyor.aldigimiz ürünlerin arkasinda acikca ne oldugu yazmiyor sadece numara vermisler hepsininde bi sifresi var.yani rakamin ne anlama geldigini bilmiyorsak Allah korusun haram olan herseyi helal diye alir kullaniriz.ilk duydugumda sok oldum .elhamdulilhal simdi alistik taniyoruz.
  • insallah herkesde bu duyarliligi gösterir.bilenler bilmeyenlere anlatsin Alah rizasi icin bilmeden neler yedik ictik Rabbim affetsin insallah
Rabbim senden razi olsun kardes cok faydali oldu.Allaha emenetsin.

Allah(c.c) sizden de razı olsun inşallah..Hayırlı akşamlar....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt