Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hazin Bir Durum (1 Kullanıcı)

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜNALEYKÜM....

dün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum...

Ben tesettür giyim üzerine büyük bir firmada çalışmaktayım...

dün iki bayan müşterimiz geldi ve ipek eşarp alamak istediğini söyledi.

ve marka olan eşarplarımız gayet makul seviyede etiketin yarısına düşmüşken, fiyatını indirmek istedi, mümkün olmadığını söyleyincede

"vakkoda bile indirim var" dedi... bizde,

-hanımefendi onlar çok yüksek etiketlerden indirim yapıyor, yinede bizden çook daha yüksek, diyince de

büyük bir aşağılama ile...

"siz wakko olamazsınız ki" diye cevabı yapıştırdı.......

dünyada olan biten vahşet, herkesin gözünün önünde iken,
malum firmalar emin olun ki, gücünü kaybetmeyecek..
çünkü arkasında kalpleri mühürlü müslümanlar var...
en ufak bir tepki olan boykotu bile yapamıyoruz....
hazin...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜNALEYKÜM....

dün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum...

Ben tesettür giyim üzerine büyük bir firmada çalışmaktayım...

dün iki bayan müşterimiz geldi ve ipek eşarp alamak istediğini söyledi.

ve marka olan eşarplarımız gayet makul seviyede etiketin yarısına düşmüşken, fiyatını indirmek istedi, mümkün olmadığını söyleyincede

"vakkoda bile indirim var" dedi... bizde,

-hanımefendi onlar çok yüksek etiketlerden indirim yapıyor, yinede bizden çook daha yüksek, diyince de

büyük bir aşağılama ile...

"siz wakko olamazsınız ki" diye cevabı yapıştırdı.......

dünyada olan biten vahşet, herkesin gözünün önünde iken,
malum firmalar emin olun ki, gücünü kaybetmeyecek..
çünkü arkasında kalpleri mühürlü müslümanlar var...
en ufak bir tepki olan boykotu bile yapamıyoruz....
hazin...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

VEALEYKÜM SELAM ABLACIM SENI ÇOK AMA ÇOK İYİ ANLIYABILIYORUM BENDE BUNDAN 1,5 SENE ÖNCE MARKALI BIR YERDE ÇALIŞTIM ''DİESEL''DE
ORAYA GELEN MÜŞTERILER SANATCILAR MANKENLER ZENGIN HANFENDILER VS MAGAZAYA GELDIKLERINDE OKDR ILGI BEKLIYORLAR KI ANLATAMAM RESMEN SENI PARALARIYLA SATIN ALIYORLAR ... EZIYORLAR HOR GÖRUYRLAR... NELERLE KARŞILAŞTIK BİZ... VE ŞUNU ANLAMIYRLAR SONUÇTA BU MAGAZALAR SIRADAN BIR MAGAZA DEGIL BUNUN ETIKET FIYATI BELLI BIZ KAFAMIZA GÖÖRE KOYMUYORUZ KI AYRICA INDIRIME GIRIYOR HALA INDIRMEYE CALISIYOR EE BE KARDESIM INMIŞ ZATEN DAHA NEYINI INICEN ÖYLE BIR YETKIN YOK KI SIRADAN BIZ MAGAZA OLSAN INERSIN ISTEDIGIN KADR AMA BUYUK MAGAZALARDA ADI OLAN MAGAZALARDA BU BÖYLE OLMUYOR MALESEF... AMA GELDE BU CAHIL INSANLARA ANLAT ANCA EZMESINI BILIRLER...

AYRICA SUNUDA BELIRTIYIM VAKKO ZARA GIBI MAGAZALAR KALITESINI DÜŞÜRMÜŞ DURUMDA UYDURUK ŞEYLERE DUNYANIN PARASINI VERIYORLAR 30, 40 YTL LIK BAŞÖRTUYEDE COK DIYORLAR ... ALLAH AKIL FIKIR VERSIN NE DIYIM

Hak-Er

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber efendimizin cübbesinde 11 tane yama vardı :(

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
VEALEYKÜM SELAM ABLACIM SENI ÇOK AMA ÇOK İYİ ANLIYABILIYORUM BENDE BUNDAN 1,5 SENE ÖNCE MARKALI BIR YERDE ÇALIŞTIM ''DİESEL''DE
ORAYA GELEN MÜŞTERILER SANATCILAR MANKENLER ZENGIN HANFENDILER VS MAGAZAYA GELDIKLERINDE OKDR ILGI BEKLIYORLAR KI ANLATAMAM RESMEN SENI PARALARIYLA SATIN ALIYORLAR ... EZIYORLAR HOR GÖRUYRLAR... NELERLE KARŞILAŞTIK BİZ... VE ŞUNU ANLAMIYRLAR SONUÇTA BU MAGAZALAR SIRADAN BIR MAGAZA DEGIL BUNUN ETIKET FIYATI BELLI BIZ KAFAMIZA GÖÖRE KOYMUYORUZ KI AYRICA INDIRIME GIRIYOR HALA INDIRMEYE CALISIYOR EE BE KARDESIM INMIŞ ZATEN DAHA NEYINI INICEN ÖYLE BIR YETKIN YOK KI SIRADAN BIZ MAGAZA OLSAN INERSIN ISTEDIGIN KADR AMA BUYUK MAGAZALARDA ADI OLAN MAGAZALARDA BU BÖYLE OLMUYOR MALESEF... AMA GELDE BU CAHIL INSANLARA ANLAT ANCA EZMESINI BILIRLER...

AYRICA SUNUDA BELIRTIYIM VAKKO ZARA GIBI MAGAZALAR KALITESINI DÜŞÜRMÜŞ DURUMDA UYDURUK ŞEYLERE DUNYANIN PARASINI VERIYORLAR 30, 40 YTL LIK BAŞÖRTUYEDE COK DIYORLAR ... ALLAH AKIL FIKIR VERSIN NE DIYIM

İŞİN EN ZOR YANI DA BU OLABİLİYOR BAZEN..
AMA FİRMAMIZIN MİSYONUNDAN DOLAYI ÇOKDA FAZLA KİBİRLİ İNSANLA KARŞILAŞMIYORUZ...
FAKAT BENİM EN BÜYÜK SORUNUM DÜNYADA KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜRKEN MALUM MARKALARA HALA PARALARINI VERMEK İSTEYENLER....
NE İLE VE NE İÇİN ÖRTÜNDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMEDEN..
ALLAHA EMANET OL TUĞBACIM:H

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
İŞİN EN ZOR YANI DA BU OLABİLİYOR BAZEN..
AMA FİRMAMIZIN MİSYONUNDAN DOLAYI ÇOKDA FAZLA KİBİRLİ İNSANLA KARŞILAŞMIYORUZ...
FAKAT BENİM EN BÜYÜK SORUNUM DÜNYADA KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜRKEN MALUM MARKALARA HALA PARALARINI VERMEK İSTEYENLER....
NE İLE VE NE İÇİN ÖRTÜNDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMEDEN..
ALLAHA EMANET OL TUĞBACIM:H

Ahhh ablacım Ahhh ...:(... çalıştıgın fırma tanıdık bir fırmamı

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber efendimizin cübbesinde 11 tane yama vardı :(

EVET KARDEŞİM..
AMA ŞU ANDA DEĞİL YAMALI KIYAFET GİYMEK,
HİÇ KULLANILMADAN EMPERYALİSTÇESİNE DAYATILAN MODA SEKTÖRÜNE
AMADE OLMUŞ, ALIYORUZ..
SADECE ALIYORUZZ Kİ, MODASI GEÇİYOR GİYEMİYORUZ.....
ALLAHA EMANET OLUNUZ

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
moda budalısı ınsanlara lafım....sırf moda dıye abuk subuk kıyafetlere dunyanın parasını verıyorlar düşünün ki o verdıklerı parayla bır aıle evını gecındırıyor...benım çalıştıgım fırmada outlet oldugu halde 1 pantolon 500 ytlydı... bu parayla evını gecındıren cocuklarını okutan caresız aıleler var ... hakmı adaletmı .. bazen isyan edesım gelıyordu ama ne çare ne diye bılırsınkı .... aynı pantolonun bı kac rengını daha alıyor mesela renklerını alana kadr bı yoksulu sevındır yardımcı ol nerde ince düşünce ... bencıllıkten başka bırşey değil...

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
moda budalısı ınsanlara lafım....sırf moda dıye abuk subuk kıyafetlere dunyanın parasını verıyorlar düşünün ki o verdıklerı parayla bır aıle evını gecındırıyor...benım çalıştıgım fırmada outlet oldugu halde 1 pantolon 500 ytlydı... bu parayla evını gecındıren cocuklarını okutan caresız aıleler var ... hakmı adaletmı .. bazen isyan edesım gelıyordu ama ne çare ne diye bılırsınkı .... aynı pantolonun bı kac rengını daha alıyor mesela renklerını alana kadr bı yoksulu sevındır yardımcı ol nerde ince düşünce ... bencıllıkten başka bırşey değil...

Kesinlikel sana katılıyorum tuğbacım...
israfın en yüksek dozlarından biride bu....
ama neden?
marka olan kıyafetler giyilince nasıl bir sosyal statüye sahip olunduğunu inan anlamış değilim..
sanırım buda benim anlayışımın kıt oluşundan kaynaklanıyor ki bu tip mağazalar itibarını hiçbirzaman kaybeymiyor.....

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Kesinlikel sana katılıyorum tuğbacım...
israfın en yüksek dozlarından biride bu....
ama neden?
marka olan kıyafetler giyilince nasıl bir sosyal statüye sahip olunduğunu inan anlamış değilim..
sanırım buda benim anlayışımın kıt oluşundan kaynaklanıyor ki bu tip mağazalar itibarını hiçbirzaman kaybeymiyor.....

aaa ablacım modayı takıp edınce herkes sana bır baska gözle bakıyor:K ... ben bunu burdan aldım şu kadar para verdım ... ta amerıkadan gıdıp aldım şukadar dolar verdım ... ya resmen muhabbetlerı bundan ıbaret yaa ... okadar komık ki nerlerle karşılaşıyorduk yaa çalıştıgım yer gerçekten benım için bir hayat tecrübesı oldu... insanların hayatlarında moda dısında hıc bır uğraşları yok... gelsın paralar gıtsın paralar ... bu gece şu bara takılıyım ... yarın parıse ucayım... ay bak gene sinirlendım...

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
aaa ablacım modayı takıp edınce herkes sana bır baska gözle bakıyor:K ... ben bunu burdan aldım şu kadar para verdım ... ta amerıkadan gıdıp aldım şukadar dolar verdım ... ya resmen muhabbetlerı bundan ıbaret yaa ... okadar komık ki nerlerle karşılaşıyorduk yaa çalıştıgım yer gerçekten benım için bir hayat tecrübesı oldu... insanların hayatlarında moda dısında hıc bır uğraşları yok... gelsın paralar gıtsın paralar ... bu gece şu bara takılıyım ... yarın parıse ucayım... ay bak gene sinirlendım...

haklısın .. sadece giyin, gez, ye iç üçgeninin gitgellerine sıkışıp kalmış amaçsız insanlar...
hayatta her alanda varolan....
çok sevdiğim bir söz vardır..

HAYATIN SADECE EĞLENCE AMAÇLI HALE GELDİĞİ AN, ÇÖKÜŞÜN BAŞLADIĞI ANDIR...

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
haklısın .. sadece giyin, gez, ye iç üçgeninin gitgellerine sıkışıp kalmış amaçsız insanlar...
hayatta her alanda varolan....
çok sevdiğim bir söz vardır..

HAYATIN SADECE EĞLENCE AMAÇLI HALE GELDİĞİ AN, ÇÖKÜŞÜN BAŞLADIĞI ANDIR...

gerçekten çok güzel bir söz....:G

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam abla gerçekten hazin bir durum Bizim Türk Malları dururken Yabancıların markalarını örnek vermeleri Zaten marka diye alınan bi çok şey uyduruk şeyler .. Kendi halkımızın ürettiği malları almak varken Yabancı mallara yöneliyorlar .. :(
Mustafa abimin dediği gibi Bu dünya var oldukça böyle insanlar hep olacaktır siz üzmeyin kendinizi Rabbim bilinçli Müslümanlar olmayı Nasip Etsin Ülke olarak inşallah Allaha emanet ol selam ve dua ile..

Eşarbı vakkodan alınmış bone,
İnanması çok zor Allahım bu ne,
Altında pantolon modaymış gene,
Giyinmek manası örtünmek inan,
Bu fetvayı kimden aldın MÜSLÜMAN ?!!!

Modern müslümanın işi pratik,
Evinde eşyası hep otomatik,
Dokun parmagını bütün işler bitik,
Bu rahatlık bizi bizden aldı,
Sadece mutluluk bu değil inan,

Sen böyle değildin ne oldu sana,
Kaygı duymuyor musun dininden yana,
Sıyrıldın özünden döndün yabana,
Gerçek hassasiyet bu değil inan,

Sormayın dertliyim bunlardan yana,
Şanlı tarihe dönüp bir baksana,
Üzülmez mi görse Fatıma ana,
Allah seni konu yaptı Kur'ana,
Nisa suresinde geçiyor inan,
Neden açıp okumuyorsun Modern Müslüman

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam
"wakko olmak isteyen kim" boşver kardeşim takma kafanı cahil beyinli boşver bilindik marka olsa ne olur olmasa ne olur.
Ben ne insanlar gördüm üstünde kıyafeti yoktu,
Ben ne kıyafetler gördüm içinde insan yoktu.
Ne güzel söylemiş atalarımız ya selametle kardeşim Rabbime emanetsin:H

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam abla gerçekten hazin bir durum Bizim Türk Malları dururken Yabancıların markalarını örnek vermeleri Zaten marka diye alınan bi çok şey uyduruk şeyler .. Kendi halkımızın ürettiği malları almak varken Yabancı mallara yöneliyorlar .. :(
Mustafa abimin dediği gibi Bu dünya var oldukça böyle insanlar hep olacaktır siz üzmeyin kendinizi Rabbim bilinçli Müslümanlar olmayı Nasip Etsin Ülke olarak inşallah Allaha emanet ol selam ve dua ile..

Eşarbı vakkodan alınmış bone,
İnanması çok zor Allahım bu ne,
Altında pantolon modaymış gene,
Giyinmek manası örtünmek inan,

Modern müslümanın işi pratik,
Evinde eşyası hep otomatik,
Dokun parmagını bütün işler bitik,
Bu rahatlık bizi bizden aldı,
Sadece mutluluk bu değil inan,

Sen böyle değildin ne oldu sana,
Kaygı duymuyor musun dininden yana,
Sıyrıldın özünden döndün yabana,
Gerçek hassasiyet bu değil inan,

Sormayın dertliyim bunlardan yana,
Şanlı tarihe dönüp bir baksana,
Üzülmez mi görse Fatıma ana,
Allah seni konu yaptı Kur'ana,
Nisa suresinde geçiyor inan,
Neden açıp okumuyorsun Modern Müslüman

değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum....
ama böyle durumlara gerçekten de çok üzülüyorum....
bilinçsizliğe, vurdumduymazlığa...
Rabbim cümlemizi ilimden ayırmasın, ilmi ile amel eden kullarından eylesin...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam
"wakko olmak isteyen kim" boşver kardeşim takma kafanı cahil beyinli boşver bilindik marka olsa ne olur olmasa ne olur.
Ben ne insanlar gördüm üstünde kıyafeti yoktu,
Ben ne kıyafetler gördüm içinde insan yoktu.
Ne güzel söylemiş atalarımız ya selametle kardeşim Rabbime emanetsin:H

Kesinlikle size katılıyorum...
ama bu zamanda hala böyle düşünen zihniyetleri kabullenemiyorum işte...
Rabbim en kısa zamanda doğruyu bulmayı nasib etsin...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt