Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hayırlısını dilemek ? (1 Kullanıcı)

beyaban

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar merhaba,

bir şey isterken "Allah'ım ne olur hayırlısı ne ise o olsun" demeye çalışyorum hep. ancak bir konuda hayırlısını isterken o konuda hareket edesim gelmiyor. ya kötü birşey olursa bunun sonucunda diye düşünüyorum. oysaki hep hayırlısını diliyorum.

bu gibi olaylarda bakış açınız nedir ? bana tavsiyeleriniz , ya da bu konudaki düşünceleriniz nedir?

sağolun şimdiden.

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar merhaba,

bir şey isterken "Allah'ım ne olur hayırlısı ne ise o olsun" demeye çalışyorum hep. ancak bir konuda hayırlısını isterken o konuda hareket edesim gelmiyor. ya kötü birşey olursa bunun sonucunda diye düşünüyorum. oysaki hep hayırlısını diliyorum.

bu gibi olaylarda bakış açınız nedir ? bana tavsiyeleriniz , ya da bu konudaki düşünceleriniz nedir?

sağolun şimdiden.

selamun aleyküm kardeşim..
öncelikle herzaman herşeyde Rabbimizden hayırlısını istemek en doğrusu, bir olaya karşı bakış açımız ne olursa olsun biz onun olmasını istiyorsak dahi yine de Rabbimizden hayırlısını dilemeliyiz..
biz bilemeyiz belki bizim çok istediğimiz bize hayır gibi görünen olmasında bir sakınca görmediğimiz bir olayda hayatımızı değiştirecek bir şer gizlidir, aynı şekilde içimize bir türlü sinmeyen istemediğimiz şer olarak gördüğümüz bir olayda da hayırlar gizlidir ki biz bunu göremiyoruzdur...
ama o içten dualarımızla hayrı şer şerri hayır yapan Yaradandan hayırlısnı isteyerek kalbimizi ve aklımızı da hayr olandan yöne çevirmek yine Rabbimin elinde..
hayırlısı olsun die içten bir dua ederek yaklaştığımız olayla başta ne olursa olsun zamanla biz yaradandan hayrı istediğimiz için kalbimiz hayırlı olana doğru meyleder ki bu da bizim için bir çok kapının açılmasına sebep olur..
hayatta ne için olursa olsun birşey olsun veya olmasın diye değil hayırlısı olsun diye dua etmek yalvarmak en doğrusu kardeşim, bu dualar zamanla bizi hayra karşı meyil oluşturmamıza sebep olacaktır..
selam ve dua ile:a03:

byMutlu

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşim öncelikle SELAMUN ALEYKÜM ( Allah (C.C )'nun rahmeti ve bereketi üzerine olsun. )

Birşey isterken Allah ( C. C. )' ım ne olu hayırlısı ne ise o olsun demen çok güzel. Bu senin içindeki iyiliği gösteriyor. Yalnız bu sözü ağzına korkak olarak alıştırma yani sözü söylerken aman kötü şey olacak diye düşünme. İyi şeyler düşünerek kullan bu sözü. Farzedelim ki kötü bir şey oldu ne değişir ki o da Allah ( C.C. )!dan değilmi, başımıza gelen kötü şeylerde de bir hayır var sakın unutma. Ama sen sürekli kalbini temiz tut ve sıkı bir iman ve sabırla Allah ( C.C ) ya tutun kardeşim.
Hadi Allah ( C.C. ) ya emanet ol.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt