Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HAYRI ENGELLEYEN YEMİN ETMEYİN (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Birçoğumuzun günlük yaşamda başımıza gelen olaylardan dolayı kızgınlığı, kırgınlığı olabilir. Fakire para veririz, sonra bir öğreniriz ki adam bizden zengin. Yolda yaralı birine yardım ederiz, başımıza gelmedik olay kalmaz. İnsanların nankörlükleriyle karşılaşabiliriz. Bunların hiçbiri bizi yıldırmamalı ya da bunlarla ilgili örneğin bir daha hiçbir akrabama yardım etmeyeceğim, fakir görsem kovalayacağım ya da yemin ederim bunlarla ilgili hiçbir hayır yapmayacağım bir daha dememeliyiz. Çünkü Allah böyle yapmamızı söylüyor, o bize diyor ki; fakire yolda kalmışa akrabaya yardım edin ve en önemlisi başınıza gelen olaylardan dolayı hayrı engelleyen yeminler etmeyin. Biz de bu konuda biraz daha hassas olmalıyız.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HAYRI ENGELLEYEN YEMİN ETMEYİN

SELAMÜNALEYKÜM HAYIRLI CUMALAR HAKLISINIZ BİZLER YAPILAN HER İYİLİĞİ ALLAH-Ü TEALA İÇİN YAPIYORUZ RABBİMİN RIZASI İÇİN UNUTMAYALIMKİ AMELLER NİYETLERE GÖREDİR.

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a."Bir yoksul, Aişe (r.a.)'ya dua ettiği zaman oda yoksula aynı dua ile mukabelede bulunur,sonra sadaka verirdi.Kendisine;
"_hem mal veriyorsun, hem dua ediyorsun,bu nasıl oluyor?"diye sorulduğunda şu cevabı verdi:
"_onun yaptığı duanın, benim sadakamın karşılığı olmasından korkuyorum.Bana yaptığı duanın aynısını ona yapıyorumki sadakam halis olsun böylece infakımın mükafatını sadace ALLAH tan beklemiş olayım."

(sünen_i Ebu Davut Tercemeve şerhi,İst.1988,304)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Biz elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışalım bu zamanda kimin ihtiyacı var bilemiyoruz ameller niyetlere göre değişir Cenabı Hak bizim niyetimizi biliyor S.A B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt