Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Havuç muyuz,Yumurta mı,Kahve mi (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
bir baba ile kızı dertleşiyormuş.kız babasına çok sıkıntı çektiğinden,sorunlarla başedemediğinden bahsetmiş.babası kızını dinlemiş,dinlemiş ve gel sana bişey göstereceğim diye kızını mutfağa götürmüş.ünlü bir aşçı olan baba,ocağa üç tane eşit büyüklükte kap koymuş,üçünede eşit su koymuş ve üçününde altını eşit miktarda yakmış.ve birinci kaba bir havuç,diğerine bir adet yumurta,diğerine ise bir avuç çekilmemiş kahve çekirdeği koymuş.ve her üçünüde tam 20 dakika pişirmiş.daha sonra ateşi kesmiş.sonra masaya 2 tabak ve bir boş bardak koymuş.ilk önce haşlanmış havucu alıp tabağa koymuş.sonra yumurtayı diğer tabağa koymuş.sonrada suya iyice sinmiş ve tam kıvamında olan kahveyi bardağa koymuş.kızına dönerek kızım ne görüyosun diye sormuş.kızı kahve,havuç,yumurta .kızın ı masaya iyice yaklaştıran baba bunlara daha yakından bakmasını istemiş.kızının şaşkınlığını gören baba anlatmaya devam etmiş.havuç haşlandığı için yumuşak bir hal aldı.yumurta artık pişmekten içi katılaşmış bir hale geldi.kahve ise(bir yudum alarak) harika olmuş.tadı da çok hoş.kız iyice şaşırarak,baba bunu bana niçin gösteriyosun diye sormuş.bak demiş babası;hepsi aynı şekil kapta,aynı sıcaklıkta aynı süre pişti.fakat hepsi bu etkiye farklı tepki verdi.havuç ilk başta sertti,güçlü idi;ama kaynatılınca yumuşadı,güçsüzleşti,çözüldü.yumurta çok kırılgandı,hafifçe dokunsan çatlayabilirdi;ama kaynatılınca içi sertleşti,hatta katılaştı.bir avuç kahve ise yine sertti,hepsi birbirine benziyodu.fakat ısıtılınca ne oldu bu kahve çekirdekleri,ısındılar,gevşediler ve içinde bulundukları suya yayıldılar.koku yaydılar,tad bıraktılar ve suyu eşsiz bir tadda kahve yaptılar.ve kızına sormuş adam kızım sen hangisisin .zorluklarla karşılaştığın zaman nasıl tepki gösteriyosun?havuç gibi sıkıntılara,problemlere rastgelince çözülüyor musun,benliğini koruyamıyomusun?yoksa yumurta gibi katılaşıyor,başta kendin olmak üzere kimseye faydan dokunmuyor mu?yoksa sen kahve misin?kendini bitirmek uğruna,kendini ateşe atma pahasına diğer insanlara mutluluk veren,huzur veren,ağızlarına lezzet veren bir sevgi kaynağımısın?karar ver yavrucuğum ve sen bence bir kahve ol hayatta.kahve bulunduğu çevreyi değiştirir,mutluluk soluklarını etrafına yayar.

peki dostlar biz hangisiyiz acaba?

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Havuç muyuz,Yumurta mı,Kahve mi

peki dostlar biz hangisiyiz acaba?

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm Süper paylaşım.. inşallah bizde kahve gibi oluruz...Allaha emanet ol hafize teyze.....Seni Allah için çok seviyoruz...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum ablacım.. Yine ilginç benzetmesi olan bir paylaşım hazırlamışsın bizlere:)
Gerçekten anlatılanlar çok doğru, hangisiyim bilemiyorum ama etrafına yarar sağlayan bir kahve misali olabilmek en güzeli sanırım..

Zaten bizim dinimizinden güzelliği ordan geliyor.. Sadece kendine değil güzellikleri başkalarınada bulaştırabilme çabası, Kur'andan aldığın misk kokularını etrafa yayma gayreti..
İnşaAllah böyle güzel insanlar olabiliriz.. Rabbim bu yolda yardımcımız olsun..
Çok düşündürücü ve gerçekçi bir yazıydı Allah c.c. razı olsun ablacım..
Selametle kal inşaAllah..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
Selamün aleyküm Süper paylaşım.. inşallah bizde kahve gibi oluruz...Allaha emanet ol hafize teyze.....Seni Allah için çok seviyoruz...

BENDE SİZİ ÇOK SEVİYORUMaLLAH RAZI OLSUN SİZLERDEN B)B)B)B)B)B)

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B) S.A. kahve gibi oluruz inş. B)B)B)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

s.a abla vallaha çok güzel bir paylaşım tavafuk oldu bu kadar olur aynı durumdaydım şuan ama ne olduğumu demesem daha iyi utandım şimdi.utanmasam ağlayacağım.çok güzel bir yazı hakkını helal et hemen alıyorum
B)B)B)B)B)B)B)B)B)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

S.A APLACIĞIM ELİNE GÖNLÜNE SAĞLIK İNŞALLAH HERKES KAHVE GİBİ OLUR APLACIĞIM ALLAHA EMANET OL ALLAH RAZI OLSUN B)B)B)B)

uzunefe5752

Kayıtlı Kullanıcı

Geerçekten çok güzel...Allah razı olsun...

Betul37

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM
INSALALH BIZLERDE BIR KAHVE KADAR OLABILIRIZ

B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

mabet_bekcisi yazdı:
s.a abla vallaha çok güzel bir paylaşım tavafuk oldu bu kadar olur aynı durumdaydım şuan ama ne olduğumu demesem daha iyi utandım şimdi.utanmasam ağlayacağım.çok güzel bir yazı hakkını helal et hemen alıyorum
B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Aleykümselam nasıl yani utanacak ne var hadi bana söyle kimseye söylemem ;):)

zeytin84

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:

B)B)B)B)B)B)B)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
mabet_bekcisi yazdı:
B)B)B)B)B)B)B)B)B)

sorunum vardı havuç yönetiyle çözüyordum ama artık vazgeçtim.ama kimse duymasın:D:D
anneler çok iyi sır saklar

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

mabet_bekcisi yazdı:
hafize yazdı:
mabet_bekcisi yazdı:
B)B)B)B)B)B)B)B)B)

sorunum vardı havuç yönetiyle çözüyordum ama artık vazgeçtim.ama kimse duymasın:D:D
anneler çok iyi sır saklar

Yok yok söylemem merak etme ama havuç olma kahve ol bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır demi :D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt