Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hayatımı karanlıktan nura çeviren Şefika öğretmenim (1 Kullanıcı)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Karanlıktı her taraf, hava soğuktu. Islanmıştım, hem de iliklerime kadar da üşüyordum. Fırtınalar kopuyordu bir yerlerde. Çığlıklarım gözyaşlarıma eşlik ediyordu. Korkuyordum. Özgürlüğünü yaşıyor zanneden bir zavallının biriydim. Zevki yoktu hayatın, ta ki onu tanıyıncaya kadar, öğrettiklerini öğreninceye kadar. Ve bir gün duygularımı onunla paylaşmak istedim ve bir mektup yazdım öğretmenime. Şöyleydi mektubum: Sevgili öğretmenim üniversiteyi kazanmak istiyordum ideallerimin gerçekleşmesi amacıyla. Mevki sahibi olmalıydım. Kariyer, ekonomik özgürlük gibi kelimelerle doluydu cümlelerim. Hep kendimi düşünüyordum, bencilce. Ama sizi tanıyınca hayatım değişmişti adeta. Güzellikleri artık sadece kendim için değil başkaları için de istiyordum. Ne aldığım abdest beni bu kadar paklıyordu önceleri, ne da kıldığım namaz bu kadar kalbime tesir ediyordu. Çevreme bakışım değişmişti. Nefsimin muhasebesini yapmamıştım seni tanıyıncaya kadar ve sabahlamamıştım hiç ızdıraptan. Ağlamayı öğrendim senden ızdıraplı gecelerde. Hem Yaradan için ağlamak ne güzelmiş oysa. Önceleri dinlediğim şarkılar çok mutlu ederdi beni. Seyrettiğim dizilerin gelecek bölümlerini bekleyemezdim. Senden öğrendim hocam hepsinin boş ve yalan olduğunu. Senden sonra ise Hakk’ı hatırlatan ilahi tınıları kulağıma dolmaya başladı. Kur’an okumak artık en hoşlandığım, zevk aldığım ibadetlerden. Bir zamanlar kendine faydası olmayan talebeniz şimdi insanlara yardım etmeye çalışıyor sınırlı bilgisiyle. Hayatı daha anlamlı kılmaya çalışıyorum sayenizde. Medine’nin Gülü denince gözlerimin dolmasını, sahabeyi anınca içimin kıpır kıpır olmasını yine sana borçluyum hocam. Artık başımı ellerimin arasına alınca düşünecek çok şeyim var sayenizde. Sevgili Şefika hocam, şimdi yanımda yoksunuz; ama üzülmüyorum. Biliyorum ki, gittiğiniz yerde de benim gibi yolunu şaşıranları bulup gerçek hayatı gösteriyorsunuz. Bana en önemli üniversite olan hayat üniversitesini kazandırdınız ve hakikati bulmama vesile oldunuz. Sizlere sonsuz teşekkür ediyor herkesin sizin gibi öğretmeni olmasını temenni ediyorum.

AİLEM DERGİSİ

haticekubra_87

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Hayatımı karanlıktan nura çeviren Şefika öğretmenim

Herkesin aydınlatılmaya ihtiyacı vardır o ya da bu sebeple beşeriz şaşarız da...Yol gösterenimizin olmasını bizlerin de birer yol gösterici olmamız dileğiyle.. En Emin'e emanetsiniz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt