Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HAZRETİ ÖMER'İN HESABI (1 Kullanıcı)

kardelen_misali_

Kayıtlı Kullanıcı
HAZRETİ ÖMER'İN HESABI
Siyer kitaplarında anlatıldığına göre, Hz. Ömer Efendimiz vefat ettikten sonra Hz. Abbas (r.a.) onu rüyada görmek için adeta can atıyor. Fakat, hemen her zaman arzuyla gözlerini yummasına rağmen tam altı ay boyunca onu hiç göremiyor. Nihayet altı ayın sonunda Hz. Ömer'i rüyasına misafir ediyor. Bu beklemenin sebebini soracak olunca Hz. Ömer: "İşin içinden ancak sıyrılabildim; hesabım yeni bitti." diyor.
Rüyanın devamını anlatmadan önce, bu altı aylık muhasebe üzerinde durmak gerektiğini zannediyorum. Rasul-ü Ekrem Efendimiz'in (s.a.s.) "yerdeki iki vezirimden biri" diyerek kendisini gösterdiği ve "Benden sonra Peygamber gelecek olsaydı, Ömer olurdu!" buyurarak büyüklüğünü nazara verdiği, Hulefa-yı Raşidin'in ikincisi olan Hz. Ömer'in "Hesabım altı ayda ancak bitti " demesi bize birşey ifade etmeli!... Ümitsizliğe düşürecek mülahazalara girmeden, bize herşeyin hesabını vereceğimizi ve her nimetten dolayı sorgulanacağımızı düşündürmeli. Evet, bütün nimetlerden hesaba çekileceğimiz bir gün var önümüzde. O gün Cenab-ı Hak, "Size el-ayak, dil-dudak verdim. Sizi zahir ve batın latifelerle donattım. Maddi ve manevi bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacak nimetleri önünüze serdim. Peki, siz bunlarla ne yaptınız? Bunlar size ne ifade etti? Bu nimetleri nasıl değerlendirdiniz? Kulluğunuzun ve imtihan dünyasında bulunduğunuzun farkında olabildiniz mi? Hayatınızın hesabını vereceğiniz şuuruyla vazifeden terhis olduğunuz ana kadar bir kula yakışır eda ile yaşadınız mı?" türünden sorular soracak. İşte Hz. Ömer'in "Hesaptan ancak altı ayda sıyırabildim!" sözü, bize benzer sorulara karşı vereceğimiz cevapları düşündürmeli ve bizi öteler için azık hazırlamaya teşvik etmeli...
Bu arada, yarım sene de olsa, demek ki Hz. Ömer sonunda bütün hayatının hesabını verebilmiş. Demek ki, altı ayın akabinde onun için hesabı verilmemiş hiçbir husus kalmamış. Bu yönüyle, üzerinde durduğumuz mesele her ne kadar bir rüya olsa da, bir sahabeye ait o rüyada Hz. Ömer'in bize verdiği bir mesaj vardır. Ayrıca, onun sözü, mukarrebine göre bir ufka ait ses ve soluktur. Ondan kendi seviyesine göre bir tavır ve davranış beklenmiştir, hesabı da yine kendi seviyesine göre olmuştur. Yoksa, sıradan bir kul onun yaptığı şeyleri yapsa, ihtimal ötede mükafat görür.
Rüyanın devamında, Hz. Abbas soruyor; "Ya Ömer, Cenab-ı Hak seni ne ile affetti, hangi amelinden dolayı bağışladı?" diyor. Hz Ömer Efendimiz şu cevabı veriyor: "Bir gün sokağa çıkıp bakmıştım ki, bir çocuk bir kuşu yakalamış, elinde hırpalıyor. Hemen onun yanına koşmuş, cebimden üç-beş kuruş çıkarıp o çocuğa vermiştim. Böylece kuşu satın alıp azad etmiştim. Mizanda işte o amelimden dolayı kurtulduğumu söylediler."

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAH RAZI OLSUN...

RE: ALLAH RAZI OLSUN...

COK GÜZEL KARDESIM BEN ALACAGIMI ALDIM COK DERS CIKARDIM
AZ GÜLMEK HARAMDAN UZAK GÜNAHTAN UZAK ALLAH´A YAKIN BIR ÖMÜR DILEGIYLE

kardelen_misali_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HAZRETİ ÖMER'İN HESABI

Amin kardeşim.Rabbim bizi bakan körlerden eylemesin inşallah. Teslimiyet içiinde rahmet ve inayet gözü ile bakarak her hadisenin bize bakan yönünü anlamak dileğiyle... Rabbim yar ve yardımcın olsun...

tekin

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun kardeşim

kardelen_misali_

Kayıtlı Kullanıcı

Amin Ecmain olsun inşallah.
Emeğe saygı duyduğunuz için teşekkür ederim.
Rabbim bizi cehennem azbından, kabir azabından, şeytanın şerrinden, dünya malına heves etmekten korusun...Bizi son nefeste imanla huzuruna alsın, mekanımız cennet olsun...
Amin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt