Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hayvanlar (1 Kullanıcı)

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
yine ben yine bir soru. çok kötüyüm şimdi bir haber izledim anlatmayım sizde kötü olursunuz. neden Allah hayvanları korumuyor? niye niye niye? hani deseler deprem oldu 100 kişi bir binada öldü 1 köpekte binanın altında kaldı ben o 1 köpeğe üzülürüm. :( neden hayvanlar insanlar tarafından işkence görüyor? niyeee onların günahı ne???

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum Selam kardeş, önce bende hayvanları çok severim hatta bazen araba kullanırken anama derim ki anne önüme köpek atlasa köpeği kurtarır insanları ezerim yani bu millet beni bu kadar çileden çıkardı anlayacağın. Tabi latife yapıyoruz.

Şimdi soruna geçelim, biz bu hayata ne diyoruz imtihan dünyası değil mi? Bu imtihan sadece insanlar ve cinler içindir. Şu kainat bahçesinde bulunan her şey ama her şey insanların ve cinlerin imtihanı için yaratılmıştır. Sen sadece hayvanları söylüyorsun ben bitkileri de katayım işin içine. Öncelikle son soruna cevap gelsin...

İnsanlar hayvanlara ve bitkilere işkence yaparlar ama insanlar insanlara da işkence yaparlar. Çünkü nefslerine (şeytan vesilesi ile) yenik düşerler. Mesela bir yol tartışmasından insan insana zarar verebiliyor hatta öldürebiliyor bu insanda bulunan gadapdan yani öfkeden kaynaklanıyor. Aynı şekilde hayvanlara da yapılan aynı muameledir.

Gelelim ilk soruna Allah c.c. neden hayvanları korumuyor? Peki bu soruyu şöyle değiştirsek Allah c.c. neden savaşlara izin veriyor orda da binlerce insan ölüyor ve öldürüyor. Bu sadece hayvanlara mahsus bir şey değil. Allah c.c. bunlara engel olsaydı zaten imtihan dünyasının bir manası kalırmıydı. Katil maktulü öldürmeseydi, Allah c.c. maktulü korusaydı (yani kurtarsaydı) ortada bir katil ve günah olurmuydu. Orda da günah olmazsa o zaman mizanda olmazdı ve cennet cehennem de olmazdı, anlatabiliyormuyum?

İnsanlar hayvanlara işkence yapıcakki yada merhamet duyacak ki bundan sorumlu olsunlar yada bundan sevap alsınlar kardeş..

Eyvallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt