Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hayvan Sevgisi... (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan Goldenrose
  • Başlangıç tarihi
G

Goldenrose

Selamun aleyküm sevgili kardeşlerim.

Bugün televizyonda yayınlanan 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' yarışmasında yarışan 'Sercan Yenice ve Pascal'ın performansı beni çok duygulandırdı. İzleyemeyen kardeşlerimin mutlaka izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum.

Aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz..

Yetenek Sizsiniz Trkiye Sercan Yenice & Pascal Byk Final Performans -VDEO 20.03.2011 | www.haberGO.com - Habere Giden Yolunuz - Haberler

Bebeklğimden beri ben köpeklerle, kedilerle büyüdüm. Onlara hiçbir zaman 'hayvan' gözü ile bakmadım. Çünkü onlar da bizden. Çünkü onlar da bizimle beraber. Fakat artık günümüzde hiçbir şekilde savunmasız bu canlılara sahip çıkılmıyor. Yolda aç bir köpek görsek hiç düşünüyor muyuz acaba ? Hiç içimiz acıyor mu ? Fakat gel gelelim aç bir insan görsek içimiz acır ve belki de fırından bir ekmek alıp veririz aç olan insana. Köpek ile insan arasındaki fark nedir? Tam aksine hayvanlar daha yardıma muhtaç.
Yolda giderken bir köpek görürüz çığlık atarız. Ya neden? Neden bu korku neden? Öcü mü o? O Allah'ın yarattığı bir canlı değil mi? Dövmeye kalksak kendini savunabilir mi? Hayır.. Savunamaz.. Bizler..... Adımıza müslüman dediğimiz bizler... Yolda acınası aç bir köpek ya da kedi gördüğümüzde ilgilenmeden geçen biz müslümanlar? Hiç mi düşünmüyoruz? Onlara biraz olsun yiyecek vermek ne zamandan beri bu kadar zor?
Kardeşlerim o kendini savunamayan hayvan dostlarımıza yardım edelim. Elbette alın evinizde besleyin demiyorum. Fakat onları yolda gördüğünüzde yiyicek verin.Başlarını okşayın. Onları hala onları sevdiğimizi hissettirin.

Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayalım. Çok samimi olucak şekilde değil elbette ama en azından bir başını okşıcak, acıyıp onları besleyecek ve gelecek nesillere 'hayvan sevgisini' anlatacak bir birey olarak yetiştirelim onları.

Sahip Çıkalım.

Koruyalım.

Sevelim.

imported_berrak_

Yasaklı Kullanıcı
haklısın kardeşim hatta geçende bizim bakkal br köpeğin arkasında taş atıyordu ne istiyorsa zavallı hayvandan o yüzden böyle bilgilendirici ve hatırlatıcı yazıları sık sık okumalı neler yaptığımızı farkına varmalıyız emeğine sağlık

Sevdalinka_

Kayıtlı Kullanıcı
Sahip Çıkalım...
Koruyalım...
Sevelim...

Allah razı olsun kardeşim.

D

d__derya

geçende evime kedi aldım hem yiğenlerime kedi sevgisini aşılamak adına hem çok sevdiğim için ama tabiki geçici bir sürü
inanılmaz birşey sokakta öyle işkenceler eiliyor ki bu güzel hayvanlara hangi vicdan akıl almıyor

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Rivayetlere göre (bk. Alûsî, Ruhu’l-Beyân: 5:226; Kurtubî: 1:372), Hz. Salih (as)’in Devesi, Hz. Süleyman (as)’ın Hüdhüdü ve Karıncası, Ashab-ı Kehf'in Köpeği gibi bazı hayvanlar hem ruhu, hem cesediyle cennete gireceklerdir. Herhalde onların da yolu sırat köprüsünden geçer.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Ruh bâkî kalacağına göre, bütün hayvanların ruhları kendilerine mahsus alemde bâkî kalacaktır. Bazı hayvanlar hem ruh hem de bedenle cennete girerken, diğerlerinin ruhları cennete girecektir.

- Bir hadiste şöyle buyurulmuştur: “Kurbanlarınızı sağlam, güçlü olanlardan seçin, çünkü onlar sırat köprüsünde sizin bineklerinizdir." (Kenzu’l-Ummal, h. No: 12177)

Allah için kesilen kurbanların Sırat üstünde sahiplerine burak gibi binek olacakları müjdesi, yapılan ibadete Allah’ın vermeyi vaad buyurduğu bir mükâfattır. (Nursi, Sözler, Yirmi Birinci Söz, s.186)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt