Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

&&&HAYA%%% (1 Kullanıcı)

azra6313

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamberimiz (s.a.v.)şöyle buyuruyor:

Kıyamet günü bir münadişöyle bağırır:

-Ey mahşer helkı,gözlerinizi kapayın! Muhammed'in (s.a.v.)kızı Fatıma geliyor.Bu lutfa ,Hz.Fatıma örnek hayası sebebiyle mazhar olmuştu.Çünkü O haya ve edep incisiydi.resulullah'ın kızı olmaya layık bir hayanın sahibiydi.Örtünmenin en güzel şekline riayet eder,yabancı erkeklere görünmemeye aşırı derecede ihtimam gösterirdi.Şu hadise,onun hayasını,utanma duygusunu açık bir şekilde,gözler önüne sermesi bakımından manidardı.Bunlardan biriside büyük sahabiye Esma bint-ü Ümeys (r.a.)'di.

Hz.Fatıma onunla konuşurken birşeyler düşünüyordu.Bu,Esma'nın(r.a)dikkatini çekti. "Ey Fatıma ,üzüntü duyduğun şey nedir,neyi düşünüyorsun?"diye sordu.Hz.Fatıma ,düşüncesinin sebebini şöyle açıkladı:
"ya Esma ,beni endişelendiren şey ,vefatımdan sonra üzerine konularak götürüleceğim tabutun şeklidir.çünkü,kullanılan tabutlar dümdüz tahtadanibaret.Bu tahtanın üzerine bir kilim örtümekte isede,cesede yapışan örtü,onun şeklini belli ediyor.Görenler onun iriliğini,ufaklığınıanlıyorlar.Ben cesedimin namahrem kimselere böyle görünmesini istemiyorum.İşte beni düşündüren şey budur."
İstikbalin Fatıma'ları bu edebe sahip miyiz?

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı
RE: &&&HAYA%%%

ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN..
İstikbalin Fatıma'ları bu edebe sahip miyiz?
ACABA SAHİPMİYİZ???

Canan38

Kayıtlı Kullanıcı

AH AH AH NERDE AMA RABBIBM ÖYLE SAGLAM IMAN NASIP EDE CÜMLEMIZE
ALLAH RAZI OLSUN EMEGINE SAGLIK :B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLUN KARDŞİM.CANAN KARDEŞİMİN DİLEĞİNE AMİN. AMİN. AMİN..GÖNLÜNE EMĞİNE SAĞLIK....RABBİM HEPİMİZİ PEYGAMBER AHLAKIYLA AHLAKLANDIRSIN,FATIMA ANNEMİZİN EDEBİYLE SÜSLESİN BİZLERİ...SELAM VE DUA İLE.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt